Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
lehký tvarohový dortík s pudingem - Pribináček

lehký tvarohový dortík s pudingem - Pribináček

Potřebné ingredience

2 vanilkové pudingy, 1/2 l mléka, 4 lžíce cukru, 1/2 kg tvarohu ve vaničkách, piškoty, 2 malé plechovky mandarinek

Postup přípravy

Uvaříme klasický puding z cukrem a do horkého opatrně zašleháme 2 tvarohy. Do dortové formy dáme vrstvu piškotů, pák půl tvarohové náplně, posypeme okapanými mandarinkami -…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
královské řezy karamelové s lískovými oříšky

královské řezy karamelové s lískovými oříšky

Potřebné ingredience

dortové oplatky na plech, 6 vajec, 25 dkg cukr krupice, 20 dkg ml. ořechů, 3 lžíce strouhanky, 3 lžíce hrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva Krém: 2 hod vařené Tatra mléko slazené, 25 dkg hery nebo másla Na ozdobu: 5dkg lísk. oříšků

Postup přípravy

6 vajec a 25 dkg cukru krupice lehce vyšleháme a pak lehce vmícháme 20 dkg ml. ořechů, 3 lžíce strouhanky, 3 lžíce hrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva. Pečeme na vysokém plechu, na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
buchta z kompotu aneb likvidace starších kompotů

buchta z kompotu aneb likvidace starších kompotů

Potřebné ingredience

38dkg polohr. mouky, 20 dkg cukru moučka, 1 van. cukr, 2 lžičky jedlé sody, 1 dcl oleje, 4 vejce celá, 1 kompot i s nálevem 0,7l - nejlepší jsou meruňky

Postup přípravy

Veškeré přísady postupně dáme do mísy a smícháme dohromady. Dáme péct na vysoký plech na peč. papír. Pečeme v předehřáté troubě na 180C cca 20-25min. Buchta je rychle připravená…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kovářská kotleta - šlehačkové kotlety

Kovářská kotleta - šlehačkové kotlety

Potřebné ingredience

Pro 4 osoby: 4kotletky bez kosti - můžeme nahradit 4 plátky krkovičky, 4 větší cibule, 1 smetana sladká (200ml), 20 dkg sýru cihla, sůl, pepř

Postup přípravy

maso vykostíme, nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a trochu opepříme. Na dno suchého pekáče dáme nakrájené cibule, na ně pak naskládáme plátky masa, zasypeme strouhaným sýrem…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
jablková čokoláda - nutella z jablek

jablková čokoláda - nutella z jablek

Potřebné ingredience

2kg jablek, 1 kg cukru, 3 van.pudingy, 100g kakaa, 1 čokoláda na vaření, lžička skořice, 5dkg mletých lísk. oříšků, 300ml vody

Postup přípravy

Jablka očistíme - zbavíme slupek a jadřinců, opláchneme a do většího hrnce nakrájíme na měsíčky. Přidáme 300ml vody, přikryjeme poklicí a pozvolna vaříme 30min, občas promícháme.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
jablkový kynutý závin s Nutellou

jablkový kynutý závin s Nutellou

Potřebné ingredience

kynuté těsto: 500g hlkadké mouky, 1 kostka droždí, 2 lžíce oleje, 1 vejce celé, špetka soli, 200 ml vlažné mléka. 6 středních jablek , van cukr, nutella, ořechy nebo kokos, skořice

Postup přípravy

Připravíme si kynuté těsto, v misce uděláme důlek, dáme mléko, do něj nasypeme cukr a droží. Z boku pak dáme zbytek přísad. Za 5 min vše pořádně promíchám, posypu trochou mouky a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
kokosový zákusek s karamelem

kokosový zákusek s karamelem

Potřebné ingredience

8 bílků, 35dkg cukr krupice, špetka soli, 1 kokos a 10dkg hladké mouky 1 konden. mléko sladké /Salko/, 1 až 1 1/2 máslo 1 čokoládová poleva

Postup přípravy

8 bílků, 35dkg cukr krupice, špetka soli, to vše vyšlehat nad párou, pak přidat 1 kokos a 10dkg hladké mouky. Péct na vymazaném a vysypaném plechu, ne na peč. papíře!
Krém: 1…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
kokosové cukroví na plechu s karamelem

kokosové cukroví na plechu s karamelem

Potřebné ingredience

- 8 bílků, 35dkg cukr krupice, špetka soli - 1 kokos 200g, 10dkg hladká mouka - 1 uvařené (2hod) Salko, 1 máslo - 1 čoko poleva v sáčku

Postup přípravy

8 bílků, 35dkg cukr krupice, špetka soli, to vše vyšlehat nad párou, pak přidat 1 kokos a 10dkg hladké mouky. Péct na vymazyném a vysypaném plechu, ne na peč. papíře!
Krém: 1…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
lahodná falešná humrová pomazánka se sýrem

lahodná falešná humrová pomazánka se sýrem

Potřebné ingredience

2 střední mrkve, 1/2 celeru, 100g sýru cihla, 1/2 majolky, citron

Postup přípravy

Nastrouháme mrkev a celer, mělo by to být v poměru půl na půl. Zakapeme šťávou z půlky citronu. Přidáme na slzičky nastrouhaný sýr a majolku. Zamícháme a podáváme s chlebíčkovou…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
nejlahodnější švestková čokoláda

nejlahodnější švestková čokoláda

Potřebné ingredience

1 kg švestek, 1 kg cukr krystal, 1 van. cukr, 4dkg hořkého tmavého kakaa (já používám holandské kakao), lžička skořice, rum

Postup přípravy

švestky vypeckujeme a dáme vařit do většího hrnce, klidně hned můžeme zasypat cukrem, vaříme cca 40min., pak přidáme kakao a skořici a převaříme. Podle chuti samozřejmě můžete…

Zobrazit více...

Kategorie