Zobrazit přihlášovací formulář
OMÁČKY
Segedínský guláš

Segedínský guláš

Potřebné ingredience

Vepřové maso + bůček, 2 velké cibule, sádlo, sladká mletá paprika, kmín, sůl, pepř, voda + masox + +zeleninový bujon, kysané zelí, hladká mouka.

Postup přípravy

Cibuli zpěníme na sádle do zlatova, přidáme maso, sůl, pepř, kmín a podusíme, až maso pustí šťávu, přidáme papriku. Pak nalijeme vodu s masoxem a zeleninovým bujonem a děláme v…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Myslivecké knoflíky

Myslivecké knoflíky

Potřebné ingredience

350g hladké mouky, 50g moučkového cukru, 3 žloutky, 180g másla, 2 lžíce mléka.
Ořechová hmota: 3 bílky, 200g moučkového cukru, 200g mletých vlašských ořechů

Postup přípravy

Mouku s moučkovým cukrem prosejeme na vál, přidáme žloutky, rozměklé máslo, 2 lžíce mléka a vypracujeme vláčné těsto. Necháme je v chladu chvíli odpočinout. Pak těsto na…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Zeleninový protlak pod svíčkovou

Zeleninový protlak pod svíčkovou

Potřebné ingredience

1kg mrkve, 1/2kg petržele, 70dkg celeru, 1/2kg cibule, 4 velké lžíce soli, 7 velkých lžic cukru, 1 malá lžička nového koření, 1,5 malé lžičky mletého pepře, 3 bobkové listy, trochu vody(1/4l), 7 velkých lžic octa

Postup přípravy

Zeleninu nakrájíme na kostičky, podlijeme vodou, přidáme koření, cukr, sůl, ocet a vaříme do měkka. (bobkový list a nové koření dáme do čajítka!) Rozmixujeme a znovu povaříme, až…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Banánové řezy

Banánové řezy

Potřebné ingredience

3 žloutky, 20dkg cukru, 15dkg hladké mouky, 1,5 lžíce kakaa, 2dc oleje, 1dc vody, 1/2 prášku do pečiva, sníh ze 3 bílků.
Krém: 1/2 vanilkového pudinku, lžíci hladké mouky, 2dc mléka, 1 máslo, 10 dkg cukru
Poleva: 10dkg másla a 1,5 čokolády na vaření
3-5 banánů

Postup přípravy

Ze surovin na těsto uděláme těsto a upečeme.
Krém: vanilkový pudink, mouku a mléko uvaříme. Mícháme do vychladnutí. Utřeme máslo s cukrem a přidáme vychladlý pudink a vyšleháme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohový dotr- nepečený

Tvarohový dotr- nepečený

Potřebné ingredience

20g želatiny čiré, 2 dc studeného mléka, 2 dc horkého mléka, 1 máslo, 2 tvarohy- kostky, 2 vejce, 2 vanilkové cukry, 1 hořčicovou sklenku cukru moučka, ovoce.

Postup přípravy

Želatinu namočíme do 2dc studeného mléka na 2 hodiny. Potom dáme do mixéru(ve kterém se mixují koktejly), přidáme 2dc horkého mléka a mixujeme. Dále přidáváme 1/2 až 1 máslo,…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Raffaelo

Raffaelo

Potřebné ingredience

1 slazené kondenzované mléko, 18 dkg kokosu + na obalení, mandle, 1 balíček Zlatých vanilkových oplatků.

Postup přípravy

Oplatky nastrouháme na velkých slzách, přidáme kokos a kondenzované mléko a vypracujeme. Tvarujeme kuličky a dovnitř dáme oloupanou mandli a obalíme v kokosu.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jemný piškot

Jemný piškot

Potřebné ingredience

6 vajec, 6 vrchovatých lžic cukru moučka, 6 lžic mouky (5 lžic polohrubé a 1 lžíce hladké)

Postup přípravy

Vejce a cukr ušleháme do velmi husté pěny(bude toho tak 3x tolik). Dále vmícháme mouku a těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, který jsme pomazali olejem( jde to potom…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Buchta z cukíny

Buchta z cukíny

Potřebné ingredience

3 vejce, 2 lžíce oleje, 30dkg cukru, 35dkg polohrubé mouky, 35dkg cukíny, 1,5 prášku do pečiva, 1 vrchovatá lžíce skořice, ořechy(hrst a nasekat)

Postup přípravy

Vejce, olej a cukr utřeme a přidáme zbylé suroviny (cukínu nastrouháme na malých slzách). Pečeme jako piškot na plechu. Upečené můžeme polít polevou

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Rychlý perník

Rychlý perník

Potřebné ingredience

40dkg polohrubé mouky, 40dkg mletého cukru, 2 celá vejce, 2dc oleje, 1dc mléka(podle potřeby i více), 1 malá lžička skořice, 1 malá lžička sody, 2 velké lžíce kakaa, 60dkg strouhaných jablek (trochu rumu).

Postup přípravy

Vše se smíchá a peče se v mírné troubě.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Broskvová bábovka- dvoubarevná

Broskvová bábovka- dvoubarevná

Potřebné ingredience

4 vejce, 130g másla, 250g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 250g polohrubé mouky, 1/2 prdopeče, 100ml mléka, 200g oloupaných broskví, 20g kakaa- tuk a hrubá mouka (já dávám i strouhanku) na formu.

Postup přípravy

Máslo utřeme do pěny a postupně přidáváme moučkový cukr, vanilkový cukr a žloutky. Ke směsi dále přidáváme postupně střídavě mouku prosátou s prdopečem a mléko. Pak lehce vmícháme…

Zobrazit více...

Kategorie