Tartar (tatarák) z lososa
Potřebné ingredience
200g čerstvého syrového lososa, 2 šalotky, 2 lžíce olivového oleje, 1/2 lžíce čerstvého sekaného kopru nebo bazalky (orientační množství, dolaďte si podle své chuti), 1/2 limetky, sůl, pepř, navíc čekanku, rukolu a polníček (v libovolné kombinaci)
Postup přípravy
Verzí tartarů z lososa jsem potkala už hodně. Pár mi jich opravdu hodně chutnalo a z nich je tato zde uvedená složena z relativně nejdostupnějších surovin. :)
1/ Lososa…
Pečený losos s mrkvovými brambůrkami
Potřebné ingredience
4 porce lososa (používám filety), cca 600g brambor (kvůli vzhledovým charakteristikám jsou lepší drobnější), 1 větší mrkev, 2 střední cibule, tymián, sůl, olej
Postup přípravy
Tohle jídlo je na přípravu naprosto jednoduché, přitom ale působí poměrně slavnostním dojmem. Pro malé děti (vyzkoušeno na 20měsíční dceři) ideální štědrovečerní večeře bez…
Pangas v hořčici zapečený pod rajčetem
Potřebné ingredience
4 porce pangase, 1 hlavička česneku (seženete-li český, stačí polovina), 2 lžičky francouzské hořčice, 2 lžíce mléka, 2 vejce, 2 rajčata, 50 g tvrdého nastrouhaného sýra (nejlépe čedar), kousek másla (alternativně lžíci olivového oleje), petrželka, provensálské koření
Postup přípravy
1/ Česnek propasírovat. Přidat hořčici a provensálské koření, promíchat. Směsí potřít porce pangase po obou stranách a nechat je alespoň půl hodiny odležet v lednici.
2/ Troubu…