Tvarohová mrkvovo-šunková pomazánka
Potřebné ingredience
2 střední mrkve, 1 vejce natvrdo, 100g šunky, 50g goudy, 1 plnotučný tvaroh, 1 lžička dijonské hořčice, sůl, pepř, petrželka
Postup přípravy
Mrkev a sýr nastrouháme najemno, vejce nahrubo a vše smícháme. Necháme několik hodin odležet.
Paštika pro vegany s ořechy
Potřebné ingredience
200 g sušených rajčat, 200 g vlašských ořechů, 10 lístků šalvěje, mořská sůl, mletý černý pepř
Postup přípravy
Vlašské ořechy namočíme do studené vody na 6-8 hodin. Sušená rajčata zalijeme vodou horkou a necháme je louhovat, dokud nezvláční. Šalvěj pokrájíme. Ořechy i rajčata slijeme a…
Pomazánka z pečeného česneku
Potřebné ingredience
3 palice česneku, Čerstvý sýr (lučina, žervé) 150 g, Olivový olej 50 ml, Čerstvě namletý pepř, Sušený tymián, RACIO Knäck Snack s červenou řepou
Postup přípravy
Česnek horizontálně přepulte a jednotlivé části položte na kousky alobalu. Česnek osolte, opepřete, zakápněte trochou olivového oleje a zabalte do balíčků. Balíčky dejte péct do…
základní pomazánka variabilní
Potřebné ingredience
Tvaroh, sůl, 33% smetana na šlehání, cibule.
Postup přípravy
Tvaroh osolím, přidám smetanu a šlehám. přidám cibulku nakrájenou. . a toto je základ .
Po té přidám cokoliv, na co je zrovna chuť
Nejčastěji,
rajčata + okurka +…
Avokádový tatarák
Potřebné ingredience
1 avokádo * 1/2 červené cibule * lžíce kaparů * lžíce sušená rajčata v oleji, příp. pesto * sůl, pepř, citron**** tousty
Postup přípravy
Všechny ingredience nakrájet nadrobno, zakapat citronem, osolit, opepřit. Dle chuti možno přidat bylinky, např. plocholistou petržel
Množství je na 8 toustů
Recept je…
Salámová pomazánka
Potřebné ingredience
200 g turistického salámu-nebo vysočiny v celku,1 větší cibuli, 1 pomazánkové máslo(bez příchuti),1 kostičku taveného sýra,3 stroužky česneku(nebo podle chuti),1 sáček malé balení tatarské omáčky,2 lžíce plnotučné hořčice.
Postup přípravy
Salám si nahrubo nastrouháme do mísy,přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a pak ostatní přísady-vše pořádně promícháme.Podáváme obložené zeleninou.Této pomazánky je opravdu hodně …
Čočkové překvapení (bez vaření!!)
Potřebné ingredience
Základ: červená čočka 1 hrnek, kečup 4 lžíce, majolka 4 lžíce Vaarianta pro děti: 1/2 hrnku kuřecího junioru, podravka 1 lžička Pro dospěláky: 1/2 hrnku romadůru, 1 lžička kari, gluťák dle chuti
Postup přípravy
Čočku namočíme do vody na 12 hodin, změkne a nemusí se pak vařit. Pak jí umeleme nebo nahrubo rozmixujeme, aby zůstaly kousky. Pak podle toho pro koho vařéme, nastrouháme Juniora…
Baba ganuš
Potřebné ingredience
1 střední lilek, 2 stroužky česneku, 3 lžíce plnotučného jogurtu, 1 velká lžíce tahini, chilli dle chuti, citrónová šťáva, sůl, hladkolistá petrželka, opražená piniová semínka
Postup přípravy
Lilek rozpůlíme, osolíme a necháme chvíli stát. Poté vodu setřeme, potřeme olivovým olejem a dáme péct řeznou stranou na plech. Pečeme na 180°C asi 30-40min. (dužina je úplně…
Hummus
Potřebné ingredience
125g suché cizrny, 1 velká lžíce tahini, 50g olivového oleje (+ navrch), 1-2 lžíce citrónové šťávy, 1/2 lžičky drceného římského kmínu, 1/2 lžičky mleté sladké papriky (+ na ozdobu), 1 stroužek česneku, trošku jedlé sody, sůl, ev. voda z cizrny
Postup přípravy
Cizrnu den předem namočíme a poté uvaříme ve slané vodě se sodou úplně doměkka (v papiňáku asi 15 - 20 min.). Scedíme a trochu vody necháme na doředění. Cizrnu necháme vychladnout…
Paštika
Potřebné ingredience
500g jater, 180-200g másla, 1 šlehačka, sůl, pepř, česnek, šalvěj, rozmarýn, 80 - 100g červeného vína, přepuštěné máslo
Postup přípravy
Játra orestujeme na přepuštěném másle, po chvíli přidáme nasekané bylinky, česnek, pepř a sůl. když jsou játra do růžova (nesmí být vysušená), přilijeme víno a necháme ho vyvařit.…