Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Sedmihradské vrstvené zelí

0.0
Sedmihradské vrstvené zelí

Potřebné ingredience

600 g mletého vepřového masa
1,5 kg kyselého zelí
300 g anglické slaniny
300 g debrecínské či podobné pikantní klobásy
200 g cibule
120 g rýže
150 g sádla
6 dcl kyselé smetany
stroužek česneku, paprika, sůl

Postup přípravy

Zelí dáme do hrnce, zalijeme trochou vody, přidáme kůži z anglické slaniny a vaříme doměkka.
Rýži uvaříme ve slané vodě.
Maso podusíme na sádle s cibulí a česnekem, osolíme, opaprikujeme.
Slaninu nakrájíme na kostičky a na pánvi trochu opečeme spolu s plátky klobásky.
Vhodnou zapékací nádobu vymažeme sádlem a vrstvíme:
- zelí
- slanina s klobásou
- zelí
- polijeme částí smetany
- rýže
- maso
- zelí
a tak pokračujeme, pokud máme co vrstvit.
Poslední vrstva je zelí. Zalijeme smetanou, přikryjeme poklicí nebo alobalem a dáme na cca 45 minut do středně vyhřáté trouby.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie