Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Pomalý hrnec

Přidat recept
POMALÝ HRNEC
Trhané vepřové v bulkách

Trhané vepřové v bulkách

Potřebné ingredience

* TRHANÉ VEPŘOVÉ: 1 kg libového vepřového masa bez kosti (plec, kýta...), 1 lžíce třtinového cukru, 1 lžíce mleté červené papriky, ½ lžičky sušeného česneku, ½ lžičky sušeného zázvoru, 1 lžička soli, ¼ lžičky skořice, 25 ml jablečného octa, 100 ml vody; * BULKY: omládek (100 ml mléka, 1 lžíce Sladěnky, 125 g hladké mouky, ½ kostky čerstvého droždí), dále do těsta 140 ml mléka, 1 vejce, 50 g rozpuštěného másla, 1 lžička soli, 125 g hladké mouky, 250 g polohrubé mouky, Na potření: žloutek + trocha mléka, na posypání semínka (sezam, len...); * OBLOHA: kyselé okurky, rajčata, cibule, zelené saláty, olivy, nakládaná zelenina nebo houby, uvařená vejce...

Postup přípravy

(Skvělé trhané maso - inspirace z webu pradobroty.)

Do hrnce nalít vodu + jablečný ocet.

V misce smíchat cukr + papriku + česnek + zázvor + sůl + skořici
Maso v…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Ossobuco s gremolatou

Ossobuco s gremolatou

Potřebné ingredience

2 ossobuco, 1 cibule, 100 g drcených rajčat (z konzervy), hladká mouka, sůl, pepř, máslo, 100 ml bílého vína, 100 ml hovězího vývaru; * GREMOLATA: 2 stroužky česneku, kůra z ½ citronu, 1 velká lžíce petrželky

Postup přípravy

Připravit suroviny: - maso osolit, opepřit a obalit v hladké mouce - cibuli pokrájet na kostičky - česnek nasekat na jemno (nebo prolisovat) - petrželku pokrájet Na másle…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Kuličky v batátovo-mrkvové omáčce

Kuličky v batátovo-mrkvové omáčce

Potřebné ingredience

* MASOVÉ KULIČKY: 500 g mletého masa (hovězí nebo jehněčí), 1 menší červená cibule, 1 lahůdková cibulka, 2 stroužky česneku, 1 vejce, ½ lžičky sladké papriky, sůl, pepř; * DÁLE: 200 g batátů, 150 g mrkve, 1-2 lžíce sušené cibule, špetka mleté kurkumy, větší špetka římského kmínu , sůl, 1 bobkový list, na podlití 200 ml masového vývaru, na vymazání hrnce kousek másla (Ghí), na dokončení omáčky 100 ml smetany ke šlehání (+ případně další masový vývar na úpravu konzistence), (na oživení jídla: pikantní paprika - kozí roh, sladká či pálivá feferonka, chilli nebo jalapeňo)

Postup přípravy

Nejprve připravit suroviny:
- cibuli pokrájet na drobno
- lahůdkovou cibulku pokrájet na kolečka
- česnek prolisovat a utřít se solí
- batáty pokrájet na kostky
-…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Švestkový crumble

Švestkový crumble

Potřebné ingredience

* DROBENKA: 80 g másla, 100 g ovesných vloček, 5 lžic mandlové mouky, 3 lžíce třtinového cukru; * NÁPLŇ: 1 kg švestek, 1 lžíce třtinového cukru, ½ lžičky skořice, (pro zvýšení výživové hodnoty 1 lžíce vanilkového proteinu); * NA DOKONČENÍ: šlehaný bílý řecký jogurt (nebo zakysaná smetana, mascarpone...), lupínky čokolády

Postup přípravy

Švestky vypeckovat a nakrájet na půlky.

Hrnec vymazat máslem a švestky nasypat do hrnce.
Poprášit cukrem skořicí (a proteinem).


