Zapečené lilky s parmezánem
Potřebné ingredience
800g lilků 100g strouhaného parmezánu(používám jakýkoliv jiný tvrdy sýr který se dá nastrouhat) 200g mozzarela 300g loupaných rajčat(používám z konzervy) 1stroužek česneku ,sůl,pepř,čerstvá bazalka nebo petrželka sůl,pepř,olivový olej
Postup přípravy
Lilky nakrájíme na plátky,položíme na papírové utěrky,posolíme a necháme odležet.Na pánvičce osmahneme celý stroužek česneku.přidáme rajčata,osolíme ,opepříme a chvíli podusíme…
Vaječina s lanýžem
Potřebné ingredience
6 vajec 100g lanýže olivový olej sůl,pepř,zelené bylinky
Postup přípravy
Na pánvi s olivovým olejem uděláme klasickou vaječinu a na závěr přidáme lanýž a bylinky.Pdáváme s pečivem,nebo na opečených toustech,je to jednoduché ,ale ůžasná mňamka.Používám…
HERMELÍNEK S BAGETKAMI A BRUSINKAMI/2osoby
Potřebné ingredience
2 hermelíny, bagetky na dopečení, kompotové brusinky, sladká paprika,koření na steak,100g na strouhaného syra eidam, olej nejelépe olivový
Postup přípravy
Na plech rozložíme bagetky na dopečení a rozbalané hermelíny. Hermelíny posypeme kořením na steaky a sladkou paprikou,posypeme sýrem a pokapeme olejem.\r\nDáme péct do trouby dle…
Lívanečky z jogurtu vcukuletu
Potřebné ingredience
1 bílý jogurt, 3 celá vejce, 1 lžička prášku do pečiva, 1 vanilkový cukr, 1 kelímek polohrubé mouky, sůl
Postup přípravy
Vše se smíchá dohromady v tekuté těstíčko a upečou se na lívanečníku lívance do zlatova. Z této dávky se udělají 2 talíře, proto já dělám dávku dvojitou.
sýroví brumíci
Potřebné ingredience
tvrdý sýr na strouhání kupte si jaký máte rádi, vejce podle počtu porcí, můžete dát šunku ,tuk a strouhanku
Postup přípravy
Sýr si nastrouháme,já strouhala půl na půl(velké a malé slzy). Dále buď můžete šunku nastrouhat nebo jí prokládat vrstvy sýra.Vezmeme hrnky,zapékací misky nebo formu s brumíky…
Langoše
Potřebné ingredience
800 g hladké mouky, zakysaná smetana, 1/4 l mléka, kvasnice, 1 lžička soli, 2 vejce
Postup přípravy
Zpracujeme těsto. Dáme na 2 hodiny odpočinout do mikroténového sáčku, který předem vymažeme olejem.Těsto můžeme v lednici uchovat až 20 dnů !!!!!!!!!!!!!
Lívance z kysaného zelí - obdoba báječných bramboráků
Potřebné ingredience
1 kysané zelí , 1/4 kg hladké mouky, 2 žloutky, 1 celé vejce, 1 prášek do pečiva, 1/2 l mléka, 5 stroužků česneku, 1 velká cibule, špek / uzené, sůl, pepř
Postup přípravy
Zelí vymačkáme a pokrájíme, přidáme ostatní ingredience, osolíme, opepříme, necháme chviličku stát a smažíme maličko silnější placičky . Jsou opravdu výtečné a mají tu výhodu, že…
Bramborové placky
Potřebné ingredience
800g vařených brambor, 200g hl.mouky, 2vejce, sůl,olej na smažení,hladká mouka na vyválení
Postup přípravy
Ve slupce uvařené brambory oloupáme(nebo když nám zbudou od oběda) a nastrouháme na jemné nudličky,přidáme mouku,sůl,vejce a zpracujeme tuhé těsto.Vyválíme na tenký plát,vykrájíme…
Bramborové opelky..
Potřebné ingredience
My používáme koupené bramborové těsto v prášku. Ale pokud si uděláte své bramborové je to lepší!
Postup přípravy
Bramborové těsto rozdělám dle návodu... Nechám pět minut odpočinout.. a válíme placičky, které se pečou na pánvi - zásadně bez oleje.. či tuku! Staré babičky to dělávaly na…
Barevná rýže se sýrovou omáčkou
Potřebné ingredience
3 varné sáčky rýže, 60 g mrkve, 140 g mraženého hrášku, Vitana Sýrová omáčka parmezánská, 60 g sýra eidam, olej, sůl, bílý pepř, petržel
Postup přípravy
Nejdříve si uvaříme rýži. Mrkev nakrájíme na kostičky a ve vodě s jednou lžíci soli uvaříme doměkka. Mražený hrášek prohřejeme a smícháme s rýží a mrkví. Vzniklou směs osolíme,…