Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Mleté maso

Přidat recept
MLETÉ MASO
Kofty

Kofty

Potřebné ingredience

cca 500g mletého masa (hovězí + vepřové, popřípadě jehněčí), sůl, 1 chilli paprička, kůra z 1 pomeranče, hrst nasekaného koriandru, hrst nasekané máty, 150 - 200g fety, 1 lžička drceného římského kmínu, 2 plné lžíce zakysané smetany

Postup přípravy

Vše smícháme dohromady necháme v lednici chvíli odležet. Poté grilujeme na rozpáleném grilu, popřípadě na pánvi. Podáváme s dresinkem (zakysaná smetana, sůl, česnek) a pita…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Kapustové závitky

Kapustové závitky

Potřebné ingredience

8 kapustových listů, sůl, pepř, cca 600g mletého vepřového masa, 100g slaniny, 1 stroužek česneku, 1 vejce, strouhanka na zahuštění. Rajčatová omáčka (700g pasírovaných rajčat, sůl, pepř, olivový olej, oregano, bazalka, česnek, cukr)

Postup přípravy

Maso smícháme se všemi ingrediencemi a přidáme trochu strouhanky. Listy vaříme v osolené vodě 2 - 3 minuty, poté zchladíme ve vodě ledové. Váleček masa zabalíme do listu, dáme…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Krůtí karbanátky

Krůtí karbanátky

Potřebné ingredience

asi 500g krůtího mletého masa, 150-200g strouhaného eidamu nebo goudy, sůl, pepř, sušený česnek, hrst lístků bazalky, lžíce škrobu

Postup přípravy

Vše smícháme, utvoříme placičky, potřeme z obou stran lehce olejem a necháme v chladu odležet (není nutné). Poté smažíme nasucho na grilovací pánvi z obou stran.

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Mleté maso s čočkou

Mleté maso s čočkou

Potřebné ingredience

asi 500g mletého masa (mix), 100g anglické slaniny, sůl, pepř, olej, 1 plechovka sekaných rajčat, 200g vína, 200g vývaru, 2-3 hrsti červené čočky, 2 stroužky česneku, bazalka

Postup přípravy

Na oleji orestujeme slaninu, přidáme mleté maso a opékáme, po chvíli přidáme česnek. Podlijeme vínem a necháme ho odvařit. Poté okořeníme, osolíme, přidáme bazalku a rajčata,…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Švédské kuličky

Švédské kuličky

Potřebné ingredience

500g mletého masa (250g krkovice, 250g hovězího zadního), sůl, pepř, mleté nové koření, muškátový ořech, 1 plátek toustového chleba, 3 lžíce mléka, 1 vejce, 250 - 300g vývaru, přepuštěné máslo, kopr, 3 lžíce šlehačky, 1 lžíce hladké mouky, 1 velká lžíce brusinek + k podávání

Postup přípravy

Maso smícháme s vejcem, chlebem namočeným v mléce, solí, kořením a koprem. Vytvarujeme malé kuličky a necháme v chladu minimálně hodinu odpočinout. Poté na másle osmažíme ze všech…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Plněné papriky na šlehačce

Plněné papriky na šlehačce

Potřebné ingredience

4 papriky, 4 - 5 rajčat, asi 400g mletého vepřového masa, 4 lžíce uvařené rýže, sůl, pepř, trochu sušeného česneku, 1 lžíce másla, 1 lžíce olivového oleje, 1/2 - 1 kelímek šlehačky

Postup přípravy

Maso smícháme se solí, pepřem, česnekem a rýží. Naplníme do 3 paprik , které ze všech stran orestujeme na tuku. Poté přidáme nakrájenou poslední papriku a na kousky nakrájená,…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Kapustová sekaná

Kapustová sekaná

Potřebné ingredience

8 - 10 listů kapusty, 500g mletého vepřového masa, 1 stroužek česneku, majoránka, sůl, pepř, 1 vejce, 150 - 200g anglické slaniny, ev. hladká mouka (není třeba)

Postup přípravy

Kapustu nakrájíme na kousky a v páře vaříme asi 10min. Maso smícháme s vejcem, česnekem, kořením, kapustou a přidáme asi 6 plátků nakrájené anglické slaniny. Zbytek slaniny…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Sekaná se žampiony a zeleným pepřem

Sekaná se žampiony a zeleným pepřem

Potřebné ingredience

500g mletého masa (hovězí + vepřové), kousek anglické (nebo špeku), 2 hrsti žampionů na kousky, drcený kmín, sůl, 2 lžičky hořčice se zeleným pepřem (Maille), 1 lžíce naloženého zeleného pepře, 2 menší mrkve (nastrouhané), 1/2 housky, trochu mléka, 1 vejce, sušený česnek, majoránka

Postup přípravy

Na slanině orestujeme žampiony s kmínem, po odstavení osolíme. Housku na kostičky namočíme do mléka a necháme nasáknout. Všechny ingredience smícháme, vytvarujeme šišku podlijeme…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Zapečené mleté maso s bramborovou kaší

Zapečené mleté maso s bramborovou kaší

Potřebné ingredience

500g mletého masa, čerstvý rozmarýn, sůl, pepř, 2 hrsti mražené kukuřice, 1 hrst mraženého hrášku, ev. hrst vařených fazolí, plechovka krájených rajčat, olivový olej. Na kaši: asi 6 středních brambor, 100 - 150ml mléka, 100g másla, sůl

Postup přípravy

Maso orestujeme na oleji, přidáme snítku rozmarýnu, po chvíli osolíme, opepříme. Po 20min. přidáme hrášek, kukuřici, fazole a vaříme ještě 10min., nakonec rajčata, necháme jen…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Pečené karbanátky s uzeným sýrem

Pečené karbanátky s uzeným sýrem

Potřebné ingredience

500g mleté vepřové plece nebo kýty, 100g anglické slaniny, 1 vejce, asi 2 lžíce strouhanky, 200g uzeného ementálu (eidamu), 1 stroužek česneku, 1 lžíce hořčice, sůl, pepř, muškátový ořech, olej na potření

Postup přípravy

Slaninu nakrájíme na malé kousky a necháme vyškvařit, smícháme s masem a ostatními ingrediencemi. Tvoříme karbanátky, vyskládáme do pekáčku s pečícím papírem, potřeme olejem a…

Zobrazit více...

Kategorie