Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Ryby a dary moře

Přidat recept
RYBY A DARY MOŘE
Zapečené rybí filé

Zapečené rybí filé

Potřebné ingredience

550 g rybího filé ( kupuji aljaš.tresku bez kostí), 100 g strouhaného sýra,1 zakysaná smetana,1 lžíce plnotuč. hořčice,citronová šťáva,sůl,máslo

Postup přípravy

Plátky filé ,osolíme a pokapeme citronovou šťávou.Dáme do zapékací misky vymazané máslem,potřeme hořčicí a zalijeme smetanou.Povrch posypeme sýrem a upečeme v troubě dozlatova…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Rybí filé zapečené v rajčatech a bramborách

Rybí filé zapečené v rajčatech a bramborách

Potřebné ingredience

60 dkg rybího filé,1 konzerva loupaných rajčat,2 cibule,1 pórek, asi 4 stroužky česneku, zelená petrželka,sůl,pepř,2 lžíce oleje, asi 60 dkg brambor

Postup přípravy

Oškrábané brambory si v celku uvaříme do měkka. Cibuli nastrouháme nahrubo a na oleji osmahneme, přidáme plátky česneku-lehce orestujeme a nalijeme konzervovaná rajčata, osolíme a…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Rybí filé zapečené s rajčaty a Nivou

Rybí filé zapečené s rajčaty a Nivou

Potřebné ingredience

4 kostky rybího filé ( treska apod. nejlépe bez kostí),3 rajčata,česnek podle chuti,špetku oregána,pepř,sůl,citonovou šťávu a 10 dkg Nivy,olivový olej

Postup přípravy

Pekáček nebo zapékací misku vytřeme olivovým olejem, poklademe kostky zmraženého ( pouze trochu povoleného) filé,které jemně osolíme a pokapeme citronovou šťávou,( solíme jen…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Rybí filé s lilky,paprikami a rajčátky

Rybí filé s lilky,paprikami a rajčátky

Potřebné ingredience

4 filety z tresky, 1 větší lilek,4 rajčata, 1 červená a 1 zelná paprika,1 cibule,olivový olej,zeleninový vývar,1 bobkový list,lžička fenyklových semen,1/2 lžičky tymiánu,koření na ryby,mouka na obalalení ryb

Postup přípravy

Cibuli nahrubo nakrájíme.Papriky nakrájíme na nudličky.Rajčata a lilek na kostičky. Na olivovém oleji ve větší pánvi zpěníme cibuli,přidáme zeleninu a chvíli opékáme -tak 3 až 5…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Rybí filé s bylinkami

Rybí filé s bylinkami

Potřebné ingredience

1/2 plátků filé ( bez kosti),2 cibule,2 lžíce másla, stroužek česneku,1/2 lžičky sušeného estragonu, špetku tymiánu, sůl, pepř, 5 lžic cornflakes na posypání, tuk na vymazání pánve.

Postup přípravy

Do tukem vymazané větší pánve dáme osolené a opepřené kousky ryby(předem částečně rozmražené).Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek ,vmícháme …

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Valenciánská  zapečená  treska(pangas)

Valenciánská zapečená treska(pangas)

Potřebné ingredience

1 kg zmrazené tresky(pangase-bez kostí),30 dkg rýže,3 lžíce másla,2 velké cibule,malý rajčatový protlak,3dl rybího vývaru(nebo hovězí z kostky),olej,sůl,3 vejce uvařená natvrdo,koření na ryby.

Postup přípravy

Nejdříve si podusíme rýži-propranou rýži dáme na trochu oleje -orestujeme zalijeme vývarem,osolíme a udusíme do měkka.Do zapékací mísy vymazané máslem vložíme rozmrazené,osolené…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Rybí karbanátky s cibulí

Rybí karbanátky s cibulí

Potřebné ingredience

700g tresky-bez kostí,1 lžíce kukuřičného škrobu,3 lžičky hladké mouky,100 ml mléka,sůl ,3lžíce nasekané pažitky,trochu pepře,2 velké cibule,máslo olej

Postup přípravy

Rybu najemno nasekáme, dáme do mísy,přidáme sůl,pepř,pažitku,mléko,škrob a hl.mouku-důkladně promícháme-jeli těstíčko řidší zahustíme troškou strouhanky.Na rozehřátem oleji…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Rybí filé s česnekem a pórkem

Rybí filé s česnekem a pórkem

Potřebné ingredience

80 dkg filé z aljašské tresky(nebo jiné ryby),4 pórky,3 str.česneku,5 lžic oleje,lžíce másla a hladké mouky,sůl,petrželová nať

Postup přípravy

Rybu osolíme,poprášíme moukou a prudce opečeme na oleji.Pórek pokrájíme na kolečka,přidáme k rybě ,zrovna tak usekaný česnek.Podusíme vše na mírném ohni,Zahustíme máslem smíchaným…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Filé s jogurtem

Filé s jogurtem

Potřebné ingredience

4 kostky filé(nebo pangase),2 cibule,2 kapie,2 rajčata,4 str.česneku,3 bílky,1 bílý jogurt(používám Klasik),sůl ,pepř,15 dkg str.eidamu,olej

Postup přípravy

Pekáček vymažeme olejem a položíme rybu.Osolíme ,opepříme,potřeme česnekem a zasypeme na plátky nakrájenou cibulí,kapiemi a rajčaty.Bílky rozmícháme s jogurtem a nalijeme na filé…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Pangas na česneku a slanině

Pangas na česneku a slanině

Potřebné ingredience

750g pangase,sůl,4 str.česneku,50g slaniny,drcený kmín,50g másla,5 cl vody,sekaná zelená petrželka,citron

Postup přípravy

Rybu-částečně rozmrazím,potřu česnekem utřeným se solí.Na pekáčku si rozpustím slaninu nakrájenou na malinké kostičky,na to položím rybu,okmínuju,poliju rozpuštěným máslem a peču…

Zobrazit více...

Kategorie