Švábské maso-jídlo z jednoho pekáče - s domácím chlebem
Potřebné ingredience
3/4 kg vepřové plece.1 cibule, sádlo 50g,česnek asi 4 stroužky,1 mrkev,1 petržel, kousek celeru,150g růžičkové kapusty( čerstvou můžeme nahradit mraženou),200 g středně velkých ječných krup, sůl ,drcený kmín,3 bobkové listy, asi 6 kuliček celého černého pepře
Postup přípravy
Kroupy důkladně propláchneme ,pak zalijeme vařící vodou a necháme přikryté stát.
Maso si nakrájíme na kostky ,jako na guláš.
V nádobě v které budeme maso péct si hrubě…
Vepřový závitek s anglickou slaninou a nivou
Potřebné ingredience
4 vepřové plátky( z pečeně bez kosti, kýta by byla suchá),10 dkg anglické slaniny-plátky,10 dkg Nivy, sůl, pepř, plnotučná hořčice, olej,1 cibule,3 lžíce kečupu,1/2 kostky masoxu, hladká mouka
Postup přípravy
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí, poklademe plátky slaniny a na ni dáme hranolek z Nivy, stočíme do závitku-sepneme párátkem ,nebo ovážeme nití. Závitky…
vepřová krkovička od Marie
Potřebné ingredience
Ingredience 3 lžíce oleje, 4 stroužky česneku, 750 g krkovice vepřová , 1 lžíce omáčka sojová, 1 lžíce worcesterská omáčka, 1 lžíce kečupu, 2 lžičky paprika sladká mletá, trocha cukr krupice, 2 cibule velká
Postup přípravy
Česnek prolisujeme. Do pekáče nalijeme olej, poklademe plátky osoleného a česnekem potřeného masa. Zalijeme zbylými ingrediencemi, které jsme smíchali, a poklademe plátky cibule.…
Vepřové plátky zapečené s cuketou - výborné
Potřebné ingredience
Vepřová pečeně bez kosti-na 4 plátky,sůl,pepř,grilovací koření,1 cibule,500g cukety, 100g strouhané Nivy,olej
Postup přípravy
Vepřové plátky naklepeme ,osolíme,opepříme,posypeme grilovacím kořením.Opečeme je z obou stran na oleji( z každé strany asi 5 minut). Pak je přendáme do vymaštěného pekáčku i z…
Řízky s parmazánem-toprecepty.cz
Potřebné ingredience
Suroviny: vepřové plátky z kýty nebo kotlety bez kosti sůl, pepř utřený česnek ( počítáme na každý plátek masa 1 stroužek ) na obalení: hladká mouka vejce strouhanka sýr parmazán, jemně nastrouhaný ( na každý plátek masa 1 PL ) tuk na smažení
Postup přípravy
Vepřové plátky lehce naklepeme, po obou stranách osolíme, mírně opepříme a potřeme česnekem. Naskládáme do uzavíratelné nádoby a necháme v lednici nejméně 30 minut rozležet.
…
Vepřový perkelt
Potřebné ingredience
Libová vepřová plec asi 400g, 1 větší cibule,1 malý rajský protlak,2 lžíce oleje,3 stroužky česneku,1 lžička mleté papriky,sůl, asi 2 lžíce hladké mouky,kelímek zakysané smetany
Postup přípravy
Maso si nakrájíme na nudličky .Na oleji si osmahneme nakrájenou cibuli nadrobno, přidáme nudličky masa-osmahneme,přidáme papriku,osolíme-zalijeme asi hrnkem vody a dusíme pod…
Krkovička na zelenině
Potřebné ingredience
6 plátků krkovice, 1-2 cibule, 2 mrkve, 2 petržele, celer, hořčice, 2-3 kyselé okurky, hladká mouka, citronová šťáva, sádlo nebo olej
Postup přípravy
Plátky krkovičky nařízneme, naklepeme, osolíme, lehce opepříme, potřeme hořčicí a posypeme hladkou moukou. Na pánvi zprudka na sádle nebo oleji opečeme a vyjmeme. Do výpeku…
Debrecínská pečeně
Potřebné ingredience
750 g vepřové kýty (v celku), 60 g slaniny, sůl, sladká mletá paprika, máslo, cibule, 100 ml kysané smetany, 1 lžíce hladké mouky
Postup přípravy
Z poloviny slaniny nakrájíme tenké hranolky a maso jimi prošpikujeme. Na povrchu ho osolíme a posypeme paprikou. V kastrolu rozpálíme máslo, zpěníme na něm drobně nakrájenou…
Vepřové maso s cuketovou omáčkou
Potřebné ingredience
vepřové maso na nudličky-plec,kýta,krkovička,2 větší cukety,1 velká cibule,sladká paprika,kari,sůl,česnek,smetana,olej
Postup přípravy
Na oleji osmahneme najemno nakrájenou cibuli dohněda,pak přidáme maso a opékáme,až se zatáhne a změkne.Pak přidáme nahrubo nastrouhané cukety a opečeme.Zasypeme asi lžičkou sladké…
Tymiánovo-česnekové kotlety -labuznik.cz
Potřebné ingredience
Ingredience •4 kotlety bez kosti •česnek •sůl •máslo •olej •špetka černého mletého pepře •1 KL sušeného tymiánu •1 šlehačka 215 g •2 KL hladké mouky.
Postup přípravy
Kotlety z jedné strany nožem mírně nařežeme, uděláme zářezy, aby se maso při restování nekroutilo. Naklepeme a potřeme česnekem utřeným se solí, mírně opepříme.
V kastrolu…