Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

jablkový kynutý závin s Nutellou

0.0
jablkový kynutý závin s Nutellou

Potřebné ingredience

kynuté těsto: 500g hlkadké mouky, 1 kostka droždí, 2 lžíce oleje, 1 vejce celé, špetka soli, 200 ml vlažné mléka. 6 středních jablek , van cukr, nutella, ořechy nebo kokos, skořice

Postup přípravy

Připravíme si kynuté těsto, v misce uděláme důlek, dáme mléko, do něj nasypeme cukr a droží. Z boku pak dáme zbytek přísad. Za 5 min vše pořádně promíchám, posypu trochou mouky a nechám 20-30min kynout. Mezitím si připravíme jablka - je třeba je očistit a nastrouhat na velké slzy - stačí zbavit je jadřinců a strouhat rozkrojenou částí i se slupkou, ta vám zůstane v ruce. Těsto si pak rozdělím na 2 kusy, vyválím, celé namažu Nutellou tak 2cm od okraje, posypu jablkama, dle chuti dám skořici, van. cukr a posypu hrubě krájenými ořechy. Zavinu a dám na pečicí papír na vysoký plech. Pečeme na 180C. Po upečení můžeme potřít máslem a bohatě posypeme moučkovým cukrem.

do mísy dáme 50 dkg hladké mouky, uděláme důlek, nalijeme 250ml vlažného mléka, přidáme 42gr droždí, 2 lžíce cukru a trochu zasypeme moukou. Na kraj mísy si hned dáme půl lžičky soli, 1 dcl oleje, 1 vejce celé. Po 5 min vše spolu promíchám.

těsto necháme 30 min kynout, posypeme ho troškou mouky a mísu přikryjeme utěrkou. Mezitím si připravíme jablka - očistíme a nastrouháme na velké slzy.

těsto si rozdělíme na 2 části. Každý díl vyválíme na pomoučeném stole a namažeme nutellou, posypeme jablky, ořechy nebo kokosem a skořicí, pocukrujeme a stočíme.

na vysoký plech si připravíme pečicí papír a něj pak přendáme záviny.

záviny si propícháme vidličkou a pečeme v předehřáté troubě na 180C cca 30min. Ještě horké bohatě pocukrujeme.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lidare 9. 12. 2017, 12:49
(Y)už se točí v pečce :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie