losos zapečený v alobalu
Potřebné ingredience
Losos, máslo, podravka, koření na ryby, pórek, alobal.
Postup přípravy
Lososa si nakrájíme na podkovy a z jedné strany ho posypeme kořením na ryby a zdruhé strany podravkou. Připravíme si alobal na který dáme plátek másla, okořeněného lososa a…
Cherry rybička
Potřebné ingredience
1 balení mražené tresky nebo pangase, 1 balení uzeného sýra, 1/2 krabičky cherry rajčátek, 1 vajíčko, 1/2 cibule, olivový olej nebo máslo, sůl, špetka oregána nebo kořenící směsi na ryby, citron
Postup přípravy
Filé přes noc rozmrazit, druhý den opláchnout, pokapat citronovou šťávou, nechat ležet půl hodinky. Osolit, okořenit. Vymazat zapékací mísu bud olivovým olejem nebo máslem, dno…
Ryba v zelenině s rýžovými nudlemi
Potřebné ingredience
300 g tresky, 250 g širokých rýžových nudlí, 1 cibule, 2-3 papriky, 4 rajčata, 2 vejce, sůl, pepř, lžička tymiánu, citronová šťáva, olej
Postup přípravy
Tresku nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, posypeme lžičkou tymiánu, pokapeme citronovou šťávou a necháme rozležet. V hrnci 2 minuty povaříme nudle v dostatečném množství…
Filety s bylinkovou krustou
Potřebné ingredience
Filety,korenie na ryby,alebo vaše oblubene,sol Krusta:rozne čerstve bylinky alebo sušene(rozmarin,bazalka,pazitka,perašin....),kusok masla,struhanka,vegeta,cesnak
Postup přípravy
Filety okorenime ,osolime a opečieme na oleji.Bylinky popučime s maslom,cesnakom a struhankou(mozeme ešte pridat nejake koreniny,sol ak treba...),malo by to vyzerat ako posypka na…
@ Babicovy dobroty@ Filety z norského lososa zapečené…
Potřebné ingredience
2 filety z norského lososa nastrouhaný ementál 2 dcl mléka 1 vejce, olej 1 lžíce polohrubé mouky 2 lžíce rajčatové pasty 1 rajče, brambory 2 stroužky česneku špetka bazalky sůl, pepř 1 lžíce strouhanky
Postup přípravy
Filety z lososa osolíme a zprudka opečeme na pánvičce z obou stran, poté odstavíme.
Omáčka:
Do kastrůlku si připravíme 2 dcl studeného mléka, jeden žloutek, zasypeme…
@Babicovy dobroty @Lín na bylinkách@
Potřebné ingredience
2 líni 3 lžíce másla pórek 12 cherry rajčátek tymián, šalvěj, rozmarýn, provensálské koření 5 ks brambor 1/2 lžičky drceného kmínu sůl, mouka olivový olej petrželka šálek vody na podlití
Postup přípravy
Rybu zbavíme ploutví, nařízneme na páteři a pod hlavou. Řez u páteře naplníme bylinkami, bylinky dáme i dovnitř ryby. Osolíme, okmínujeme a dáme na pekáč tak, aby ryba stála.…
@Babicovy dobroty @Tmavá treska s lusk@
Potřebné ingredience
filátka z tmavé tresky hrst zelených lusků 5 plátků anglické slaniny 1/2 šálku bílého vína 1/2 citrónu 1 lžíce másla 1/2 šálku smetany 4 ks brambor hladká mouka olivový olej sůl
Postup přípravy
Na másle opečeme filátka z tmavé tresky, pokapaná citrónem a osolíme. Uvařené lusky dáme na druhou pánev s osmaženou slaninou a zalijeme smetanou. Filata postříkáme bílým vínem a…
PEČENÝ LOSOS S LAHODNOU OMÁČKOU
Potřebné ingredience
600 g lososa šťáva z půlky citronu 4 lžíce másla 500 g rajčat 2 cibule 2 stroužky česneku 4 lžíce petrželové natě 1 lžička čerstvého tymiánu 1 lžička čerstvé majoránky 1 a 1/2 lžičky soli 1/2 lžičky mletého černého pepře 100 g polotvrdého sýra 100 g zakysané smetany 150 g smetany ke šlehání 1 lžíce strouhanky
Postup přípravy
Omyté a osušené porce lososa (filety či steaky) zakápneme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a necháme 10 minut stranou marinovat. Zapékací mísu vymažeme silnější vrstvou másla,…
Losos s kapiemi a se sýrem
Potřebné ingredience
Losos, 1 sklenička kapií, sůl, 20dkg tvrdého sýru, rozmarýn, 3 lžíce hořčice, 1/2 kelímku šlehačky, citrón, 1 malý bílý jogurt, vařené brambory a máslo
Postup přípravy
Losos osolíme a pokapeme citrónem, vložíme do jogurtu a orestujeme na másle. Otočíme na druhou stranu, přidáme kapie, zalijeme šlehačkou smíchanou s hořčicí a posypeme oregánem.…
Zapečené file (PANGAS) se zeleninou a sýrem
Potřebné ingredience
filety z Tresky nebo Pangase, zeleninové lečo-sklenička nebo jakákoliv zelenina i syrová, 20dkg eidamu, smetana, koření na grilované raby s citronem nebo koření na ryby, citronová šťáva(nemusí být), sůl
Postup přípravy
Rybu necháme rozmrazit a okapat. Poklademe do pekáčku vedele sebe, osolíme, okořeníme a pokapeme citr. šťávou. Ze zeleninového leča slijeme nálev a lečo poklademe na ryby,…