Zobrazit přihlášovací formulář

Ryby a dary moře

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Pangas v hořčici zapečený pod rajčetem

0.0
Pangas v hořčici zapečený pod rajčetem

Potřebné ingredience

4 porce pangase, 1 hlavička česneku (seženete-li český, stačí polovina), 2 lžičky francouzské hořčice, 2 lžíce mléka, 2 vejce, 2 rajčata, 50 g tvrdého nastrouhaného sýra (nejlépe čedar), kousek másla (alternativně lžíci olivového oleje), petrželka, provensálské koření

Postup přípravy

1/ Česnek propasírovat. Přidat hořčici a provensálské koření, promíchat. Směsí potřít porce pangase po obou stranách a nechat je alespoň půl hodiny odležet v lednici.
2/ Troubu předehřát na 150°C.
3/ Filety opéct na pánvi na másle nebo na olivovém oleji.
4/ Připravit směs z vajec, mléka a zhruba poloviny strouhaného sýra. Dle chuti doplnit petrželkou.
5/ Porce pangase vložit do pekáčku nebo zapékací misky (vedle sebe) a zalít vaječnou směsí. Dát péct do trouby asi na 10 minut.
6/ Nakrájet rajčata na plátky.
7/ Po deseti minutách pečení ryby vyjmout pekáček nebo zapékací misku z trouby, porce pangase poklást rajčaty a navrch posypat zbylým strouhaným sýrem. Celé dát zapéct ještě na cca 8 minut.

(Jako příloha jsou nejlepší vařené nebo opékané brambory.)

Pozn: V receptu se úmyslně nikde nepřidává sůl, protože francouzská hořčice je chuťově hodně výrazná a sýr je typicky již slaný. Ve vzájemné kombinaci to opravdu stačí.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie