Zobrazit přihlášovací formulář
VEPŘOVÉ MASO
Ražniči

Ražniči

Potřebné ingredience

500g panenské vepřové nebo vepřové kýty 80g cibule 80g anglické slaniny 120g žampiónů sůl mletý pepř olej 4 bramboráky naložená červená řepa celerový salát strouhaný křen na oblohu

Postup přípravy

Maso a slaninu nakrájíme na malé plátečky, maso
naklepeme, cibuli nakrájíme na silnější kolečka,
žampióny očistíme, malé necháme v celku, větší
podle potřeby půlíme nebo…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Ohnivá pánev čerta Šmajstrla

Ohnivá pánev čerta Šmajstrla

Potřebné ingredience

200g vepřového plecka /kotlet bez kostí/ 400g kuřecích řízků 200g klobásky 1 červená paprika 1 zelená paprika 1 plechovka červených fazolí v chilli omáčce 4 střední cibule 6 stroužků česneku 200 g žampionů nebo plechovka sterilovaných 50ml olivového oleje 2 chilli papričky /koření/ 1 pórek 100ml piva 1 kelímek strouhaného křenu sůl, mletý pepř

Postup přípravy

Maso pokrájíme na nudličky, klobásku na tenká
kolečka, žampiony oloupeme a pokrájíme na
kousky, papriky zbavíme jadřinců, nakrájíme na
proužky, česnek a cibuli nakrájíme…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Martinčiny špagety

Martinčiny špagety

Potřebné ingredience

Kuřecí řízky solamyl sojová omáčka sůl pepř olej kečup česnek grilovací koření na kuře tvrdý sýr (nebo Niva) a červené víno

Postup přípravy

Kuřecí řízky nakrájíme na nudličky a naložíme
den předem jako maso na čínu do marinády.
Marináda: Do mističky dáme dvě polévkové lžíce
sojové omáčky, 1 lžíci solamylu,…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Masožroutské těstoviny

Masožroutské těstoviny

Potřebné ingredience

500g těstovin (mušle, vrtule) 500g mletého masa (vepřové, hovězí) 200g vepřových jater 1 cibule 3 stroužky česneku 1-2 konzervy rajčat (sekaných) olej sůl mletý pepř tymián 200g tvrdého sýra na posypání zelená petrželka

Postup přípravy

Nejdříve si oloupeme cibuli a česnek, cibuli
nakrájíme na kostičky, česnek na plátky. Játra
omyjeme, osušíme a nakrájíme na proužky. Na
pánvi si rozpálíme olej, kousky…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí stehna v medu

Kuřecí stehna v medu

Potřebné ingredience

5 kuřecích stehen sůl mletý černý pepř 1/3 šálku tekutého medu ½ šálku oleje (nebo rozpuštěného másla) šťáva z poloviny citronu

Postup přípravy

Kuřecí stehna opláchneme, osušíme a po obou
stranách potřeme solí a mletým (lépe čerstvě)
černým pepřem. V hrnečku si promícháme med s
tukem a citrónovou šťávou a touto…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Zapečené kuřecí kousky

Zapečené kuřecí kousky

Potřebné ingredience

600g kuřecích steaků 2 cibule 4 rajčata 200 g žampionů 200 g tvrdého sýra 100 g anglické slaniny 100 g kuřecích jater 50 g másla mletý pepř sladká paprika sůl

Postup přípravy

Kuřecí maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na
větší kousky (asi 3 až 4 na jednu porci) a
osmahneme na másle nebo na oleji. Dáme stranou
a na stejném tuku rychle osmahneme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Krakonošova směs

Krakonošova směs

Potřebné ingredience

600g vepřové krkovičky 2 větší cibule 3 lžíce sójové omáčky 3 stroužky česneku 2 lžíce hořčice 1 lžička sladké papriky 300g žampiónů 1 větší pórek olej

Postup přípravy

Z vepřového masa nakrájíme nudličky,
smícháme s kostičkami cibule, sójovou
omáčkou, hořčicí, česnekem i paprikou a
necháme 30 minut odležet. Na oleji
opečeme plátky…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Brambory plněné mletým masem

Brambory plněné mletým masem

Potřebné ingredience

8 velkých brambor 250g mletého masa 1 cibule 1 lžíce majoránky 1 vejce 2 lžíce sekané zelené petrželky 2 lžíce oleje 50g másla tuk na vymazání zapékací misky sůl pepř podle chuti 100g tvrdého sýra

Postup přípravy

Velké zdravé brambory důkladně umyjeme
kartáčkem a uvaříme se slupkou do poloměkka.
Slijeme vodu, brambory podélně rozpůlíme a
necháme je zchladnout. Zatím si na hrubém…

Zobrazit více...

Kategorie