Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Mleté maso

Přidat recept
MLETÉ MASO
Sedmihradské vrstvené zelí

Sedmihradské vrstvené zelí

Potřebné ingredience

600 g mletého vepřového masa
1,5 kg kyselého zelí
300 g anglické slaniny
300 g debrecínské či podobné pikantní klobásy
200 g cibule
120 g rýže
150 g sádla
6 dcl kyselé smetany
stroužek česneku, paprika, sůl

Postup přípravy

Zelí dáme do hrnce, zalijeme trochou vody, přidáme kůži z anglické slaniny a vaříme doměkka.
Rýži uvaříme ve slané vodě.
Maso podusíme na sádle s cibulí a česnekem, osolíme,…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Masová haše ll.

Masová haše ll.

Potřebné ingredience

200 g dušeného nebo pečeného vepřového masa, 30 g tuku Hera, 1 lžíce hladké mouky, kousek cibule, 1 žemle, mletý pepř, sůl

Postup přípravy

Maso umeleme s trochou šťávy nebo vývaru. Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na tuku, zasypeme moukou, usmažíme světlou jíšku a zalijeme ji šťávou z dušeného nebo pečeného masa…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Haše ze zbytků masa

Haše ze zbytků masa

Potřebné ingredience

250 g vařeného nebo pečeného masa, 30 g másla, 1/8 l vody, 1/2 cibule,
2 vejce, sůl, citron, 1 lžíce kečupu

Postup přípravy

Umleté maso našleháme s jemně nasekanou cibulkou a vodou a vložíme do kastrolu. Přidáme kousek másla, podusíme a přidáme vejce. Mícháme, dokud směs nezhoustne. Dochutíme…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Ďábelská haše

Ďábelská haše

Potřebné ingredience

500g mletého zadního hovězího masa, 1 velká cibule, 3 lžíce hladké hořčice, 2 lžíce worcestru, 1 lžička rajčatového kečupu, sůl, pepř, 100ml vody

Postup přípravy

V rozehřáté pánvi dusíme mleté maso společně s na kostičky nakrájenou cibulí. Mícháme a maso rozdělujeme na malé hrudky, aby se všechno maso propeklo. Je-li třeba vylijeme z pánve…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Houbová haše

Houbová haše

Potřebné ingredience

250 g mletého vepřového masa, 250 g mletého hovězího masa, 800 g umletých hub, 2 vejce, sůl, pepř, 1 nakrájená cibule, 2-3 stroužky utřeného česneku, majoránka, strouhanka na zahuštění, 1/2 hrnku mléka, tuk na vymazání pekáče

Postup přípravy

Vše vypracujeme na vláčnou hmotu.
Naplníme vymazaný pekáč a upečeme.
Podáváme s bramborem či kaší.

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Haše se zeleninou a s vejci

Haše se zeleninou a s vejci

Potřebné ingredience

400g vařeného nebo pečeného masa (vepřového, hovězího, králičího, skopového...),
50g másla,
40g cibule,
4 červené sterilované papriky,
3 lžíce sterilovaného hrášku,
sůl, trochu mletého pepře, petrželka nebo pažitka,
3 vejce.

Postup přípravy

V kastrolu na tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme umleté maso, osolíme, opepříme a krátce podusíme. Přidáme nadrobno rozsekané papriky, hrášek, přilijeme rozkvedlaná…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Masová haše

Masová haše

Potřebné ingredience

500 g vepřového masa (vařeného, nejlepší je plecko)
5 vajec
5 housek nebo rohlíků
2 lžíce posekané petrželky
trochu soli a pepře dle chuti
6 stroužků drceného česneku
2 lžíce majoránky

Postup přípravy

Housky nebo rohlíky si nakrájíme na kostičky a namočíme do vlažné vody. Necháme nabobtnat, vymačkáme. Osolíme, opepříme, přidáme drcený česnek a majoránku, maso (buď nakrájené na…

Zobrazit více...

Kategorie