Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová plec s kaki a pórkem-děkuji Drahuš

Vepřová plec s kaki a pórkem-děkuji Drahuš

Potřebné ingredience

Suroviny: 400 g vepřové plece 3 středně velké cibule 1 kaki 1 hrst nakrájeného pórku/zelená i bílá část 1 chilli paprička/kdo nechce,vynechá 1 prolisovaný stroužek česneku 1 lžíce sladké mleté papriky 5 lžic sladké chilli omáčky 1 lžíce oleje ¼ lžičky celého kmínu voda na podlití sůl podle potřeby

Postup přípravy

Postup přípravy receptu

Cibule nakrájíme nadrobno a dáme do kastrolu na rozehřátý olej orestovat do zrůžovění.
Očištěné maso nakrájíme na kostky-sousta, vložíme k…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
ČÍNA TROŠKU JINÁ

ČÍNA TROŠKU JINÁ

Potřebné ingredience

150 g vepřové kýty, 150 g kuřecích prsíček, 150 g pórku, 100 g zázvoru, 1 jablko, 4 feferonky, 50 g mandlí, 1 bílek, 1 lžička škrobu, sójová omáčka, sůl, olej

Postup přípravy

Bílek rozšleháme se škrobem, maso nakrájíme na nudličky, osolíme a obalíme ve směsi. Osmažíme je ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje a vyjmeme. Na rozpáleném oleji osmažíme na …

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Paštika se zeleným pepřem

Paštika se zeleným pepřem

Potřebné ingredience

400g vepřových jater 150g anglické slaniny 1 červená cibule 3 stroužky česneku lžíce sádla 100g másla 40 kuliček nakládaného zeleného pepře provensálské bylinky sůl

Postup přípravy



Na lžíci sádla nechte zesklovatět cibulku, přidejt na kostičky nakrájenou slaninu a pár minut opékejte než pustí šťávu. Dejte stranou, tuk ponechte v hrnci a osmažte…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
dobrý guláš-děkuji Pepovi

dobrý guláš-děkuji Pepovi

Potřebné ingredience

1 ks feferonka, 350 g cibule,  mletý černý pepř, 2 stroužky česneku,500 g vepřová plece, 1 lžíce rajčatový protlak,  majoránka,2 lžičky mletá sladká ,1 ks bobkový list, 1/2 lžičky kmín, 6 kuliček celé nové koření,  kostka masový bujon

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky.

Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda. Přidáme mletou papriku, maso a jen…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřový závitek se zelím

Vepřový závitek se zelím

Potřebné ingredience

4 plátky krkovice,5 dkg libové anglické slaniny, 200g kysaného zelí,1 větší cibule,4 stroužky česneku,sádlo,2 lžíce hladké mouky,1 lžičku drceného kmínu, sůl , pepř

Postup přípravy

V kastrolku si na 1 lžíci sádla osmahneme nakrájenou cibuli a nadrobno nakrájené kostičky anglické slaniny, přidáme okapané na menší kousky pokrájené zelí, osolíme, ochutíme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Paštika z vepřových jater na červeném víně se zeleným pepřem

Paštika z vepřových jater na červeném víně se zeleným…

Potřebné ingredience

600 g vepřových jater 1 větší cibule olej 1 šlehačka 2 dl červeného vína 30 g másla provensálské koření sůl 1 vrchovatá lžička nakládaného zeleného pepře pár kousků tymiánových větviček na ozdobu

Postup přípravy

Zjišťuju, že paštiky se dají dělat na tisíc různých způsobů. Je to fakt zábava. A tenhle recept není ani časově náročný, protože jsem paštiku nepasírovala...

Cibuli…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Segedínský guláš-děkuji Jitce

Segedínský guláš-děkuji Jitce

Potřebné ingredience

Suroviny: 500 g vepřového plecka, 3 cibule, špetka kmínu, kávová lžička mleté červené papriky, olej, sůl, mletý pepř, 500 g nakládaného zelí, 3 polévkové lžíce hladké mouky, půl kelímku 12 % smetany

Postup přípravy

Postup přípravy receptu
V tlakovém hrnci necháme na oleji zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kostky nakrájené maso, kmín. Maso necháme osmahnout, osolíme,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová plec na houbách

Vepřová plec na houbách

Potřebné ingredience

500 g libové vepřové plece,2 cibule, 2 lžíce oleje, houby čerstvé sušené, mražené nebo žampiony( já jsem použila mražené-předem podušené na cibulce),sůl, pepř, drcený kmín,1 lžíci koření Harmonie chuti(od Maggi) ,smetanu,3 lžíce hladké mouky,citrón

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky, Na oleji si orestujeme nakrájené cibule, přidáme kostky masa a necháme maso zatáhnout. Přidáme drcený kmín, sůl, pepř ,lžíci Harmonie chuti (nebo jiného…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová kýta se žampióny a rýží-děkuji Editě

Vepřová kýta se žampióny a rýží-děkuji Editě

Potřebné ingredience

3/4 kg vepřové kýty konzerva žampionů 2 lžičky kari koření 2 lžičky grilovacího koření 0,5 lžičky pepře 1 lžička soli 4-5 lžic hladké mouky olej 5 lžic sojové omáčky 3 lžíce Worcesterské omáčky 0,5 - 1 l zeleninového bujónu 1 dcl bílého vína

Postup přípravy

Příprava


Maso omyjeme a nakrájíme na plátky. Osušíme a naklepeme. Z jedné strany je nasolíme a opepříme a z druhé posypeme kari a grilovacím kořením (klidně je takto…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová krkovice -děkuji vareni.cz

Vepřová krkovice -děkuji vareni.cz

Potřebné ingredience

4 stroužky česnek 2 lžičky sladká paprika 2 ks cibule 1 lžíce worcestrová omáčka 750 g vepřová krkovice 1 lžíce sojová omáčka 1 lžíce kečup podle potřeby  olej  cukr krupice

Postup přípravy

Do pekáče nalijeme olej, vložíme plátky osolené a prolisovaným česnekem potřené vepřové krkovice. Zalijeme smíchaným kečupem, sojovou a worcestrovou omáčkou, paprikou a trochou…

Zobrazit více...

Kategorie