(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Výborné maso s rýží a smetanou - rychlovka
Potřebné ingredience
Je to opravdu mňamka, nestihla jsem ani vyfotit :) - rýže - vepřové (kuřecí) maso - cibule - sójová omáčka sladká - kečup - smetana ke šlehání
Postup přípravy
Zatímco se mi vaří rýže, nakrájím maso na nudličky a cibuli na úzké plátky.
Maso orestuji na troše oleje, přidám cibuli a naleju trochu sójové omáčky. Chvíli restuji až než cibule změkne. Přidám cca 3 lžíce kečupu, zamíchám a vypnu. Naleji smetanu a promíchám :)
Maso orestuji na troše oleje, přidám cibuli a naleju trochu sójové omáčky. Chvíli restuji až než cibule změkne. Přidám cca 3 lžíce kečupu, zamíchám a vypnu. Naleji smetanu a promíchám :)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

enkka
(upraveno)
21. 3. 2014, 8:03
je to stejný blivajz jako vaše maso s rohlíkama a majolkou. myslím, že si akorát s přítomných děláte legraci.

nahlásit

dr.obert
(upraveno)
22. 3. 2014, 21:35
@enkka
Leni, nikdo se Vás na názor neptá, chtěla jsem dát inspiraci jen na rychlovku, která nám i návštěvám velmi chutná
Nenutím Vás jídlo dělat panebože, tak nehodnoťtce a netvrďte, že si dělám legraci...


nahlásit
Brůs
(upraveno)
16. 3. 2014, 19:50
představa sojovky, kečupu a smetany mě navaluje
, díky ne. Radši uvařím pořádný jídlo

nahlásit

plamenek
(upraveno)
16. 3. 2014, 13:32
Čím více kazí hotové výrobky, tím více dělam doma.Kečup, protlak, džemy,marmelády,okurky, papriky, leča, kompoty.Letos po dvaceti letech zasadím brambory.Sice malý záhonek, ale odmítám být chemická popelnice.Možná zhořkne raj,protlak protože ho připálí, ale moje výrobky nehořknou.
nahlásit

Cibetecka
(upraveno)
16. 3. 2014, 22:30
@plamenek
Evi prosím jak děláte protlak?? Kečup dělám, mám úžasný recept, ale ráda bych i "obyčejný" protlak



nahlásit

plamenek
(upraveno)
20. 3. 2014, 22:55
@Cibetecka
Mám velký( široký) nerezový kastrol, ten používám i na džemy. nakrájím rajčata, přidám trošku soli, velice málo a vařím.t)Tekutina se odpařuje, míchám kovovou obracečkou aby se nepřipalovalo.Dá se vařit i v obyčejném hrnci, ale to se potom musí míchat stále.Tem můj kastrol ma silné dno.Když je to husté, tak rozmixuji ponorným mixerem, ale je to jedno čím.Pokud je ještě řídký, tak znovu vařím. Pak propasíruji ještě jemným sítkem. Dám do sklenic, většinou menších. Sterilizuji jako okurky.Není to těžké, ale musíte mít vybavení, aby se to dělalo samo, jinak je to dřina a moc času.Je dobré mít přezrálá rajčata .


nahlásit
P.A.V.L.A
(upraveno)
16. 3. 2014, 10:39



nahlásit
asdfre
(upraveno)
16. 3. 2014, 10:33
Nevím, co mám čekat od kombinace kečup+sojovka+smetana, ale jdu do toho
Uvidím, co mi na to řekne rodina
ale na otázku, co mám dnes uvařit, mi nikdo neodpověděl.





nahlásit
asdfre
(upraveno)
16. 3. 2014, 11:54
@asdfre
Joo, chutná to dobře
Sobě a manželovi přidám ještě sterilované žampiony.


nahlásit

tmavovláska
(upraveno)
14. 3. 2014, 19:23
Já dělám též a ještě toto a opravdu je to moc dobré http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=3651
a dávám také domácí kečup




nahlásit

dr.obert
(upraveno)
14. 3. 2014, 2:16
Bez kečupu je to tekuté...zkuste a uvidíte, není to z mé hlavy
Kečup skoro nevařím, jen nakonci promíchám.

nahlásit
DanušaP
(upraveno)
14. 3. 2014, 10:56
@dr.obert
no, já to třeba někdy zkusím s protlakem, s kečupem do to nepůjdu ani omylem
nahlásit

veroslava
(upraveno)
13. 3. 2014, 11:33
Na co ten kečup? Nešlo by to bez něj?
nahlásit
DanušaP
(upraveno)
12. 3. 2014, 19:45
kečup by se ale vařit neměl, proč nedáte protlak?
nahlásit
marhulda
(upraveno)
14. 3. 2014, 10:32
@DanušaP
Proč by se neměl vařit kečup?

nahlásit
DanušaP
(upraveno)
14. 3. 2014, 10:55
@marhulda
protože zhořkne, to je hotová omáčka , přečtěte si složení... do jakékoliv omajdy by se měl používat jen protlak nebo rajčatové pyré
nahlásit
marsi-28
(upraveno)
16. 3. 2014, 11:46
@DanušaP
Tak já tedy nevím jak varíte,ale já taky dávám kecup do omácky a varím a taky mi nikdy nezhořkla a od nikoho jsem to ještě neslyšela.



nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
14. 3. 2014, 23:04
@DanušaP
rajskou dělát také jedině z kečupu a hořkou jí tedy nemám, to samé omáčku na špagety. A v životě jsem neslyšela, že by se kečup vařit neměl, to by přeci musel zhořknout hned při vaření, ne?
nahlásit

JarkaH
(upraveno)
14. 3. 2014, 11:21
@DanušaP
Za tech 20 let co delam "spagety na cerveno" nikdy zadny kecup nezhorkl.

nahlásit

petrulka
(upraveno)
14. 3. 2014, 11:59
@JarkaH
přesně

nahlásit
DanušaP
(upraveno)
14. 3. 2014, 11:27
@JarkaH
tak to musí být mňamka... hlavně že si manža čvachtá předpokládám, že z kečupu děláte i rajskou
nahlásit

JarkaH
(upraveno)
15. 3. 2014, 23:15
@DanušaP
Jj, ma je rad
Lososa a parmske sunky uz je prejedenej


nahlásit

petrulka
(upraveno)
14. 3. 2014, 11:59
@DanušaP
A znáte třeba farmářské kečupy nebo domácí? Kdy rozvaříte rajčata s kořením a cukrem?
Nezhořklo mi nikdy

nahlásit
DanušaP
(upraveno)
14. 3. 2014, 12:36
@petrulka
domácí znám, dokonce je i dělám... ale mrsknout kečup do omáčky je podle mě prasárna, nezlobte se na mě, ale je to můj názor
nahlásit

petrulka
(upraveno)
14. 3. 2014, 13:17
@DanušaP
prasárna přidat rajčata s kořením..hmm..

nahlásit
DanušaP
(upraveno)
14. 3. 2014, 13:24
@petrulka
zřejmě neznáte rozdíl mezi kečupem a protlakem
nahlásit

evicela
(upraveno)
14. 3. 2014, 17:17
@DanušaP
tak já určitě znám a taky si je doma dělám, tudíž domácí kečup obsahuje rajčata, trochu jablek(já tak dělám) cibule, koření, tak jakápak prasárna, nevíte co píšete je rozdíl mezi kupovanou obarvenou blichtou a domácím kvalitním výrobkem, ten můžete dát do jakéhokoliv jídla, vařím denně xx let a na jídle rozhodně nemusím šetřit, takže nedělejte moudrou a nepište rádoby chytré bludy
ale koukla jsem k vám na recepty a vy tam máte prasárnu jako hrom, viz štrůdl a v něm kostku a půl ztuženého ucpávače cév a to je prasárna jako hrom zvláště pokud to jedí děcka, takže přemýšlet

nahlásit
DanušaP
(upraveno)
16. 3. 2014, 11:41
@evicela
a vy tam máte tak akorát kulový

nahlásit

evicela
(upraveno)
16. 3. 2014, 14:31
@DanušaP
bože děvče, vy máte dost

nahlásit
DanušaP
(upraveno)
16. 3. 2014, 14:41
@evicela
to asi bude těma ucpanejma cévama

nahlásit

Pami
(upraveno)
16. 3. 2014, 18:49
@DanušaP
To je pravda
Nejvíce to odnesly ty mozkové.

nahlásit

Pami
(upraveno)
16. 3. 2014, 12:45
@DanušaP
Lepší kulový než takový blaf.

nahlásit
DanušaP
(upraveno)
16. 3. 2014, 14:38
@Pami
ano, souhlasím s vámi, dělat rajskou z kečupu je opravdu blaf
nahlásit

petrulka
(upraveno)
14. 3. 2014, 14:21
@DanušaP


nahlásit

kurel
(upraveno)
14. 3. 2014, 11:07
@DanušaP
nikdy mi nezhořknul... a to ho dávám, když nemám protlak normálně do omáčky na špagety

nahlásit

dr.obert
(upraveno)
14. 3. 2014, 11:45
@kurel
Také mi kečup nikdy nezhořknul...
nahlásit

marz
(upraveno)
14. 3. 2014, 16:26
@dr.obert
taky tak,to zase pindají umělkyně na zdravou výživu-a pak je potkáte v kfc či podobným pajzlu




nahlásit

dr.obert
(upraveno)
14. 3. 2014, 22:55
@marz

nahlásit

Andy1.
(upraveno)
14. 3. 2014, 16:36
@marz
nikdy do těchto diskuzí nevstupuji, ale pod ten váš názor se podepíšu
i pod ten kečup, který mi také nikdy nezhořknul .
.. co dělám špatně?



nahlásit

petrulka
(upraveno)
14. 3. 2014, 18:12
@Andy1.
no..když si někdo plete kečup s kečupovou omáčkou a protlak s kečupem, tak mu to holt hořkne, no

nahlásit

dr.obert
(upraveno)
14. 3. 2014, 22:55
@petrulka

nahlásit