Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Ryby a dary moře

Přidat recept
RYBY A DARY MOŘE
losos zapečený v alobalu

losos zapečený v alobalu

Potřebné ingredience

Losos, máslo, podravka, koření na ryby, pórek, alobal.

Postup přípravy

Lososa si nakrájíme na podkovy a z jedné strany ho posypeme kořením na ryby a zdruhé strany podravkou. Připravíme si alobal na který dáme plátek másla, okořeněného lososa a…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Cherry rybička

Cherry rybička

Potřebné ingredience

1 balení mražené tresky nebo pangase, 1 balení uzeného sýra, 1/2 krabičky cherry rajčátek, 1 vajíčko, 1/2 cibule, olivový olej nebo máslo, sůl, špetka oregána nebo kořenící směsi na ryby, citron

Postup přípravy

Filé přes noc rozmrazit, druhý den opláchnout, pokapat citronovou šťávou, nechat ležet půl hodinky. Osolit, okořenit. Vymazat zapékací mísu bud olivovým olejem nebo máslem, dno…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Ryba v zelenině s rýžovými nudlemi

Ryba v zelenině s rýžovými nudlemi

Potřebné ingredience

300 g tresky, 250 g širokých rýžových nudlí, 1 cibule, 2-3 papriky, 4 rajčata, 2 vejce, sůl, pepř, lžička tymiánu, citronová šťáva, olej

Postup přípravy

Tresku nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, posypeme lžičkou tymiánu, pokapeme citronovou šťávou a necháme rozležet. V hrnci 2 minuty povaříme nudle v dostatečném množství…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Filety s bylinkovou krustou

Filety s bylinkovou krustou

Potřebné ingredience

Filety,korenie na ryby,alebo vaše oblubene,sol Krusta:rozne čerstve bylinky alebo sušene(rozmarin,bazalka,pazitka,perašin....),kusok masla,struhanka,vegeta,cesnak

Postup přípravy

Filety okorenime ,osolime a opečieme na oleji.Bylinky popučime s maslom,cesnakom a struhankou(mozeme ešte pridat nejake koreniny,sol ak treba...),malo by to vyzerat ako posypka na…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
@ Babicovy dobroty@ Filety z norského lososa zapečené v červené peřince@

@ Babicovy dobroty@ Filety z norského lososa zapečené…

Potřebné ingredience

2 filety z norského lososa nastrouhaný ementál 2 dcl mléka 1 vejce, olej 1 lžíce polohrubé mouky 2 lžíce rajčatové pasty 1 rajče, brambory 2 stroužky česneku špetka bazalky sůl, pepř 1 lžíce strouhanky

Postup přípravy

Filety z lososa osolíme a zprudka opečeme na pánvičce z obou stran, poté odstavíme.

Omáčka:

Do kastrůlku si připravíme 2 dcl studeného mléka, jeden žloutek, zasypeme…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
@Babicovy dobroty @Lín na bylinkách@

@Babicovy dobroty @Lín na bylinkách@

Potřebné ingredience

2 líni 3 lžíce másla pórek 12 cherry rajčátek tymián, šalvěj, rozmarýn, provensálské koření 5 ks brambor 1/2 lžičky drceného kmínu sůl, mouka olivový olej petrželka šálek vody na podlití

Postup přípravy

Rybu zbavíme ploutví, nařízneme na páteři a pod hlavou. Řez u páteře naplníme bylinkami, bylinky dáme i dovnitř ryby. Osolíme, okmínujeme a dáme na pekáč tak, aby ryba stála.…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
@Babicovy dobroty @Tmavá treska s lusk@

@Babicovy dobroty @Tmavá treska s lusk@

Potřebné ingredience

filátka z tmavé tresky hrst zelených lusků 5 plátků anglické slaniny 1/2 šálku bílého vína 1/2 citrónu 1 lžíce másla 1/2 šálku smetany 4 ks brambor hladká mouka olivový olej sůl

Postup přípravy

Na másle opečeme filátka z tmavé tresky, pokapaná citrónem a osolíme. Uvařené lusky dáme na druhou pánev s osmaženou slaninou a zalijeme smetanou. Filata postříkáme bílým vínem a…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
PEČENÝ LOSOS S LAHODNOU OMÁČKOU

PEČENÝ LOSOS S LAHODNOU OMÁČKOU

Potřebné ingredience

600 g lososa šťáva z půlky citronu 4 lžíce másla 500 g rajčat 2 cibule 2 stroužky česneku 4 lžíce petrželové natě 1 lžička čerstvého tymiánu 1 lžička čerstvé majoránky 1 a 1/2 lžičky soli 1/2 lžičky mletého černého pepře 100 g polotvrdého sýra 100 g zakysané smetany 150 g smetany ke šlehání 1 lžíce strouhanky

Postup přípravy

Omyté a osušené porce lososa (filety či steaky) zakápneme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a necháme 10 minut stranou marinovat. Zapékací mísu vymažeme silnější vrstvou másla,…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Losos s kapiemi a se sýrem

Losos s kapiemi a se sýrem

Potřebné ingredience

Losos, 1 sklenička kapií, sůl, 20dkg tvrdého sýru, rozmarýn, 3 lžíce hořčice, 1/2 kelímku šlehačky, citrón, 1 malý bílý jogurt, vařené brambory a máslo

Postup přípravy

Losos osolíme a pokapeme citrónem, vložíme do jogurtu a orestujeme na másle. Otočíme na druhou stranu, přidáme kapie, zalijeme šlehačkou smíchanou s hořčicí a posypeme oregánem.…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Zapečené file (PANGAS) se zeleninou a sýrem

Zapečené file (PANGAS) se zeleninou a sýrem

Potřebné ingredience

filety z Tresky nebo Pangase, zeleninové lečo-sklenička nebo jakákoliv zelenina i syrová, 20dkg eidamu, smetana, koření na grilované raby s citronem nebo koření na ryby, citronová šťáva(nemusí být), sůl

Postup přípravy

Rybu necháme rozmrazit a okapat. Poklademe do pekáčku vedele sebe, osolíme, okořeníme a pokapeme citr. šťávou. Ze zeleninového leča slijeme nálev a lečo poklademe na ryby,…

Zobrazit více...

Kategorie