Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Bezmasá jídla

Přidat recept
BEZMASÁ JÍDLA
Mrkvové karbanátky

Mrkvové karbanátky

Potřebné ingredience

1kg mrkve, 200 g šunky(či jakékoli měkké uzenuny dle chuti), 2 lžičky podravky, sůl, strouhanka, 2 vejce

Postup přípravy

Mrkev oloupeme a nastrouháme najemno, přidáme podravku, sůl, vejce, najemno pokrájenou šunku a strouhanku(tolik, aby těsto byla akorát a šly z něj dělat karbanátky).Smažíme…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
BLESKOVA KARI OMELETA - PAREK, POREK, FAZOLE + oblibene rychle jidlo cele rodiny

BLESKOVA KARI OMELETA - PAREK, POREK, FAZOLE +…

Potřebné ingredience

NA OMELETU : 400 ml mleka, 4 vrchovane lzice hladke mouky,2 lzice strouhanky, 4 vejce, petrzelka, kari, sul, pepr,4 platky syra (nemusi byt) NA NAPLN: vetsi porek, 3 strouzky cesneku, plechovka fazoli v rajske stave. klidne i dve plechovky pro 4 lidi, 4 - 6 nozicek slabych parku, kecup, sul, pepr

Postup přípravy

umicham si testo na omelety ze vsech prisad, krome syra, upecu 4 velke tlustci omelety, mezitim si osmahnu pokrajeny cesnek s porkem, pridam nakrajeny parek na kolecka, fazole,…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Kamjunske pirohy (zemiakovo-bryndzové) vyprážané

Kamjunske pirohy (zemiakovo-bryndzové) vyprážané

Potřebné ingredience

Plnka: *hrniec uvarených zemiakov *1kocka brynzde *pažítka podľa chuti *soľ/
Cesto: *hrniec očistených zemiakov *hladká múka (1 lyžica) *soľ *mleté čierne korenie * 2 vajíčka/
Spražené maslo na poliatie. Olej na vyprážanie. Mikroténový sáčok na robenie pirohov.

Postup přípravy

Tento fantastický receptík pochádza z Kamienky pri Starej Ľubovni,z východného Slovenska. Robievala ho moja stará mama. Od nej ho vie moja mamka a teraz ja... Pôvodne sa robil na…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
AMERICKÉ brambory  l.

AMERICKÉ brambory l.

Potřebné ingredience

brambory,olivový olej,sladká paprika / nebo grilovací koření nebo koření na amer.brambory /, sůl

Postup přípravy

Neloupane umyte brambory rozkrajet na 1/4-aby byly stejne velike.Osusime,dame na plech-na pecici papir,stejnomerne potreme olivovym olejem a posypeme sladk.paprikou.NESOLIME.

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Ovesné placičky

Ovesné placičky

Potřebné ingredience

Zbytek ovesné kaše od snídaně, nebo předem alespoň dvě hodiny namočené ovesné vločky, poměr vody a vloček 1.1 jakákoli zelenina nadrobno nakrájená sůl, kmín (pepř, koření,...) vejce-lze vynechat

Postup přípravy

Do vloček přimícháme nadrono nakrájenou syrovou zeleninu-naše nejoblíbenější kombinace je strouhaná mrkev a nadrobno krájená cibule, ochutíme, můžeme zamíchat 1 vejce.
tvoříme…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Brambory s tvarohem a cibulí

Brambory s tvarohem a cibulí

Potřebné ingredience

když není co vařit

Postup přípravy

brambory na loupačku + tvaroh ve vaničce smíchaný s nakrájenou cibulí a trochou mléka.

Máme to moc rádi!

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Placičky z ovesných vloček

Placičky z ovesných vloček

Potřebné ingredience

3/4l mléka 1sáček ovesných vloček(namočit na 1hod) 2vejce 2lžíce hladké mouky majoránka,celý kmín,sůl,česnek(může se dát více-dle chuti)

Postup přípravy

Jako bramboráčky:)))Já jsem dělala pouze z poloviční dávky,ale vajíčka jsem dala 2!
DOBROU CHUT!!

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Avokádové toasty se ztraceným vejcem

Avokádové toasty se ztraceným vejcem

Potřebné ingredience

- Avokádo, sůl, pepř, citronová šťáva - Vejce, sůl - Toastový chléb

Postup přípravy

Toastový chléb opečeme v topinkovači.

Avokádo podélně rozkrojíme, vyjmeme pecku zaseknutím nože a pootočením a vydlabeme lžičkou. V misce rozmačkáme se špetkou soli,…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
BROKOLICE ZAPEČENÁ SE ŽAMPIONY

BROKOLICE ZAPEČENÁ SE ŽAMPIONY

Potřebné ingredience

200 g brokolice
150 g žampionů
2-3 vejce
50 g strouhaného eidamu
sůl, kmín

Postup přípravy

Brokolici rozebereme na růžičky a chvíli povaříme. Nakrájené žampiony orestujeme na oleji na pánvi. Přidáme najemno nakrájenou brokolici, osolíme a okmínujeme. Chvíli dusíme.…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Zapékané brambory se špenátem

Zapékané brambory se špenátem

Potřebné ingredience

750g brambor,2cibule,2str.česneku,mražený špenát,250g sýra Eidam,125ml smetany,3vejce,1lžíce másla,sůl,pepř.

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce,vychladlé oloupeme a pokrájéme na plátky.Cibuli a česnek nadrobno posekáme a opražíme na másle,přídáme do rozm.špenátu,osolíme,opepříme.Vejce rozšleháme…

Zobrazit více...

Kategorie