Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Mleté maso

Přidat recept
MLETÉ MASO
ŘECKÁ KUCHYNĚ: Lilkové kuličky z mletého masa + tzatziki

ŘECKÁ KUCHYNĚ: Lilkové kuličky z mletého masa +…

Potřebné ingredience

LILKOVÉ KULIČKY: 400 g lilku, 2 lžíce olivového oleje, 500 g mletého masa, 2 lžíce čerstvé petrželky, 1 lžíce čerstvé máty, 2 stroužky česneku, 1 lžíce citr. kůry, 200 g sýra Feta, sůl, ml. pepř, olej na smažení ********** TZATZIKI: 2 salátové okurky, pár lžic smetanového bílého jogurtu, 2 lžíce čerstvé máty, 1 stroužek česneku, 1/2 lžičky římského kmínu, sůl, pepř

Postup přípravy

LILKOVÉ KULIČKY:
Lilek nakrájíme na plátky, posolíme a necháme "vypotit". Poté ho omyjeme, osušíme a pokrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oliv.…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Chilli con carne

Chilli con carne

Potřebné ingredience

500 g mletého masa, 2 velké cibule, 1 velká mrkev, 3-4 stroužky česneku, 2 hrnky předem uvařených fazolí (červená nebo černá ledvina), 1 lžíce sladké papriky, 1 lžička chilli, 1 lžička sušeného tymiánu, 1 plechovka loupaných rajčat, rajčatový protlak nebo kečup dle chuti, sůl

Postup přípravy

Mleté maso opečeme na pánvi bez tuku. Přidáme na větší kousky nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, osolíme a podusíme.

Přidáme nakrájenou syrovou mrkev, fazole, loupaná…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Arabská MUSAKA

Arabská MUSAKA

Potřebné ingredience

1/2 kg mletého masa, 400 g oloupaných rajčat nebo plechovka sekaných rajčat, 1 velká cibule, 1 lilek (můžete použít i cuketu), asi 3 pláty polouvařených lasagní, 1/2 lžičky mleté skořice, 1/2 lžičky sušené bazalky, 1 lžička bylinkové kořenící směsi (třeba koření na pizzu), sůl, pepř ********** BEŠAMELOVÁ OMÁČKA: 75 g másla, 75 g hladké mouky, 570 ml mléka, 1 žloutek, 20 g strouhaného parmazánu, špetka muškátového oříšku, sůl, pepř

Postup přípravy

Nejprve si lilek nakrájíme na slabá kolečka, posolíme a necháme vypotit. Omyjeme, osušíme, potřeme olejem a v troubě grilujeme po obou stranách dozlatova.

Rozpálíme si…

Zobrazit více...

Kategorie