Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Mleté maso

Přidat recept
MLETÉ MASO
Masové kuličky z Ikea

Masové kuličky z Ikea

Potřebné ingredience

550 gramů mletého masa sůl, jemný pepř cibule 2 lžičky solamylu hrst strouhanky 3 vařené strouhané brambory 2 žloutky 150 ml šlehačky trošku oleje na pečení Na omáčku: 250 ml smetany 2 lžičky solamylu 1 lžíce hořčice 150 ml vývaru (nebo vývaru z buj. kostky)

Postup přípravy

V robotu na jemno rozsekáme mleté maso, cibuli, koření, žloutky a solamyl. Pak přendáme do mísy, mezitím uvaříme tři brambory a na jemno nastrouháme. Přidáme k masové směsi.
V…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Kuličky- mleté

Kuličky- mleté

Potřebné ingredience

ml.maso,zelenina pod svíčkovou,cibule,hořčice2-3PL,sterl.paprika,šlehaška,koření na ml.masa,sýr,sůl,pepř,vejce,trochu mléka,strouhanka

Postup přípravy

Prvně uděláme směs z ml.masa: do ml.masa dáme koření ne ml.masa trochu přisolíme,opepříme,přidáme na jemno nastrouhaný sýr dále vejce+mléko,trochu strl.pepriky a zahustíme…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
LASAGNE

LASAGNE

Potřebné ingredience

RAGÚ: cibule, celer, petržel, mrkev, 6 str. česneku, 1/2-3/4 kg mletého masa = Zeleninu nastrouháme nahrubo, na oleji rozpěníme a přidáme mleté maso a 15 minut smažíme, přidáme 3 nejmenší plechovky rajčatového protlaku nebo oloupaná rajčata, vše dusíme cca 1 hodinu. BEŠAMEL: 1 l mléka, 10 dkg másla, sůl a 3 lžíce hladké mouky = Máslo rzpustíme v horkém mléce, přidáme mouku a trochu soli a vaříme 5 minut.

Postup přípravy

Na dno pekáče (zapékací mísy) dáme malou vrstvu ragú, pak vrstvu lasagne placek, bešamel, vrstvu ragú, placky, bešamel a střídáme do vyčerpání surovin. Ukončíme plackama,…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
plněná sekaná s nivou a zeleninou...

plněná sekaná s nivou a zeleninou...

Potřebné ingredience

masová směs:půl kila mletého masa,2 rohlíky, 1 deci mléka,majoránka,sůl,pepř,česnek,2 vejce,cibule,2 lžíce hl.mouky.uvnitř podle vás co máte rádi.já dala vajíčko na tvrdo,párek,tvrdý sýr,niva,šunka,červená parika,porek. hořčice na natření masa.

Postup přípravy

rohlíky nakrájíme na menší kousky nalijeme mléko a do masa nandáme všechny suroviny co je napsané... a zpracujeme.na alobal natřeme olej a na to nandáme polovinu masové směsi…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Shepherds pie neboli Pastýřův koláč

Shepherds pie neboli Pastýřův koláč

Potřebné ingredience

400 g mletého masa 1 kostka hovězího bujonu 1 střední mrkev 2 střední cibule 1 větší stroužek česneku 2 lžíce rajského protlaku 3 lžíce nakrájených sušených rajčat 1 dcl vody 500g brambor mléko 2 plátky másla olej sůl pepř tymián bazalka

Postup přípravy

Na troše oleje osmažíme cibulku, přidáme na plátky nakrájenou mrkev. Chvíli restujeme, přidáme mleté maso, osolíme, opepříme, přidáme tymián a bazalku a restujeme do měkka.…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Musaka

Musaka

Potřebné ingredience

Mleté maso asi 1/2kg.,kousek uzeného bůčku,brambory,rýži,2vejce,bílí jogurt,sůl,pepř a trochu červené papriky.

Postup přípravy

Mleté maso a uzeninu osmažime na vetší panev s trochu červ.papriky,sůl,pepř.Až to bude hotové přidáme rýži a brambory nakrajené na kostičky.Vše zamícháme a dáme do pekačku…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Musaka z mletého masa

Musaka z mletého masa

Potřebné ingredience

Mleté maso,sůl,pepř,vegeta,syrové brambory,olej,cibule,kmín celý.

Postup přípravy

Maso osmahneme na cibulce,oleji. Osolíme,opepříme,přidáme tak třetinu lžičky vegety. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka a položíme na vymazaný plech,okmínujem. položíme maso…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Plnené papriky(zapečené)

Plnené papriky(zapečené)

Potřebné ingredience

7červených paprik,1/2kg.mleté maso,1pytlik rýže,1rajský protlak(menší),sůl,pepř.

Postup přípravy

Mleté maso smícháme s rýži,osolime a opepřime,plnime papriky a daváme je do pekače,nalijeme vodu s rajským protlakem,lehce osolime(mužeme použit masox) a pečeme v předehřaté…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Klobásy v hořčičné omáčce s jablky (podle Apetitu)

Klobásy v hořčičné omáčce s jablky (podle Apetitu)

Potřebné ingredience

1 lžíci rostlinného oleje * 8 kvalitních klobás o celkové hmotnosti * kolem 500 g * 1 střední cibuli, nakrájenou na klínky * 2 velká pevná jablka se slupkou, zbavená jádřinců a nakrájená na osminky * 1 lžíci rybízové zavařeniny nebo želé * 300 ml drůbežího vývaru (třeba z kostky) * 2 lžíce hrubozrnné (kremžské) hořčice * snítku čerstvého rozmarýnu nebo pár jehliček sušeného * sůl a pepř na dochucení

Postup přípravy

* Počet porcí: 4

Příprava jídla
1. Ve velké silnostěnné pánvi rozehřejte olej a ze všech stran na něm asi pět minut opékejte klobásy. Pak mezi ně naklaďte cibuli a…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Zapečené těstoviny s mletým masem

Zapečené těstoviny s mletým masem

Potřebné ingredience

pytlíček těstovin, 500g mletého masa, 350 ml vody, boloňské špagety (pytlík-knorr), cibule, 2 vejce, smetana, sýr

Postup přípravy

Uvaříme si těstoviny v osolené vodě.

Na pánvičce si na trošce oleje osmahneme cibulku. Přidáme mleté maso a orestujeme. Pak přidáme obsah sáčku a 350 ml vody. Přivedeme k…

Zobrazit více...

Kategorie