Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Uzené maso

Uzené maso

Potřebné ingredience

bůček, kýta, krkovice, Praganda, převařená voda

Postup přípravy

Doplněno 7.4.2015:

Letos 16,4kg masa (1/3 bůček s kostí, 1/3 krkovice s kostí a 1/3 kýta), 6 litrů vody+500g Pragandy. V lednici 10dní při 5C. A začalo to smrdět. Příčinou…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
KOTLETY NA PAPRIKÁCH-výborná omáčka-pečená v troubě

KOTLETY NA PAPRIKÁCH-výborná omáčka-pečená v troubě

Potřebné ingredience

Měla jsem 8kotlet,lžíce sádla,2červené cibule,2červené papriky(1může být žlutá),velký rajský protlak,sůl,4stružky česneku,cca 2lžíce hladké mouky...

Postup přípravy

Na sádle osmahnu do zatáhnutí z obou stran osolené kotlety,vyjmu na talíř,do sádla vložím cibuli a česnek nakrájené na plátky,dále papriky na proužky(trochu papriky si nechám na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové po řecku.děkuji Ottovi

Vepřové po řecku.děkuji Ottovi

Potřebné ingredience

Suroviny: 1 kg vepřového masa (krkovice, plecko, kýta) 2 lžíce směsi koření na vepřové maso (dovoz Řecko) ((oregano, římský kmín, hřebíček, sušený česnek, sušená cibule) 1 kelímek sladké smetany na vaření 12 % olivový olej, hladká mouka, sůl

Postup přípravy

Postup přípravy receptu
Vepřové maso si nakrájíme na kostky cca 3 x 3 cm. Kostky masa posypeme směsí koření (poměr surovin není znám – tajemství výrobce) osolíme a zalijeme asi…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Domácí vepřová šunka

Domácí vepřová šunka

Potřebné ingredience

1 kg vepřové kýty - 10-12 gramů pragandy /řeznická rychlosůl/ - můžete i méně, ale množství doplňte kuchyňskou solí - 10-12 gramů obyčejné kuchyňské soli - 2 dcl vody - lžíci medu

Postup přípravy

***Domácí šunka - šunkovar mandolína*** I když někteří tvrdí, že domácí výroba šunky je složitá, opak je pravdou. Je to velice jednoduché, máte vlastní produkt a znáte jeho…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Frankfurtská vepřová pečeně

Frankfurtská vepřová pečeně

Potřebné ingredience

Pro 8 osob - 1 kg vepřové kýty či plece, 1 párek (2 nožičky, vídeňský, spišský), 5 dkg slaniny dobře vyuzené, lžíce rajského protlaku či kečupu, 1 mrkev, 1/4 malého celeru, 2 cibule - koření - lžička červené papriky, 4 kuličky nového koření, 8 kuliček pepře, 2 bobkové listy, trocha sušeného tymiánu, sůl, polévková lžíce plnotučné hořčice, lžíce nálevu z okurek, nebo trochu octa či šťávy z citronu, jedna malá sterilovaná okurečka, trocha cukru, olej či sádlo, 5 dkg másla, vývar - litr, lžíce hladké mouky na záklechtku

Postup přípravy

Špalík masa protneme párkem, slaninou a na nudličky nakrájenou mrkví a opečeme ze všech stran na oleji či sádle, vyndáme do mísy. Nakrájíme cibuli, zbytek slaniny, mrkev a celer…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Výborné maso s rýží a smetanou - rychlovka

Výborné maso s rýží a smetanou - rychlovka

Potřebné ingredience

Je to opravdu mňamka, nestihla jsem ani vyfotit :) - rýže - vepřové (kuřecí) maso - cibule - sójová omáčka sladká - kečup - smetana ke šlehání

Postup přípravy

Zatímco se mi vaří rýže, nakrájím maso na nudličky a cibuli na úzké plátky.
Maso orestuji na troše oleje, přidám cibuli a naleju trochu sójové omáčky. Chvíli restuji až než…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
ČU-ŽO

ČU-ŽO

Potřebné ingredience

1/2 kg vepř. kýty, kari, sladká paprika, cibule, menší hlávka zelí, hl. mouka, voda, sůl, pepř, maggi, olej

Postup přípravy

Vepřovou kýtu si nakrájíme na kostičky a obalíme v hladké mouce. Na rozpálený olej dáme takto obalené kousky. Přidáme nakrájenou cibuli, 2 lžičky kari, 1 lžičku sladké papriky, 2…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Dušená vepřová játra

Dušená vepřová játra

Potřebné ingredience

olej, cibule, vepřová játra, hladká mouka, sladká paprika, nové koření, celý pepř,sůl

Postup přípravy

Cibuli nakrájenou na kostičky osmažíme na oleji do růžova, přidáme 1 až 2 lžičky mleté sladké papriky, přidáme na kostičky nakrájená, omytá vepřová játra a opražíme dokud si maso…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
ZAPEČENÉ VEPŘOVÉ SE SYREČKY (úděsný smrádek při pečení:-)ale nakonec stojí za to:-)

ZAPEČENÉ VEPŘOVÉ SE SYREČKY (úděsný smrádek při pečení…

Potřebné ingredience

Vepřové maso cca 750g-1kg(plec,kýta,může být ale i kuřecí-co Vám chutná),2 větší cibule,balení olomouckých syrečků,kelímek smetany ke šlehání,100g anglické slaniny,1 lžička plnot.hořčice,lžička oregana,sádlo(olej)

Postup přípravy

MASO NAKRÁJÍM NA KOSTKY,CIBULE NA PLÁTKY,SLANINU NA MALÉ KOSTIČKY.NA TUKU OSMAHNU CIBULI,AŽ ZESKLOVATÍ PŘIDÁM SLANINU,PO CHVÍLI PŘIDÁM MASO A ZPRUDKA OSMAHNU DO ZATÁHNUTÍ,OSOLÍM…

Zobrazit více...

Kategorie