Francouzské brambory po našemu
Potřebné ingredience
Brambory, kuřecí párky, sterilovaný hrášek, sýr, mléko, vejce, sůl a pepř.
Postup přípravy
Na málé kostičky nakrájíme brambory a párky, přidáme celou plechovku sterilovaného hrášku, poté trochu posolíme a popepříme. Toto vše promíchám a zaleju rozkvedlanými vejci s…
Plněná smažená cuketa
Potřebné ingredience
2 porce:
4 tenká kolečka cukety, 4 kolečka šunky, 4 plátky sýru, 2 menší žampióny, 1 stroužek česneku, sůl a mouka, vejce, strouhanka na obalení
Postup přípravy
na dvě olopaná a osolená kolečka cukety dám sýr, na něj šunku, potřu prolisovaným stroužkem česneku, pak přijdou tenoučké plátky žampiónů (aby se dobře propekly, proto tenké), pak…
Zapečený hermelín - pro 4 osoby
Potřebné ingredience
Zapečený hermelín:
4x hermelín
15 dkg šunky
malá konzerva krájených žampionů
svazek jarní cibulky
česnek dle chuti
sůl, pepř, olej
Příloha:
brambory
olej
grilovací koření
Zelný salát:
ledový salát
okurky
mrkev
ředkvičky
sůl, pepř
olej
citron
Postup přípravy
Zapečený hermelín:
Z hermelínu oddělíme čepičku cca. 3 mm tenkou. Po odklopení vydlabeme vnitřek hermelínu, který si ponecháme pro další přípravu.
Mezitím si nakrájíme jarní…
Kamjunske pirohy (zemiakovo-bryndzové) vyprážané
Potřebné ingredience
Plnka: *hrniec uvarených zemiakov *1kocka brynzde *pažítka podľa chuti *soľ/
Cesto: *hrniec očistených zemiakov *hladká múka (1 lyžica) *soľ *mleté čierne korenie * 2 vajíčka/
Spražené maslo na poliatie. Olej na vyprážanie. Mikroténový sáčok na robenie pirohov.
Postup přípravy
Tento fantastický receptík pochádza z Kamienky pri Starej Ľubovni,z východného Slovenska. Robievala ho moja stará mama. Od nej ho vie moja mamka a teraz ja... Pôvodne sa robil na…
Plněný hermelín
Potřebné ingredience
4 hermelíny,400 g žampionů,1 cibule,150 g šunky nebo šunkového salámu,sůl,pepř,vegeta,zelená petrželka
Postup přípravy
Žampiony očistíme,nakrájíme na plátky.Nakrájenou cibuli orestujeme na oleji,přidáme žampiony,okořeníme a dusíme.Hermelínům skrojíme vršky,vydlabeme vnitřky,promícháme s…
BUCHTIČKY S KRÉMEM :-)
Potřebné ingredience
40 dkg hladké mouky40 dkg polohrubé moukytrochu soli, trochu citronové kůry, trochu cukrukvásek / mléko, cukr, kvasnice /trochu oleje2 vejcepůl kostky Lukany / Hery /
Postup přípravy
vše zaděláme mlékem, těsto musí být vláčné jako bahínko :-))
necháme kynout.Poté z těsta uděláme malé bochánky, necháme chviličku vykynout na vále, poté skládáme do pekáčku, ve…
Sametové brambory na šlehajdě
Potřebné ingredience
1-1,5kg Brambor, 1 šlehačka, 2 cibule, 5 str.česneku,1 žampióny,sůl,pepř, 1/2 lžičky vegety, může být kuřecí maso
Postup přípravy
Brambory, cibuli, česnek oloupat - pak brambory a česnek na kolečka, cibuli na půl kolečka, šlehajda smíchat s vegetkou. Do pekáčku skládat brambory, cibuli, česnek, žampiony a…
plněné brambory-super !!!!!!!
Potřebné ingredience
7*velké brambory, máslo, 15dkg slaniny, 20dkgšunka, 20dkg sýr-cihla, sůl, bazalka, kmín, koření-americké brambory+může být sýrová omáčka-šikovné recepty+smetana
Postup přípravy
Brambory si předvaříme ( tak na půl), podélně rozřízneme, pak vydlabeme vnitřek, vložíme kousíček másla a naplníme směsí (nastrouhaná slanina+šunka+rozšlehané vejce). Vložíme na…
Knedlíky s kari a vajíčky - netradiční, skvělé a…
Potřebné ingredience
1kg bramborových knedlíků, 5vajec, 250g uzeného masa, 200g strouhaného sýra, olej, cibule, kari, sůl a pepř.
Postup přípravy
Knedlíky rozkrájíme na cca centimetrové plátky a z těch potom proužky (jako hranolky) a dáme do mísy. Na pánvi osmahneme cibuli, přidáme uzené maso a lžičku kari koření.…
Chlupáče - super!
Potřebné ingredience
brambory, Solamyl, sůl, zákys.
Postup přípravy
10 vařených brambor, 5 syrových brambor nastrouháme na jemném struhátku. Nejprve strouháme vařené, pak syrové. Spěcháme, aby nám nezčernaly. Trochu polijeme zákysem. Přidáme 3/4…