Ze všech surovin na drobenku…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Treska s mozarellou

Treska s mozarellou

Potřebné ingredience

500 g filet z tresky, 150 g listového nebo baby špenátu, 1 balení mozzarelly (tedy cca 125 g sýra), 4 rajčata, několik lístků bazalky, citrónová šťáva (asi 1 lžíce), sůl, bílý pepř, (v případě potřeby něco na zahuštění sosu), máslo na vymazání hrnce

Postup přípravy

Mozarellu pokrájet na plátky a rajčata pokrájet na měsíčky.

Hrnec vymazat máslem a filety rozložit na dno hrnce.
Osolit, opepřit a zakápnout citrónovou šťávou.
Na…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Hovězí po mongolsku

Hovězí po mongolsku

Potřebné ingredience

500 g hovězí kýty, 3 lžíce kukuřičného škrobu, 2 lžíce olivového oleje, 3 lžíce sójové omáčky, 3 lžíce třtinového cukru, 4 stroužky česneku, 200 ml vody, 2 střední mrkve, zelená část lahůdkové cibulky na ozdobu

Postup přípravy

Nejprve připravit suroviny:
- maso nakrájet nejdříve na plátky a poté na dlouhé nudičky
- česnek prolisovat
- mrkev pokrájet na tenké nudličky
- cibulku pokrájet na…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Krůtí křídla na zelí

Krůtí křídla na zelí

Potřebné ingredience

krůtí křídla, kysané nebo sterilované bílé zelí, cibule, cukr, směs koření "Vepřová pečeně"

Postup přípravy

Na dno hrnce rozložit pokrájenou cibuli.
Na cibuli rozložit zelí, pocukrovat (v závislosti na kyselosti zelí a zvyklosti).
Křídla okořenit a položit na zelí

Pomalit…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Kefty s okurkovou omáčkou

Kefty s okurkovou omáčkou

Potřebné ingredience

* KEFTY: 500 g mletého masa (mix hovězí + vepřové), 1 menší cibule, ½ lžičky soli, ½ lžičky koriandrových semínek, (nebo trochu čerstvého koriandru), ½ lžičky mleté papriky, ¼ lžičky kmínu, hrst petrželové natě, 1 lžíce olivového oleje; * NA PODLITÍ: 50-100 ml vody; * OKURKOVÁ OMÁČKA: 1 salátová okurka, 1 velká zakysaná smetana, 1 lžíce čertsvé máty, špetka soli

Postup přípravy

Skvělá lehká večeře - původní recept od paní Florentýny.

Nejprve připravit suroviny - cibuli pokrájet na kostičky, petržel pokrájet, koriandrová semínka a kmín podrtit v…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Hovězí kýta na víně s máslovo-parmezánovou polentou

Hovězí kýta na víně s máslovo-parmezánovou polentou

Potřebné ingredience

500 g hovězí kýty, ½ lžičky soli, ½ lžičky třtinového cukru, ¼ lžičky mleté papriky, bílý pepř, 2-3 lžíce sušené cibule, 5 stroužků česneku, 150 ml vody, 150 ml červeného vína, 1 lžíce Worcesterové omáčky; * NA ZAHUŠTĚNÍ: 1 lžíce kukuřičného škrobu, 50 ml vody; * MÁSLOVO-PARMEZÁNOVÁ POLENTA: 100 g instantní polenty, 1 l vody, 1 lžička soli, 3 lžíce másla, 2-3 lžíce nastrouhaného parmezánu

Postup přípravy

Česnek pokrájet na malé kostičky.

Maso vložit do hrnce, poprášit solí + cukrem + paprikou + pepřem a posypat cibulí a česnekem.
Zalít vodou + vínem + worcesterovou…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Krůtí na víně

Krůtí na víně

Potřebné ingredience

600 g krůtího masa, 200 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer - v poměru, jak to máte rádi), 80 g cibule,, 250 ml červeného vína, 50 g uzené slaniny, sůl, 2 bobkové listy, provensálské koření, olej na orestování masa, na zahuštění 1 polévková lžíce kukuřičného škrobu +100 ml vody

Postup přípravy

Připravit suroviny:
- zeleninu pokrájet na tenké nudličky
- cibuli pokrájet na hrubší kousky (čtvrtměsíčky)
- maso nakrájet na větší kousky (cca 50 - 70 gramů)
-…

Zobrazit více...

Kategorie