Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Hamburská omáčka

Hamburská omáčka

Potřebné ingredience

Vepřové plecko,1 cibuli,1větší mrkev,celer,4 kuličky nového koření,2 bobkové listy,ml.pepř,tymián,sůl,2 kyselé okurky ,10dkg šunky,nebo plátek libového uzeného masa.Mouku na zahuštění.Můžeme dát i smetanu na zjemnění.

Postup přípravy

Osmahneme cibuli do zlatova,přidáme nastrouhanou zeleninu,přidáme koření a orestujeme.Na kostky nakrájené plecko necháme zatáhnout a zalijeme vodou ,nebo vývarem.Ke konci dušení…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Flamendr

Flamendr

Potřebné ingredience

1 kg plecka, nebo kýty,3 větší cibule,kávová lžička pepře,1 lžička papriky sladké,1 lžička grilovacího koření,1lžička cukru,worchester,lžička drceného kmínu a sůl. (Přidala jsem ještě svou pastu z rajčat ,paprik,cibule a česneku).

Postup přípravy

Plecko nakrájíme na plátky,naklepeme ,nakrájíme na nudličky.Přidám všechno koření zakápnu olejem promíchám a nechám odležet.Nejlépe přes noc,ale stačí i hodinka.
Nakrájenou…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Nenapichované ražniči

Nenapichované ražniči

Potřebné ingredience

1 kg vepřového masa (dala jsem plecko),2 klobásky (dala jsem Zbojnické),15 dkg slaniny,1 menší cuketu,2 cibule,sůl,pepř,kmín a koření gyros.

Postup přípravy

Maso nakrájet na kostky,klobásy na kolečka ,slaninu na plátky,cibuli na měsíčky a cuketu na kolečka.
maso promícháme se solí a kořením a naskládáme na vyšší plech . Pěkně …

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová krkovička na smetaně-podle mé tchýńky Luďky.

Vepřová krkovička na smetaně-podle mé tchýńky Luďky.

Potřebné ingredience

Krkovičku na plátky,pepř,sůl,česnek,cibuli,bobkový list,nové koření snítka rozmarýnu lžíci plnotučné hořčice.Smetana 12%,trochu hl.mouky na zahuštění.

Postup přípravy

Pěknou krkovičku nakrájíme na silnější plátky,neklepeme.Osolíme,opepříme a vydatně potřeme česnekem.Do hrnce nakrájíme na kostičky cibuli na ni položíme plátky masa,přidáme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Bůček zapečený s brambory a s kysaným zelím.

Bůček zapečený s brambory a s kysaným zelím.

Potřebné ingredience

1/2kg pěkného bůčku bez kosti,brambory,1sáček kysaného zelí,10 dkg tvrdého sýru,3-4 stroužky česneku,sůl,drcený kmín,sladká ml.paprika.

Postup přípravy

Bůček nakrájíme na plátky vydatně počesnekujeme,osolíme a okmínujeme a posypeme ml.paprikou.Dáme do pekáčku podlijeme vodou zakryjeme a předpečeme.Potom vybereme plátky masa na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Nadívaný vepřový bůček

Nadívaný vepřový bůček

Potřebné ingredience

Libový vepřový bok bez kosti: sůl,5 stroužků česneku,kmín. Nádivka :3 housky,1 vajíčko,kousek libového salámu,1 cibule,3 stroužky česneku,1 mrkev,1/2 zelené papriky,sůl,pepř,zelená petrželka a libeček.Na zahuštění trochu strouhanky.

Postup přípravy

Bůček uprostřed nařízneme až ke kraji a uděláme kapsu.Osolíme i vnitřek a pořádně načesnekujeme.Když to uděláte den předem,bude to ještě lepší.Nacpeme nádivku a režnou nití…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová plec na zelenině se žampiony

Vepřová plec na zelenině se žampiony

Potřebné ingredience

Vepřová plec,2 cibule,3 stroužky česneku,malý rajčatový protlak,ml.sladkou papriku,pepř,mrkev,petržel,celer, plechovku žampiónů sůl.

Postup přípravy

Na sádle osmahneme cibuli do zlatova,pak přidáme česnek na plátky a mírně osmahneme.Nakrájené maso na kostky osmahneme,aby se maso zatáhlo,opepříme přidáme ml.papriku necháme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Prokládaná krkovička s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Prokládaná krkovička s červeným zelím a bramborovým…

Potřebné ingredience

1kg vepř.krkovičky,cibuli,česnek,plnot.hořčičici,sůl,kmín,kántry koření,bobkový list.

Postup přípravy

Krkovičku s kostí nařízneme až ke kosti na plátky,prosolíme a potřeme prolisovaným česnekem.Mezi plátky vetřeme hořčici a vložíme silnější kolečko cibule.A tak to uděláme se všemi…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pečená krkovička prokládaná uzenou kotletou na zelenině.

Pečená krkovička prokládaná uzenou kotletou na…

Potřebné ingredience

1/2 kgKrkovička,1/2kg uzená kotletka,1 velká cubule 3 stroužky česneku,mrkev,petržel celer,na kostičky ,bobkový list2 ks.,sůl,pepř,Gyros koření olej.

Postup přípravy

Osmahneme cibuli se zeleninou na oleji,poklademe plátky krkovičky okořeněné a potřené česnekem.Mezi každý plátek krkovičky proložíme plátkem předvařené uzené kotletky.Všechny…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové kostky na houbách

Vepřové kostky na houbách

Potřebné ingredience

Vepřové maso- plecko,2cibule,sušené houby,nejlepší je směs ty jsou pěkně voňavé,sůl ,pepř a kmín.Libeček

Postup přípravy

Osmažíme cibulku dorůžova ,přidáme nakrájené maso na kostky,zprudka opečeme.Přidáme koření a namočené houby.
Vaříme do změknutí ,potom omáčku zahustíme .Na konec nakrájíme…

Zobrazit více...

Kategorie