Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Pomalý hrnec

Přidat recept
POMALÝ HRNEC
Kefty s okurkovou omáčkou

Kefty s okurkovou omáčkou

Potřebné ingredience

* KEFTY: 500 g mletého masa (mix hovězí + vepřové), 1 menší cibule, ½ lžičky soli, ½ lžičky koriandrových semínek, (nebo trochu čerstvého koriandru), ½ lžičky mleté papriky, ¼ lžičky kmínu, hrst petrželové natě, 1 lžíce olivového oleje; * NA PODLITÍ: 50-100 ml vody; * OKURKOVÁ OMÁČKA: 1 salátová okurka, 1 velká zakysaná smetana, 1 lžíce čertsvé máty, špetka soli

Postup přípravy

Skvělá lehká večeře - původní recept od paní Florentýny.

Nejprve připravit suroviny - cibuli pokrájet na kostičky, petržel pokrájet, koriandrová semínka a kmín podrtit v…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
ZÉLOVÁ POLÉVKA z PH

ZÉLOVÁ POLÉVKA z PH

Potřebné ingredience

1 cibule, klobása nebo salám,smetana, zelí ve skenici, mrkev,brambory, vejce, sůl, pepř, podravka,bobkový list, nové koření ...

Postup přípravy

Na cibulce osmažím cibulku vložím na to klobásku trochu osmahnu a zapnu PH a dám tam všechny suroviny a loudám 3 - 4 hod. na 2 high. Půl hodiny před komcem zahustím přidám…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Krémová mrkvová polévka - POMALÝ HRNEC

Krémová mrkvová polévka - POMALÝ HRNEC

Potřebné ingredience

cibule, mrkev, kuřecí skeletety na vývar, smetana, sůl, pepř, nové koření, tymián

Postup přípravy

Na dno hrnce jsem dala na drobno nakrájenou cibulku, potom mrkev nakrájenou na menší kousky (v původním receptu se měla opékat na másle asi 15 minut, ale na to tentokrát nebyl čas…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
FAZOLOVÁ POLÉVKA z PH

FAZOLOVÁ POLÉVKA z PH

Potřebné ingredience

Fazole sušené,hřiby suché, cibule, mrkev, klobáse nebo párek,brambory, smetena, mléko,citron, sůl, pepř, nové kořené, majoránka,hladká mouka na zahuštění

Postup přípravy

Zpěním cibulku na to dám salám a vysypu uvařené fazole z tlakového hrnce které jsem vařila 40 minut aby byli mělké. Vše vložím do PH a loudám 2 hodiny pak dám smetanu s mlékem…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Roláda z mletého masa plněná smaženými vajíčky, domácí klobáskou a petrželkou - z pomalého hrnce

Roláda z mletého masa plněná smaženými vajíčky, domácí…

Potřebné ingredience

MASO: půl kg mleté krkovičky nebo libovějšího bůčku, cibule na kostičky, utřený česnek, 1 vejce, sůl, mletý pepř, sl. paprika, majoránka, kukuřičná strouhanka. NÁPLŇ: cibule na malé kostičky, 4 -5 vajec, sůl, pepř, na kostičky nakrájená dobrá domácí klobáska, pořádná hrst zelené ploché petrželky.

Postup přípravy

MASO: na pánvi rozehřejeme trošku oleje, přidáme cibulku a opékáme do zesklovatění. Pak přidáme česnek a drcený kmín a opékáme do zlatova. Tuto směs po vychladnutí přídáme k masu…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Vínové kuře s houbama

Vínové kuře s houbama

Potřebné ingredience

500 g kuřecích dílů, 1 cibule, 400 g hub, 2 stroužky česneku, hrst petrželky, sůl, bílý pepř, 100 ml kuřecího vývaru (nebo vody), 50 ml bílého vína, kousek másla na vymazání hrnce, na dokončení omáčky 1 lžíce kukuřičného škrobu + 50 ml smetany

Postup přípravy

Nejprve si připravit suroviny:
- cibuli pokrájet na drobno
- houby pokrájet na plátky
- česnek pokrájet na drobné kostičky nebo prolisovat
- petrželku pokrájet

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Zapečený sendvič k snídani

Zapečený sendvič k snídani

Potřebné ingredience

4 tortily nebo pita chleby (velikost odpovídající průměru hrnce), 3 vejce, uzenina (šunka, salám, klobása...), 100 g tvrdého sýra, zelenina (rajčata, papriky, žampiony, cibule...), lahůdková cibulka, sůl, pepř, máslo na vymazání hrnce + několik hoblinek na povrch

Postup přípravy

Připravit suroviny:
- zeleninu nakrájet na kolečka nebo proužky
- lahůdkovou cibulku pokrájet na kolečka
- uzeninu pokrájet na plátky
- sýr nastrouhat na hrubo

Zobrazit více...

Kategorie