Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Šťavnaté vepřové masíčko

Šťavnaté vepřové masíčko

Potřebné ingredience

500g kotlety (kýty), 4 vejce, 2 lžíce solamylu, 1 lžíce majonézy, 2 lžičky papriky, 1 - 2 stroužky česneku, 1 lžíce maggi, sůl

Postup přípravy

Maso naklepeme, mírně osolíme a naložíme do marinády, smíchené ze všech ingrediencí. Necháme do druhého dne odležet, poté smažíme na oleji.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová pečeně v hořčičné omáčce

Vepřová pečeně v hořčičné omáčce

Potřebné ingredience

500g vepřové pečeně (ev. kýty), 2 stroužky česneku, 1 lžíce papriky, sůl, pepř, 1/2 kostky masoxu, 100 - 130g plnotučné hořčice, 2 lžíce sádla (másla), ocet a cukr podle chuti, asi 2 lžíce hladké mouky

Postup přípravy

Maso osolíme, obalíme v paprice a natřeme hořčicí ze všech stran. Osmahneme na sádle (másle), zalijeme vodou, přidáme bujon, pepř a dáme péct do trouby na 180 - 200°C asi na 60 -…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Domácí vepřová konzerva

Domácí vepřová konzerva

Potřebné ingredience

1kg plece, 0,5kg bůčku s kůží, sůl, voda

Postup přípravy

Maso nakrájíme na větší kousky, kůži z bůčku seřízneme a nakrájíme (podle počtu sklenic). Mao napěchujeme do umytých sklenic, navrch dáme kousek kůže a sůl (menší sklenice asi 1…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Dušené vepřové maso s mrkví

Dušené vepřové maso s mrkví

Potřebné ingredience

500g vepřového masa (kýta, plec), asi 750g mrkve na kolečka, sůl, pepř, vegeta, máslo a olivový olej, 2 lžíce hladké mouky + 2 lžíce másla na jíšku, 1/2 citrónu

Postup přípravy

Kousky masa orestujeme na másle a oleji, zalijeme vodou nebo vývarem a dusíme do poloměkka, pak přídáme mrkev a doděláme. Zahustíme jíškou a dochutíme citrónovou šťávou.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Marinované zapečené plátky

Marinované zapečené plátky

Potřebné ingredience

500g vepřové kýty nebo plece, zakysaná smetana, 150g strouhaného eidamu. Na marinádu: 2 vejce, 2 lžíce hořčice, 3 lžíce ostrého kečupu, sůl, pepř.

Postup přípravy

Plátky masa naklepeme, mírnš osolíme a opepříme. Naložíme do marinády (smíchání všech ingrediencí) a necháme do druhého dne v lednici. Poté zprudka opečeme na oleji, přendáme na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Krkovička na pivě

Krkovička na pivě

Potřebné ingredience

4 plátky krkovičky, 250ml světlého piva, 2 stroužky česneku, kmín, sůl, 1 velký krajíc chleba (nebo 2 menší) pomazaný plnotučnou hořčicí

Postup přípravy

Maso po stranách nařízneme, naklepeme, osolíme, okmínujeme a orestujeme na oleji. Přidáme česnek, podlijeme pivem a trochou vody a necháme dusit. Když je maso téměř měkké, do…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové závitky se švestkou

Vepřové závitky se švestkou

Potřebné ingredience

500g vepřového masa (plec, kýta), 100g sušených švěstek, 100ml bílého vína, sůl, pepř, grilovací koření, máslo, olivový olej, 100ml smetany, event. jíška

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme a do každého zabalíme 2 švestky, které jsme nechali několik hodin namočené ve víně. Maso orestujeme na másle s…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové plátky na žampionech

Vepřové plátky na žampionech

Potřebné ingredience

600g vepřového masa (kýta, krkovice), 1 lžíce sádla, 1 lžíce másla, trochu olivového oleje, sůl, pepř, kari, 1 vetší plechovka žampionů, instantní jíška

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a posypeme kari z obou stran. V papiňáku necháme rozehřát tuk, maso opečeme z obou stran a zalijeme vodou. Vaříme v papiňáku asi 30 min…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Šťavnaté vepřové maso

Šťavnaté vepřové maso

Potřebné ingredience

700g vepřové krkovice, olej, máslo, sůl, pepř, 1/2 masoxu, 2 lžíce krémžské hořčice, 2 lžíce hrubozrnné hořčice, 1 smetana, 100 - 150ml piva, trochu vody

Postup přípravy

Plátky masa nařízneme po stranách, osolíme, opepříme a opečeme na oleji s máslem. Přidáme smetanu, hořčice, pivo a trochu vody (asi 50 - 100ml). Když se směs začně vařit,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové kotlety na žampionech

Vepřové kotlety na žampionech

Potřebné ingredience

5-6 vepřových kotlet, 300g drobných žampionů, 100g anglické slaniny, sůl, pepř, 1 lžíce papriky, 300g vývaru, 4 lžíce šlehačky, 1 lžíce hladké mouky, petrželka, olej

Postup přípravy

Maso po okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a orestujeme na lžíce oleje. Přidáme nakrájenou slaninu, přepůlené žampiony a papriku. Zalijeme vývarem a dusíme doměkka. Poté maso…

Zobrazit více...

Kategorie