Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová plec v kapustě

Vepřová plec v kapustě

Potřebné ingredience

půl kila vepřové plece,1/2 kapusty, cibuli, asi 5 stroužků česneku, sůl, pepř, kousek slaniny, asi 2 rovné lžíce hladké mouky,olej

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky. Ve větším kastrolu si na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme masové kostky a opečeme ze všech stran, . Zalijeme trochou vody, osolíme, opepříme …

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Švábské maso-jídlo z jednoho pekáče - s domácím chlebem

Švábské maso-jídlo z jednoho pekáče - s domácím chlebem

Potřebné ingredience

3/4 kg vepřové plece.1 cibule, sádlo 50g,česnek asi 4 stroužky,1 mrkev,1 petržel, kousek celeru,150g růžičkové kapusty( čerstvou můžeme nahradit mraženou),200 g středně velkých ječných krup, sůl ,drcený kmín,3 bobkové listy, asi 6 kuliček celého černého pepře

Postup přípravy

Kroupy důkladně propláchneme ,pak zalijeme vařící vodou a necháme přikryté stát.
Maso si nakrájíme na kostky ,jako na guláš.
V nádobě v které budeme maso péct si hrubě…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřový závitek s anglickou slaninou a nivou

Vepřový závitek s anglickou slaninou a nivou

Potřebné ingredience

4 vepřové plátky( z pečeně bez kosti, kýta by byla suchá),10 dkg anglické slaniny-plátky,10 dkg Nivy, sůl, pepř, plnotučná hořčice, olej,1 cibule,3 lžíce kečupu,1/2 kostky masoxu, hladká mouka

Postup přípravy

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí, poklademe plátky slaniny a na ni dáme hranolek z Nivy, stočíme do závitku-sepneme párátkem ,nebo ovážeme nití. Závitky…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové plátky zapečené s cuketou - výborné

Vepřové plátky zapečené s cuketou - výborné

Potřebné ingredience

Vepřová pečeně bez kosti-na 4 plátky,sůl,pepř,grilovací koření,1 cibule,500g cukety, 100g strouhané Nivy,olej

Postup přípravy

Vepřové plátky naklepeme ,osolíme,opepříme,posypeme grilovacím kořením.Opečeme je z obou stran na oleji( z každé strany asi 5 minut). Pak je přendáme do vymaštěného pekáčku i z…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřový perkelt

Vepřový perkelt

Potřebné ingredience

Libová vepřová plec asi 400g, 1 větší cibule,1 malý rajský protlak,2 lžíce oleje,3 stroužky česneku,1 lžička mleté papriky,sůl, asi 2 lžíce hladké mouky,kelímek zakysané smetany

Postup přípravy

Maso si nakrájíme na nudličky .Na oleji si osmahneme nakrájenou cibuli nadrobno, přidáme nudličky masa-osmahneme,přidáme papriku,osolíme-zalijeme asi hrnkem vody a dusíme pod…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kotletka pod zelím na anglické slanině

Kotletka pod zelím na anglické slanině

Potřebné ingredience

4 kotlety ,sůl, pepř, sladká paprika, hladká mouka,olej,150g anglické slaniny v celku, 1 cibule, 250 g hlávkového zelí

Postup přípravy

Kotlety naklepeme , osolíme, opepříme ,posypeme mletou paprikou, lehce obalíme v mouce.Na pánvi rozehřejeme olej a kotlety opečeme z obou stran, pak je mírně podlijeme ,přikryjeme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Rizoto po čínsku

Rizoto po čínsku

Potřebné ingredience

25 dkg rýže, 30 dkg vařeného uzeného masa( může být i dušené vepřové), 1 větší cibule, 4 vejce, 4 lžíce oleje, lžička kari, 1/2 lžičky soli, zelená petrželka , nastrouhaný sýr

Postup přípravy

Opranou rýži zalijeme vodou, osolíme a uvaříme . Maso nakrájíme na menší kostičky. V hluboké pánvi rozpálíme olej orestujeme na něm nakrájenou cibuli najemno. Přidáme rýži, kari a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Na bílou sobotu-Velikonoční nádivka

Na bílou sobotu-Velikonoční nádivka

Potřebné ingredience

400 g uvařeného libového uzeného masa ,8 rohlíků, 250 ml mléka ,4 vejce ,200g plátků anglické slaniny, sůl ,špetku muškátového oříšku, chlebíčkovou formu

Postup přípravy

Uzené maso si nakrájíme na kostičky
Zrovna tak si pokrájíme na malé kostičky rohlíky a dáme do mísy.
V mléce si rozšleháme žloutky , osolíme, přidám e trochu muškátového…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kotleta po srbsku

Kotleta po srbsku

Potřebné ingredience

4 kotlety s kostí,2 lžíce sádla,sůl,pepř,2 červené cibule,2 stroužky česneku,1 červená a1 žlutá paprika,kdo má rád pálivé 1 chilli papričku červenou,2 lžíce rajského protlaku,500 ml vývaru( drůbeží nebo hovězí),1 lžíce másla,1 lžíce hladké mouky,trochu cukru na dochucení

Postup přípravy

V širší pávi či kastrolu, na sádle opečeme naklepané, osolené a opepřené kotlety,zprudka do červena.
Vyndáme je a dáme stranou ,do výpeku dáme nakrájenou cibuli na plátky …

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Hanácký vrabec s kysaným zelím a bramborovým knedlíkem

Hanácký vrabec s kysaným zelím a bramborovým knedlíkem

Potřebné ingredience

Na 4 závitky: 4 plátky vepřové kýty ( tedy asi 400 g), 200g vepřového bůčku, 40g sádla,1 větší cibule, 1 lžíce hladké mouky, česnek, majoránka, kmín, sůl, pepř

Postup přípravy

Plátky vepřové kýty naklepeme ,osolíme, potřeme česnekem, opepříme a posypeme majoránkou. Syrový bůček nakrájíme na malé kostičky a dáme na střed plátků masa , pevně svineme do…

Zobrazit více...

Kategorie