LINECKÉ - těsto z domácí pekárny
Potřebné ingredience
recept od paní Lucie Jelínkové - ID 23709 280 g tuku (Hera nebo máslo), 2 žloutky, šťáva z 1/2 citronu (pokud je malý, tak i celý), 300 g hladké mouky, 200 g Solamylu, 180 g cukr moučka, marmeláda na slepení
Postup přípravy
VŠECHNY SUROVINY VLOŽÍME DLE NAPSANÝCH SUROVIN DO PEKÁRNY A ZAPNEME PROGRAM TĚSTO. NECHÁME PRACOVAT ASI 5 - 10 MINUT. POTOM DÁME DO MIKROTEN. SÁČKU A NECHÁME ODLEŽET.
PEČEME…
ŘEZY MÍŠA - tvarohová pochoutka mojí mamky
Potřebné ingredience
Těsto: 6 vajec, 1/2 lžíce oleje, 6 lžic mletého cukru, 5 lžic polohrubé mouky, 3 lžíce kakaa. Krém: 2 tvarohy, 20 dkg mletého cukru, 1 máslo. Čokoládová poleva: 1,5 čokolády na vaření, asi 2 cm pásky másla, 1 pol. lžíce rumu, cukrové zdobení
Postup přípravy
Šleháme bílky s cukrem (ale ne úplně dotuha). Po chvíli přidáme postupně žloutky a olej a nakonec ostatní přísady. Plech vymažeme a vysypeme polohrubou moukou. Těsto nalejeme na…
PIVKO pro taťku k narozenínám
Potřebné ingredience
korpus - aweii - ID 66945 - oříšková dobrůtka, krém: 1 uvařené salko + 2 másla + rum dle chuti, marcipán, marmeláda, rum, pěna: vespod mandarinky, nahoře šlehačka
Motorkářsko-postelový dort - dar pro ženicha a nevěstu
Potřebné ingredience
spodní korpus - ořechový - recept od Evy Š.(aweii - ID 66945 - oříšková dobrůtka) připravený ze 3 vajec, horní korpus - mramorový - recept od Dáša V. (onasi) ID 9782 - připravený ze 3 vajec, nádivka vanilková - recept od Libuše M. (galli) ID 23782 - dávka ze 3 pudinků + nakrájené kompotované broskve (1 plechovka), 1 střední marmeláda + rum do nádivky i na prokápání korpusů. Marcipán: 300 g moučk. cukr, 200 g polotučné sušené mléko, 1 pol. lžíce medu, asi 1,5 pol. lžíce oleje, voda asi 0,5 dcl, aroma mandle hořká asi 2 čaj. lžičky
Postup přípravy
Určitě všechny umíte upéct korpusy i je naplnit krémem, takže s tím nebudu zdržovat.
Co se týče marcipánu - jelikož nemám domácí pekárnu, hňácám si ho sama rukama. Po dlouhém…
SPIDERMAN
Potřebné ingredience
korpus dle Evy Š. (aweii - ID 66945 - oříšková dobrůtka) - výborný korpus - já jsem ho dělal z vlašských ořechů, krém dle Libuše M. (galli - ID 23782 - vanilkový krém) - pudinkový vanilkový krém, marcipán - dle Ariell.
Postup přípravy
Korpus jsem upekla den dopředu, dnes jsem ho rozřezala na 3 části, každou část pokapala rumem, potřela marmeládou, natřela trochu krému, naskládala kompotovaný ananas, zase krém,…
ŠPENÁT SE SMETANOU - Domčovo nejmilejší jídlo - stačí…
Potřebné ingredience
Jelikož nám všem velice chutná vařím ho minimálně ze 2 sáčků špenátového protlaku. Takže tady jsou ingredience: 2 špenátové protlaky po 450 g (já používám značku Clever z Billy), 2 centimentrové pásky másla, hladkou mouku, 1 smetana na šlehání nebo smetana 12%, 1/4 l mléka, sůl, 2 stroužky česneku
Postup přípravy
V hrnci rozpustím máslo, přidám hladkou mouku a udělám světle hnědou zásmažku - konzistence ani moc řídká ani moc hustá - zkrátka tak akorát. Přidáme rozmražený špenát, trochu ho…
BUBLANINA co se rozplývá na jazyku
Potřebné ingredience
30 dkg mletého cukru, 30 dkg tuku (Hera, máslo), 6 žloutků + 1 vanilkový cukr, 30 dkg hladké mouky, 1/2 prášku do pečiva, sníh ze 6 bílků, kokos na vysypání plechu
Postup přípravy
Ušleháme sníh ze 6 bílku. Potom vyšleháme mletý cukr + tuk + vanilk. cukr + 6 žloutků. Do této směsi přimícháme hladkou mouku promíchanou s práškem do pečiva. Po zašlehání…
Sváteční řezy pro babi a dědu
Potřebné ingredience
piškot na plech z 5 vajec - viz moje recepty v příloze (okopírovaný od Libuše M. (galli) , krém čokoládový - viz. moje recepty
Postup přípravy
Upeču piškot, překrojím na 4 pásky. Vždy 2 pásky spojím nádivkou, povrch potřu malou vrstvou krému a potáhnu marcipánem.
LOKOMOTIVA pro Radimka
Potřebné ingredience
pekla jsem ho pro kamarádčina syna ve formě na srnčí hrřbet
recept jak na korpus tak na krém mám od Libuše M. (galli) ID 23782 - díky, opravdu super recepty
potahovací hmota je ze suš. mléka - viz moje recepty u dortů
Krteček pro Elišku
Potřebné ingredience
viz. mé recepty
Postup přípravy
dortík pro dceru mojí kamarádky - krém čokoládový, korpus z 5 vajec - viz mé recepty