Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Dušené vepřové na žampionech

Dušené vepřové na žampionech

Potřebné ingredience

Vepřové plecko, 1cibule, čerstvé žampióny, čerstvá kapie, sůl,(masox nebo vegeta)mletý pepř, staročeské koření, 1bobkový list, koření divočina, olej

Postup přípravy

na oleji si orestujeme na drobno nakrájenou cibuli, plátky masa osmažíme z obou stran, přidáme nakrájené žampiony a kapiie, krátce spolu orestujeme, přidáme koření ochutíme,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
ŠPÍZY

ŠPÍZY

Potřebné ingredience

vepřové kýty může být i kuřecí drobných žampiónů ** anglické slaniny ** cibule ** mletý pepř ** česnek olej sůl

Postup přípravy

Očištěné maso nakrájíme na plátky, cibuli na silnější kolečka, slaninu na silnější plátky, drobné žampióny necháme celé, větší rozpůlíme
Na jehly napichujeme střídavě maso,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Roládky s nivou

Roládky s nivou

Potřebné ingredience

4 plátky kotlety, 8 plátků anglické slaniny, niva=4 trojuhélníčky, cibule,vegeta,slepičí bujon,smetana,knedlík

Postup přípravy

Postup:
Maso naklepeme,osolíme -ale málo.Dáme 2 plátky anglické a trojuhelníček nivy a zamotáme jako ptáčka.Svážeme buď nití nebo jehlicema na ražničí.Do hrnce dáme na olej…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÉ NA SMETANĚ

VEPŘOVÉ NA SMETANĚ

Potřebné ingredience

500 g vepřové plece, 2 cibule, 2 lžíce sádla, sušené nebo mražené houby-hřiby,sůl, pepř, drcený kmín, podravka, smetana, hladká mouka, voda

Postup přípravy

Maso si nakrájíme na kostky, odblaníme a odřežeme tuk, pokud je maso více prorostlé. Rozpustíme sádlo, přidáme neosolené kostky masa, nahrubo nakrájenou cibuli a maso necháme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
kotlety na šlehačce

kotlety na šlehačce

Potřebné ingredience

na 4 kotlety 4x vajíčko ,hladkou mouku,sůl ,pepř,šlehačku

Postup přípravy

naklepané kotlety obalíme v těstíčku z hladké mouky,vajíček,soli,pepře osmažíme dozlatova na pánvičce ,osmažené kotlety v těstíčku dáme do pekáčku přelijeme jednou šlehačkou a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
UZENÉ MASO V ŽUPANU

UZENÉ MASO V ŽUPANU

Potřebné ingredience

uvařené uzené, listové těsto.

Postup přípravy

těsto vyválíme do tenka a obalíme v něm maso.pečeme v troubě do zezlátnutí.
podáváme s br.kaší.
dobrou chuť :-)

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÉ ZAPEČENÉ VE FRANCOUZSKÉ OMÁČCE!!!!!!

VEPŘOVÉ ZAPEČENÉ VE FRANCOUZSKÉ OMÁČCE!!!!!!

Potřebné ingredience

OLEJ .BRAMBORY .SŮL.ŠLEHAČKA A FRANCOUZSKÁ OMÁČKA OD VITANY.

Postup přípravy

NA DNO NAKLADEME BRAMBORY OSOLÍME A TROCHA OLEJE TAKTO ASI 2 ŘADY,PAK DÁME NAKLEPANÉ OSOLENÉ MASO A ZASE BRAMBORY .ASI NA 30 MIN DÁME ZAKRITÉ DO ROUBY NA 250 STUPNŮ.POTÉ ZALIJEME …

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Hop do vody s vepřovou konzervou

Hop do vody s vepřovou konzervou

Potřebné ingredience

1 vepř.konzerva,1 sáček kyselého zelí,1 cibule,400 g hr.mouy,sůl,1/2 PD,3 PL oleje,10 dkg anglické,2 PL sádla,cukr

Postup přípravy

Dáme si vařit zelí,cibuli usmažím na sádle a anglické ,přidám konzervu!Prohřeji až se vydusí voda z konzervy.Občas zamíchat.

Hop do vody: mouku ,PD,sůl,olej zadělat těsto…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
PLACIČKY Z VEPŘOVÉHO MASA

PLACIČKY Z VEPŘOVÉHO MASA

Potřebné ingredience

Já dělám z kuřecího :-) 1/2kg vepřové kýty, 3 vejce, 3 lžíce solamylu, 3 lžíce oleje, 1 lžíčka sladké papriky, 1lžíčka pálivé papriky, 1 lžíčka kari, 1 lžíčka cukru 1 1/2 lžíčky soli, 1 cibule ( nakrájená na kostičky ), 1 stroužek česneku.

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostičky - přidáme přísady, necháme odležet v lednici 24h. Olej - na pánvi tvoříme placičky.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové nebo hovězí  maso v kapustě +++

Vepřové nebo hovězí maso v kapustě +++

Potřebné ingredience

50 dkg Vepřové nebo hovězí maso, sádlo,1 cibule,sůl,hladká mouka,1-2 stroužky česneku,1 sáček kapusty,15 dkg slaniny.

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky.Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme dorůžova,přidáme nakrájené maso,orestujem,osolíme, zalijeme vodou a dusíme.Když je maso poloměké přidáme spařenou…

Zobrazit více...

Kategorie