SÝROVÉ ŘÍZEČKY - VELICE JEDNODUCHÉ A CHUTNÉ !!!!!
Potřebné ingredience
30dkg cihly, 2 vejce, drcený kmín, pů lžice hl. mouky, petrželka.
Postup přípravy
Cihlu nastrouháme na jemném struhadle, přidáme ostatní ingredience, uděláme placičky, které obalujeme ve strouhance. Opečeme a velice dobré jsou potřené s hořčicí a cibulí.
Pečené brambory
Potřebné ingredience
Brambory, sůl, česnek, máslo
Postup přípravy
na plech dáme pečící papír a nakrájené brambory omyté i se šlupkou-nic víc!pečeme na 220stupních do zlatova,brambory se nofouknou,poté sesypeme do mísy,osolíme,přidáme prolis…
Bramborové knedlíky
Potřebné ingredience
1 kg brambor,2 vejce,25 dkg hrubé mouky,5 dkg dětské krupičky,1dkg soli
Postup přípravy
Brambory uvaříme necháme vychladnout.Pak je nastrouháme přidáme vejce ,dětskou krupičku ,mouku a sůl Zaděláme těsto a uděláme střední knedle.Až se voda začne vařit přidám sůl a…
Super rychlé hrníčkové Nočky k omáčkám atd....
Potřebné ingredience
2 1/2hrnky polhrubé mouky nebo na půl s hladkou 1vejce(nemusí být) Sul a voda Tuk
Postup přípravy
Mouku, vejce, sul a vodu smícháme do né moc tuhého těsta ani řídkého, buď nožem nebo přes haluškovník vlejeme do vařící vody a po vyplavání nočky vyndáme a propláchneme vodou…
SMAŽENÝ SÝR
Potřebné ingredience
Sýr na obalení (jaký koliv) vejce, hl mouka, strouhanka,olej...tatarka
Postup přípravy
Plátky sýra obalíme v trojobalu --hl.mouka , vejce ,strouhanka, a aby nám sýr nevytekl ještě jednou ve vejci a strouhance.Smažíme na oleji a můžeme podávat.
Příloha…
ÚŽASNÉ ZÁMECKÉ BRAMBORY-jako příloha i jako hlavní…
Potřebné ingredience
Porce pro 3-4 osoby:9-10 ks brambor, 0,5 kg tvrdého sýra (používám eidam), 2 x smetana/šlehačka, 6 stroužků česneku(pokud vaříte pro děti, tak i bez česneku, nebo jen 1stroužek!), sůl
Postup přípravy
Porce pro cca 3-4 lidi (pro 3 lidi jako hlavní jídlo, pro 4 lidi jako příloha)
cca 9-10 ks větších brambor, oloupeme a nakrájíme na cca 0,5cm kolečka a já je dávám předvařit,…
Rychlá večeře nebo pohoštění
Potřebné ingredience
Veka,máslo,vaječina,plátkový sýr
Postup přípravy
Veku nakrájíme,namažeme máslem,studenou vaječinou na kterou položíme plátek sýra.Dáme na plech s pečícím papírem a zapečeme v troubě asi 15minut na 150st.Jako příloha čerstvá…
UHLÍŘINA-STAROČESKÉ VENKOVSKÉ ČESNEKOVÉ JÍDLO PODLE…
Potřebné ingredience
Tento rozpis je pro 4 osoby jako hlavní jídlo, k večeři dělám o něco méně.8 středních brambor, 6 vajec, 6 lžic polohrubé mouky, 6-8 lžic hladké mouky, 2 lžíce oleje, 2 hrsti nasekané zelené natě petrželky, libečku a celeru, 6 stroužků česneku, 4lžíce sádla, sůl, vysoký anebo dostatečně velký hrnec.
Postup přípravy
Tohle jídlo patří mezi nejoblíbenější jídla manžela už z jeho dětství a když jsem se uhlířinu naučila vařit, tak jsem mu udělala asi největší radost trvající celý život :-))). A…
JÁNOŠÍK- rychlá večeře
Potřebné ingredience
1 větší brambor, sůl, pepř, 2 vajíčka
Postup přípravy
Nastrouháme si na jemném struhadle brambor, který osolíme, opepříme a osmažíme na oleji po obou stranách. Rozšleháme si vajíčka, která osolíme a nalijeme na bramborovou placku,…
Karlovarský houskový knedlík
Potřebné ingredience
250 g starší housky, 2 vejce, 100 g hrubé mouky, 2 dl mléka, petržel, sůl, muškátový květ, bílý pepř
Postup přípravy
Toto je nejzdravější příprava knedlíku. A musím říct, že i nejchutnější.
Starší housky nakrájíme na kostičky lehce opražíme v troubě. Smícháme je se žloutky, nasekanou…