Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Luštěniny

Přidat recept
LUŠTĚNINY
Čočka trochu jinak..... VYNIKAJÍÍÍCÍÍÍÍÍ  Čočka na Kari

Čočka trochu jinak..... VYNIKAJÍÍÍCÍÍÍÍÍ Čočka na Kari

Potřebné ingredience

Asi 200g čočky, 2 středně veklé brambory oloupané a nakrájené na kostičky, 50g slaniny nakrájené na kostičky, 1 střední cibule nakrájená nadrobno, 3 stroužky česneku nakrájené na plátky, 1 červená kapie nakrájená na kostky, 1 lžíce rajčatového protlaku (já dala kečup), 1 kostka zeleninového bujonu, 1 lžička koření Kari.

Postup přípravy

Uvařte čočku podle návodu a zvlášt uvařte brambory. Na slanine zpěňte cibuli, česnek, kapii, dále přidejte račatový protlak, bujon, kari, zalijte 0,5l vody a poduste cca 5 min.…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
:-)***Rychlá fazolová pánev***(-:

:-)***Rychlá fazolová pánev***(-:

Potřebné ingredience

fazole - já používám červené, sterilované, kuřecí maso nebo salám nebo obojí - ale nemusí být vůbec, 1 větší cibule, olej nebo sádlo nebo ztužený tuk, kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel) - strouhaná nebo na kostičky- nebo jiná mražená zelenina příp. lečo, sůl, pepř, kmín mletý nebo drcený, sójová omáčka, kečup, masox (nebo jiná bujónová kostka) - nemusí být, příp. na zahuštění jíška, můžete přidat i houby...

Postup přípravy

Cibuli drobně nakrájíme a necháme zesklovatět na rozpáleném oleji (tuku), přidáme maso a opečeme ze všech stran, přidáme sůl, pepř, kmín a mírně podlijeme vodou nebo bujónem,…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Congrí - kubánské národní jídlo

Congrí - kubánské národní jídlo

Potřebné ingredience

Kubánské congrí je něco jako hustá fazolová polívka nebo guláš, moc nám na Kubě v originále chutnalo a pak moc doma chybělo, tak jsem si ho upravila pro české podmínky. Chudí Kubánci ho většinou jedí bez masa, já tam dala kousek hovězího, ale je vlastně jedno, jaký se tam dovnitř dá – hovězí, vepřové, drůbeží – oni to mají tak, že co zrovna letí kolem, tak tam vrazí... ,o) Když nám congrí chybělo, hledala jsem recept na netu, našla jsem jich plno, různě poupravovaných asi dle autorovy chuti, já si z toho udělala nějaký nejjednodušší výcuc, protože co jsme tam jedli, bylo jednoduše vařený, takže ve výsledku ho vařím asi tak nějak následovně:

Postup přípravy

Z tohoto množství uděláme congrí asi pro 8 lidí.
Potřebujeme:
Balíček fazolí (tmavý jsou určitě lepší, v originále se používají černé - fazole negro), balení cca 450g

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
FAZOLKY SE SÝROVOU OMÁČKOU

FAZOLKY SE SÝROVOU OMÁČKOU

Potřebné ingredience

250 gr mražených zelených fazolek,100 gr anglické slaniny,5 malých trojuhelníčků taveného sýra (já měla Veselou krávu) 200ml smetany na vaření 12%,sůl,pepř.

Postup přípravy

Miluju zelené fazolky,vyzkoušela jsem je se sýrovou omáčkou a byla to mňamka.Já jsem si k nim dala ještě těstoviny ,ale dají se i samotné nebo s chlebem.Příprava je velice…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Šumajstr

Šumajstr

Potřebné ingredience

Menší fazole,kroupy,cibule,slanina,kousek uzeného.

Postup přípravy

Přes noc namočené fazole uvaříme do měkka.Zvlášť uvaříme stejný poměr krup.
Usmažíme cibulku a slaninku a kousek uzeného.
Fazole i kroupy scedíme promícháme a omastíme.

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Cizrna z jednoho hrnce

Cizrna z jednoho hrnce

Potřebné ingredience

Cizrna,zelenina dle chuti,rajský protlak,tuk,mouka hladká,sůl, česnek apod.

Postup přípravy

Cizrnu je potřeba předem namočit jako jiné luštěniny, nejlépe přes noc.Druhý den vaříme cca 2 hod., pokud máte papiňák, tak jen 30-40minut.Vodu slijeme a necháme stranou.V hrnci…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
cizrnové karbanátky

cizrnové karbanátky

Potřebné ingredience

cizrna(1balení)

pepř
masox
vajíčko 4ks
strouhanka
olej
cibule(česnek)

Postup přípravy

Cizrnu se dáme vařit do vody s masoxem-vaříme do změknutí.Mezitím si nakrájíme cibulku nadrobno a dáme do nádoby ve které budeme mixovat ponornným mixérem.přidáme schladlou cizrnu…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

Potřebné ingredience

350 g čočky, 3 pol. lžíce oleje, 5 dkg másla, 1 cibule, 3 str. česneku, 1 lžička kari koření, 1 velký rajský protlak, sůl, pepř, ocet

Postup přípravy

Čočku uvaříme do měkka. Na oleji a másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme česnek, kari koření, uvařenou čočku a protlak. Řádně promícháme a dochutíme solí, pepřem a…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
ČOČKA S MLETÝM MASEM

ČOČKA S MLETÝM MASEM

Potřebné ingredience

250g čočky,500g mletého masa,60g slaniny nebo ozeného,1 větší cibule,sůl,1 lžíce papriky,4 stroužky česneku,oregano nebo majoránka,tmavá jíška na zahuštění.

Postup přípravy

Uvaříme si čočku.Nakrájenou slaninu či uzené osmahneme na cibuli kterou jsme nakrájeli na půlkolečka.Přidáme maso,osmahneme,osolíme,opepříme,opaprikujeme a zalijeme trochou vody …

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Pohankové palačinky

Pohankové palačinky

Potřebné ingredience

250g pohankové mouky,400ml vody,200ml mléka,špetka soli,1 vejce

Postup přípravy

Vše smícháte dohromady,necháte 15-20 min.odstát.Nahřejete teflonovou pánvičku a smažíte.Já smažila na sucho,ale můžete dát trošku oleje.Plníme tvarohem,marmeládou,povidlama nebo…

Zobrazit více...

Kategorie