Plněné vepřové kotlety
Potřebné ingredience
pro 4 osoby: 4 vepřové kotlety 2 cm vysoké, 3 vajíčka, 10 dkg libové anlg. slaniny, 2 lžíce steril. hrášku, steril. kapie, ostřejší koření do nádivky, sůl, na trojobal: vajíčko, mléko, hl. mouka + strouhanka.
Postup přípravy
Náplň: na kousky nakrájenou ang. slaninu mírně opečeme v kastrůlku, přidáme vajíčka a ostřejší koření, které máte rádi, vajíčka usmažíme a přidáme hrášek a nakrájenou kapii,…
Omáčka z vepřové plece se sterilovanými paprikami a…
Potřebné ingredience
cca 800g vepřového plecka , dvě střední cibule, 1 smetana nebo šlehačka, olej, 1 masox, mletá sladká paprika, dvě malé skleničky ( nebo jedna velká ) sterilovaných paprik (nudliček) , sůl, pepř, instantní jíška
Postup přípravy
Na oleji si osmahneme na jemno nakrájené cibule, až zesklovatí, přidáme maso a mícháme. Když se maso zatáhne a pustí šťávu, tak ho poprášíme sladkou paprikou, já dávám cca půlku…
GULÁŠ V TROUBĚ - VELMI CHUTNÝ A BEZ PRÁCE
Potřebné ingredience
1kg vepřového masa, 3 velké cibule, 5 stroužků česneku, 2 lžičky gulášového koření, 3 lzičky sladké papriky, 1 lžička pálivé papriky, 3 polévkové lžíce solamylu, 2 kostky masoxu, 1 rajčatový protlak, sůl dle chuti, 3/4 - 1l vody, čerstvá paprika
Postup přípravy
Nejprve si zapneme troubu na 250 stupňů.
Nakrájené maso na kostky vložíme do připraveného pekáče, cibuli nakrájíme na jemno, stroužky česneku nasekáme, přidáme na maso,…
VELIKONOČNÍ NÁDIVKA/ HLAVIČKA
Potřebné ingredience
Suroviny na 2 plechy ( pekáče, pokud chcete vyšší)- 16 vajec, 1 kg toast. chleba, 80g másla, 1kg uzeného masa (krkovice), 1kg vepř masa, 1 kuře( bez prsíček), kopřivy, pažitka, petrželka, česnek 6-8 stroužků, sůl, pepř, muškát,
Postup přípravy
Masa uvaříme každé zvlášť do měkka, maso necháme vychladnout, nakrájíme na kostičky. Toast. chléb na kostičky nakrájený pokropíme vývarem z vepř. a uzeného masa. Žloutky utřeme s…
Křehké vepřové kotlety-časopis katka
Potřebné ingredience
Ingredience vepřové kotlety (4 ks) majonéza Hellmann´s (4 lžíce) cibule (1-2 ks) sůl, pepř, nastrouhaný parmazán na posypání
Postup přípravy
Postup přípravy
Kotlety důkladně naklepeme. Osolíme, opepříme a posypeme na kolečka nakrájenou cibulí. Poté maso a cibuli potřeme majonézou Hellmann\´s a posypeme nastrouhaným…
Moravský vrabec
Potřebné ingredience
Vepřová krkovice, nebo plecko, sůl, pepř, kmín a česnek.
Postup přípravy
Maso nakrájíme na kostky, dáme do pekáče, osolíme, opepříme přidáme kmín a prolisovaný česnek a pořádně promícháme. Zakryjeme alobalem a dáme do lednice na min.6 hodin, já…
♥♥♥LUXUSNÍ ZAPEČENÁ KRKOVIČKA♥♥♥
Potřebné ingredience
4 plátky vepřové krkovice, sůl, 4-6 strouků česneku, 1 velká cibule. Na marinádu: 2 lžíce olivového oleje nebo slunečnicového, 2lžíce sojové omáčky, 6lžic ostrého kečupu, 1 lžička medu, 1 lžička sladké papriky, 1/2 lžičky pepře, brambory k podávání
Postup přípravy
Plátky krkovice naklepejte na stranách nařízněte a z obou stran důkladně osolte. Potřete česnekem a dejte do vymazaného pekáčku. Na maso nasypte drobně nakrájenou cibuli a vše…
Pečená krkovička prokládaná uzenou kotletou na…
Potřebné ingredience
1/2 kgKrkovička,1/2kg uzená kotletka,1 velká cubule 3 stroužky česneku,mrkev,petržel celer,na kostičky ,bobkový list2 ks.,sůl,pepř,Gyros koření olej.
Postup přípravy
Osmahneme cibuli se zeleninou na oleji,poklademe plátky krkovičky okořeněné a potřené česnekem.Mezi každý plátek krkovičky proložíme plátkem předvařené uzené kotletky.Všechny…
Vepřová roláda
Potřebné ingredience
vepřové maso,šunku,vajíčka 4ks,porek,párek nebo klobáska,steril. okurek,červená paprika,hořčice,sůl,pepř,česnek asi 4 str.
Postup přípravy
jakékoliv vepřové maso (řízky) rozklepeme na tenko,rozložíme na potravinovou folii kvůli rolování,maso se překládá přes asi tak 1cm aby se roládka nerozjela,osolíme,opepříme a…
PEČENÉ OVAROVÉ KOLENO
Potřebné ingredience
1 vepřové koleno,voda,10 kuliček pepře,5 kuliček nového koření,1 lžíce soli,5 bobkových listů,5 stroužků česneku,2 cibule
Postup přípravy
Koleno omyjeme,dáme do velkého kastrolu s vodou,kořením,solí.Vaříme pomalu asi 2 hodiny(dle velikosti kolena).poté necháme v teplém vývaru vychladnout.
Vychladlé koleno…