Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Slaný nákyp

Slaný nákyp

Potřebné ingredience

10 rohlíků, mléko, uzená krkovice, 6 vajec, nať petržele nebo kopřivy, muškátový oříšek, máslo

Postup přípravy

Rohlíky rozmočíme mlékem, přidáme žloutky, nastrouháme trošku muškátového oříšku, vmícháme na kostičky nakrájené uzené maso a zelenou nať. Nakonec vmícháme zlehka sníh z bílků.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pikantní vepřové nudličky na medu

Pikantní vepřové nudličky na medu

Potřebné ingredience

vepřové maso ( kýta, plecko), sůl, oliv.olej, pepř, česnek, vegeta, pár kuliček shery rajčátek na čtvrtky, na špičku nože zázvoru, asi 1 velká lžíce medu (podle chuti), sklenička zavařených hub - já dala václavky v kys.nálevu (vynikající), mouka na zahuštění

Postup přípravy

Maso nakrájet na tenoučké nudličky (jednak to líp chutná než větší kusy a za druhé je to rychle hotové), na rozpáleném oleji zprudka opéct, posolit, opepřit - nechat zatáhnout.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Plněné slané omelety v trojobalu s vepřovým masem, jak je dělám já :-))

Plněné slané omelety v trojobalu s vepřovým masem, jak…

Potřebné ingredience

Mléko, vejce, hladká mouka sůl na omeletové těsto, plechovka vepřového masa, cibule, cca 100 ml šlehačky a trochu hl. mouky (cca jedna zarovnaná pol. lžíce na jednu plechovku vepřovky) a plátky tvrdého sýru. Dále vajíčka, hl. mouka a strouhanka na trojobal.

Postup přípravy

Uděláme si omelety jak je kdo zvyklý. Na náplň si osmahneme cibulku (smažím jí na sádle z konzervy) a k ní pak vyklopíme plechovku masa a orestujeme (můžete ochutit i kapkou…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
KOTLETY NA MORAVANCE

KOTLETY NA MORAVANCE

Potřebné ingredience

vepřové kotlety 4 ks vejce 2 ks,moravanka 2 sklenice podle chuti: sůl ,pepř podle potřeby: strouhanka ,olej

Postup přípravy

Vepřové kotlety naklepeme, po obou stranách opepříme a osolíme. Poté obalíme nejdříve ve strouhance, poté ve vajíčku a rychle osmažíme na rozpáleném oleji.

Kotlety vložíme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÁ PANENKA alááá salátek

VEPŘOVÁ PANENKA alááá salátek

Potřebné ingredience

vepřová panenka,ledový salát,papriky,bylinková sůl,pepř sedmi barev,kopr,zelený hrášek ze zahrádky,citron a citronový olej.

Postup přípravy

maso okořeníme a zprudka opečeme na citronovém oleji.ke konci přidáme nasekaný kopr a kuličky hrášku.ledový salát a papriky nakrájíme,pokapeme citronem a podáváme s masíčkem.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
@ Babicovy dobroty @ Grilovaná masa @

@ Babicovy dobroty @ Grilovaná masa @

Potřebné ingredience

Vše je v postupu.

Postup přípravy

Brambory v soli


2 kg brambor ve slupce
2 kg soli


Omyté brambory vložíme do pekáče, zasypeme dvěma kilogramy soli a pečeme 2 hodiny při teplotě 200 stupňů.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pečené koleno

Pečené koleno

Potřebné ingredience

vepřové koleno,sůl,česnek,cibule,pikantní klobásek.

Postup přípravy

Koleno den předem nasolíme a načesnekujeme. Dáme na plech podlijeme vodou a zakryté pečeme hodinu a půl potom přidáme nakrájený klobásek a cibuli nahrubo,pečeme zakryté ještě půl…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové maso v bramboráku -MANŽELOVO VELICE OBLÍBENÉ

Vepřové maso v bramboráku -MANŽELOVO VELICE OBLÍBENÉ

Potřebné ingredience

Těsto na bramborák, plátky vepřového masa,sůl, pepř

Postup přípravy

Vepřové maso naklepepe-já použila krkovici(je šťavnatá),osolíme,opepříme a opečeme.Opečené maso obalíme v bramborákovém těstě (v hustějším) a opečeme z obou stran.Podáváme se…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové maso s bramborama-VELMI RYCHLÉ-HOTOVÉ za 30minut (děláme v papiňáku)

Vepřové maso s bramborama-VELMI RYCHLÉ-HOTOVÉ za…

Potřebné ingredience

brambory,vepřové maso,sterilovaná paprika,cibule,česnek, sůl a pepř.

Postup přípravy

Vepřové maso na nudličky opečeme na rozpáleném tuku.Osolíme,opepříme a až se maso zatáhne,přidámne pokrájenou sterilovanou papriku a cibuli na kolečka a zalijeme skleničkou vody a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Plněná vepřová panenka s omáčkou a noky

Plněná vepřová panenka s omáčkou a noky

Potřebné ingredience

maso: vepřová panenka, sušené švestky, koření (já používám citornový pepř od justu - http://www.just.cz/produkty/koreni_b/k4183), olivový olej omáčka: máslo, šalotka, rajský protlak, červené víno, med, povidla, tymián, sušené švestky noky: 50 g másla, 200g polohrubé mouky, sůl, mléko, vajíčko

Postup přípravy

maso:
- panenku nakrájíme na špalíky tak silné, aby se daly ještě proříznout pro vytvořní kapsy - cca 1 cm
- prořízneme kapsičku
- do kapsičky vtlačíme sušenou švestku

Zobrazit více...

Kategorie