Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Mleté maso

Přidat recept
MLETÉ MASO
Pasticcio - řecké lasagne

Pasticcio - řecké lasagne

Potřebné ingredience

500 g mletého masa (vepřové nebo hovězí nebo mix) * 1 velká cibule * 3 stroužky česneku * lžíce protlaku * bobkový list * oregano 1 lžička * mletá paprika 1 lžíce * půl lžičky skořice * rajčata v plechovce * 1 kostka hovězího bujonu * červené víno (nemusí být) ***** 750 ml mléka * máslo 50 g * 4 lžíce mouky * 100 g ementálu (originálně patří gruyere) * sůl, pepř, muškátový oříšek **** 300 g makarony (bucatini, kolínka, penne) * 200 g balkánského sýra nebo fety (stačí i míň) * 2 vejce * lžička tymiánu **** parmazán 40 g

Postup přípravy

na omáčku - opečeme na oleji cibuli, potom česnek, protlak a přidáme maso, opékáme cca 5 minut. potom posypeme paprikou, oreganem a skořicí, přidáme bobkový list. v této chvíli je…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Pečené karbanátky s lečem

Pečené karbanátky s lečem

Potřebné ingredience

500 g mletého míchaného masa (nebo vepřového) * 1 cibule * 1 vejce * 2 lžíce strouhanky * worchester, sůl, pepř, grilovací koření, česnek - vše dle chuti, případně možno přidat majoránku, "rozmnožit" přidáním jednoho vejce a více strouhanky... ************** malá sklenička sterilovaného leča * 4 plátky tvrdého sýra

Postup přípravy

Všechny ingredience na karbanátky ručně smícháme a na plech tvarujeme karbanátky, které mají uprostřed důlek. Mně jich vyšlo 8 (výsledná velikost 8 cm průměr:-)). trochu podlijeme…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Pečený segedín

Pečený segedín

Potřebné ingredience

750 g brambor * 500 g mletého masa * 1 cibule * 20 cm pórek * 1 červená paprika (kapie) * 500 g kysaného zelí * sůl, kmín, mletá paprika, příp. gulášové koření * 2 smetany na vaření - 12% tuku, ale může být i šlehačka * tvrdý sýr (nemusí být)

Postup přípravy

ve větší pánvi (wok) na oleji zpěníme cibuli, přidáme mleté maso, pórek na proužky, papriku na kostky, sůl, kmín, papriku mletou a kysané zelí. Vše podusíme.
Mezitím očistíme…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Sekaná s rybízovo-česnekovou omáčkou

Sekaná s rybízovo-česnekovou omáčkou

Potřebné ingredience

500g vepřového nebo míchaného masa (hovězí - vepřové) * 50g suchého sojového granulátu (v origoš receptu je 200g pohanky lámanky, ale tu jsem nesehnala) * 1/2 kostky zeleninového bujonu * 2 cibule * olej * 8 stroužků česneku * 2 vejce * 2 lžíce majoránky * lžíce soli * pepř * dle potřeby strouhanka ************** na omáčku: 8 stroužků česneku * máslo * rybízová marmeláda + brusinky v cukru od firmy Kand nebo třeba jeřabiny 200 g (v originál receptu je 250 g rybízu a 4 lžíce želírovacího cukru, ale rybíz samozřejmě nemám, takže jsem improvizovala..) * hořčičné semínko 2 lžičky (rozdrtit) * zázvor - špetka * pepř * citronová šťáva z 1 citrónu * worchester - 2 lžičky

Postup přípravy

sojové maso 10 minut povaříme ve vodě s bujónem, vodu slijeme (nebo pohanku zalijeme 400 ml vřelé vody a necháme 20 minut nabobtnat). cibuli nakrájíme nadrobno a necháme na oleji…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Zapečené plněné papriky s mletým masem + vegetariánská verze

Zapečené plněné papriky s mletým masem + vegetariánská…

Potřebné ingredience

10 větších bílých nebo zelených tenkostěnných paprik * 500 g mletého masa * 1/2 sáčku sojového granulátu + kuřecí vývar z kostky (nebo celkem 800 g mletého masa), případně jeden až dva rohlíky namočené v mléce * 1 cibule * 2 stroužky česneku * 2 hrsti (50 g) nevařené rýže * 2 vejce * 1 lžička koření na mletá masa + 2 lžičky gyrosu, grilovacího koření, záleží na chuti * sůl, pepř na omáčku: 1 cibule * velký rajský protlak (500 g passata pomodoro - ne klasický český protlak) * 2 lžíce mleté sladké papriky * 1 litr vývaru * 2 ks bobkový list * nové koření asi 5 kuliček * pepř dle chuti * cukr * ocet * 2 dcl mléko nebo 1 dcl smetana

Postup přípravy

Papriky nachystáme na plnění. Granulát zalijeme horkou vodou s kostkou vývaru a necháme bobtnat cca 5 minut, můžeme i povařit. Necháme okapat. pokud máte dost masa, granulát není…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Výborné chilli con carne - s čokoládou

Výborné chilli con carne - s čokoládou

Potřebné ingredience

1 lžíce oleje * 1 velká cibule * 1 čerstvá červená paprika (může být i zelená, ale ta po uvaření nevypadá pěkně:-)) * 2-3 stroužky česneku, nakrájené na plátky nebo prolisované * 1 vrchovatá lžíce pálivého chilli (nebo 1 lžička, pokud máte raději jemnější chutě, nebo úplně vynechat - dávám konzervu fazolí v chilli omáčce) * 1 lžíce sladké papriky * 1 lžíce drceného kmínu * 500g mletého hovězího masa * 1 kostka hovězího bujonu * 400g konzervovaných loupaných a krájených rajčat (1 plechovka) * 1 lžíce sušené majoránky nebo oregana nebo obojího* 2 články hořké čokolády * 2 konzervy červených fazolí - jedna s chilli omáčkou, druhá ve slaném nálevu, slitá * sůl a pepř

Postup přípravy

Na oleji osmažíme nahrubo krájenou cibuli, po cca pěti minutách přidáme česnek, na kostky nakrájenou papriku, chilli, papriku, kmín a smažíme ještě 2 minuty. pak přidáme maso - to…

Zobrazit více...

Kategorie