Těstoviny s květákem a gorgonzolou
Potřebné ingredience
250g těstovin, 1/2 květáku, 150 - 200g gorgonzoly, 100ml plnotučného mléka, 2 vejce, sůl, pepř, olivový olej
Postup přípravy
Růžičky květáku vaříme asi 5 min. v páře, necháme vychladnout. Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Zapékací misku vymažeme olejem, dáme 1/2 těstovin, na to květák a navrch…
když zbydou brambory nebo kaše
Potřebné ingredience
bramory uvařené nastrouhat na jemno nebo bramborová kaše,vejce,hrubá mouka,tvaroh ve vaničce,sul málo,
Postup přípravy
vše smíchat,vyválet testo,skleničkou vykrajovat a msažit na oleji.máme ráde s moučkovým cukrem obalit si to v něm.povidlama,skořicovým cukem...............
ZELŇÁKY - se zbylého zelí od oběda
Potřebné ingredience
zelí - nejlépe bílé sůl mouka vejce cibule strouhanka ( můžete dát salám, ale my nedáváme) česnek majoránka
Postup přípravy
Zbylé zelí dáme do misky, zbylé ingredience přidáme - cibuli nadrobno nakrájet a česnek prolisovat, nebo nastrouhat) vytvoříme těsto jako na bramboráky a pečeme do zlatova na…
mrkvové karbanátky podle babičky Hanky
Potřebné ingredience
0,5 Kg mrkve sůl kmín česnek 2 stroužky majoránka 1 cibule 5 lžic strohanky 2 vejce
Postup přípravy
Nejprve na velkém struhadle nastrouháte mrkev- dáte ji vařit cca 15 min ( musí změknout), scedíte - necháte vychladnout
Do VYCHLADLÉ mrkve dáte ostatní ingredience a vytvoříte…
kedlubna jako řízek
Potřebné ingredience
1 kedlubna, nesmí být dřevnatá, a gigant je lepší, hladká mouka, vejce / podle velikosti kedlubny/, a strouhanka. Ještě olej na smažení.
Postup přípravy
Kedlubnu nakrájíme na slabší plátky, pokud uděláte silnější, není to ono, uvaříme do poloměkka a klasicky obalíme jako řízky, a usmažíme. Omlouvám se, že jsem nefotila, ale myslím…
Čočkové karbanátky
Potřebné ingredience
200g suché velkozrnné čočky(můžem i červenou),1 malá cibule,2 stroužky česneku,1 mrkev,1 lžička majoránky,1/2 lžičky kmínu,lžička soli,špetka pepře,2 vejce,4 lžíce hl.mouky,4 lžíce strouhanky (koření dávám podle oka,tak nemohu potvrdit množství z receptu..)
Postup přípravy
1) Čočku namočte přes noc do studené vody,poté ji zceďte a propláchněte.Znovu zalijte vodou tak,aby hladina byla nepatrně nad čočkou a uvařte ji doměkka.Když se trochu rozvaří…
Zapečený květák se žampiony a cuketou
Potřebné ingredience
1 květák, kousek cukety (1 malá), 150 - 200g žampionů, 4 vejce, sůl, drcený kmín, 2 lžíce másla (+ na vymazání), sterilovaný hrášek, 2 hrsti strouhanky (+ na vysypání), petrželka
Postup přípravy
Květák uvaříme v páře do poloměkka, rozebereme na růžičky. Smícháme kousky cukety, květák, plátky žampionů, strouhanku, rozpuštěné máslo smícháme se žloutky, sůl, kmín a petrželku…
HOKKAIDO BRAMBORÁK
Potřebné ingredience
1 středně velká dýně Hokkaido, 4 stroužky česneku, 3 vejce, 1 cibule, polohrubá mouka, trochu mléka, sůl,pepř,majoránka, sušený česnek
Postup přípravy
Umyla jsem dýni Hokaido, rozpůlila a vydlabala vnitřek, zbylou dužinu rozmixovala spolu s cibulí v mixéru na jemno a přidala ostatní ingredience, vše řádně rozmixovala skoro na…
Zapečený špenát - Jamie Oliver
Potřebné ingredience
olivový olej, veľká hruda masla, cesnak, cibuľa, rajčina, muškátový oriešok, mrazený špenát, smotana, strúhanka, chedar, soľ a korenie
Postup přípravy
celý postup, ingrediencie a príprava mojom bloggu na www.mojesnivanie.blogspot.sk
Plněný hermelín s pivní omáčkou
Potřebné ingredience
Ingredience: 2 hermelíny 400 g čerstvých žampiónů 6 lžic mletých vlašských ořechů hrst petrželky 1 malá cibule sůl 1 lžíce másla olej na smažení Na obalení: hladká mouka rozšlehané vejce strouhanka Pivní omáčka: 1 lžíce másla 1 dcl světlého piva 1 lžíce kudrnky vydlabaná hmota z hermelínů
Postup přípravy
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme najemno posekanou cibuli, drobně nakrájené žampiony, posolíme a dusíme 5 až 6 minut. Dále přidáme nasekanou petrželku a na zahuštění 6 lžic…