Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Ryby a dary moře

Přidat recept
RYBY A DARY MOŘE
Tartar (tatarák) z lososa

Tartar (tatarák) z lososa

Potřebné ingredience

200g čerstvého syrového lososa, 2 šalotky, 2 lžíce olivového oleje, 1/2 lžíce čerstvého sekaného kopru nebo bazalky (orientační množství, dolaďte si podle své chuti), 1/2 limetky, sůl, pepř, navíc čekanku, rukolu a polníček (v libovolné kombinaci)

Postup přípravy

Verzí tartarů z lososa jsem potkala už hodně. Pár mi jich opravdu hodně chutnalo a z nich je tato zde uvedená složena z relativně nejdostupnějších surovin. :)

1/ Lososa…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Pečený losos s mrkvovými brambůrkami

Pečený losos s mrkvovými brambůrkami

Potřebné ingredience

4 porce lososa (používám filety), cca 600g brambor (kvůli vzhledovým charakteristikám jsou lepší drobnější), 1 větší mrkev, 2 střední cibule, tymián, sůl, olej

Postup přípravy

Tohle jídlo je na přípravu naprosto jednoduché, přitom ale působí poměrně slavnostním dojmem. Pro malé děti (vyzkoušeno na 20měsíční dceři) ideální štědrovečerní večeře bez…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Pangas v hořčici zapečený pod rajčetem

Pangas v hořčici zapečený pod rajčetem

Potřebné ingredience

4 porce pangase, 1 hlavička česneku (seženete-li český, stačí polovina), 2 lžičky francouzské hořčice, 2 lžíce mléka, 2 vejce, 2 rajčata, 50 g tvrdého nastrouhaného sýra (nejlépe čedar), kousek másla (alternativně lžíci olivového oleje), petrželka, provensálské koření

Postup přípravy

1/ Česnek propasírovat. Přidat hořčici a provensálské koření, promíchat. Směsí potřít porce pangase po obou stranách a nechat je alespoň půl hodiny odležet v lednici.
2/ Troubu…

Zobrazit více...

Kategorie