Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 15 návštěvníků)

LINECKÉ - těsto z domácí pekárny

0.0
LINECKÉ - těsto z domácí pekárny

Potřebné ingredience

recept od paní Lucie Jelínkové - ID 23709
280 g tuku (Hera nebo máslo), 2 žloutky, šťáva z 1/2 citronu (pokud je malý, tak i celý), 300 g hladké mouky, 200 g Solamylu, 180 g cukr moučka, marmeláda na slepení

Postup přípravy

VŠECHNY SUROVINY VLOŽÍME DLE NAPSANÝCH SUROVIN DO PEKÁRNY A ZAPNEME PROGRAM TĚSTO. NECHÁME PRACOVAT ASI 5 - 10 MINUT. POTOM DÁME DO MIKROTEN. SÁČKU A NECHÁME ODLEŽET.
PEČEME PŘI 200 STUPNÍCH DO SVĚTLE HNĚDA. JSOU VYNIKAJÍCÍ. POTOM SLE¨PUJEME MARMELÁDOU.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

páček 19. 10. 2012, 8:29
Dobrý den, o zadělávání těst v pekárně jsem již slyšela, ale nikdy nevyzkoušela. Chtěla jsem se zaptat zda se tuk do pekárny musí předem rozehřát nebo stačí nastrouhat nebo nakrájet. Já když zadělávám těsto na vále, tak si tuk postrouhám. Díky za odpověď a určitě těsto ráda vyzkouším, Marcela
martina.in 19. 10. 2012, 9:37
@páček Hezký den, já tuk většinou rozpouštím, ale můžete zkusit i nastrouhat. Ať se daří.
lenkapodrazská 18. 10. 2012, 12:15
To je super, odpadá spousta práce. Nedělali jste někdo třeba těsto na vanilkové rohlíčky nebo tak něco???? (Y) (Y) (Y)
martina.in 19. 10. 2012, 9:36
@lenkapodrazská Hezký den, mrkněte do mých receptů, mám tam asi 3 recepty do pekárny - vanilk. rohlíčky, pracny. Hezký den - Martina (F) (F) (F)
Ivisek 6 1. 11. 2012, 16:15
@martina.in Dnes sem těsto zkusila,musim se zeptat na jaký program to zpouštíte? já to zpustila n aprogram těto,po asi 15 min po zahrati zacala míchat,po asi pár minutach sem si říkala to bude dobry,pak si dam budicka za 10min apak uz takove jak ne uplně ridke-co sem udelala spatne. jinak sem dala maslo a trochu hery.a byla roztata na pokojovou teplotu.poradite?
martina.in 7. 11. 2012, 13:53
@Ivisek 6 Dobrý den, těsto v pekárně míchám maximálně 10 minut. Déle jsem ho určitě nedělala. Kde se stala chyba opravdu nevím. Mějte se hezky. Martina
Ivisek 6 13. 10. 2012, 22:35
Chcete říct,že stačí jen tak malo minut aby se to zamíchalo a vzniklo těsto? *-)
martina.in 16. 10. 2012, 8:12
@Ivisek 6 Ano, opravdu to stačí. Dělám ho tak už několik let. Mám pekárnu Domo. Zkuste ho, linecké je opravdu výborné. Hezký den - Martina (child1)
lidare 30. 10. 2011, 20:06
(Y)pořád jsem hledala jest-li někdo dělá těsta v pečce a našla jsem.Je to bezva že to někdo zkusil a poslal dál,díky za tip :-) (Y)
martina.in 3. 11. 2011, 11:18
@lidare Dobrý den Ludmilko, těsto je z pekárny lepší než hňácané rukama. Ať se daří. Martina |:o)
hanys77 30. 12. 2008, 16:59
(hello)Vypadají nádherně Martinko, určitě tento recept zkusím na velikonoce. Já dělávám malinko jiné těsto podle babičky, ale chci zkusit i jiné. Ale mám malou vychytávku, která funguje i na vanilkové rohlíčky...taky jsem vždycky vytahovala linecké až bylo světle hnědé, ale letos jsem zkusila vytáhnout dřív, ještě světlé a bylo mnohem lepší...vláčnější, nevysušené a víc citrónové. Zkusila jsem po chvilce pečení prstem, jestli je povrch pevný-nelepí se k prstu, a i když bylo cukroví jakoby měkké, vytáhla jsem ho, sešupla i s papírem na mřížku vychládnout a bylo suprový. Jak zchládlo tak se zpevnilo a nebylo přesušené. (flower)
martina.in 30. 12. 2008, 22:47
@hanys77 Dobrý večer, díky za radu - je dobré, že tady na mmb si můžeme vyměňovat zkušenosti. Díky těmto stránkám jsem získala mnoho bezvadných receptů i rad. Mějte se moc hezky v tom novém roce (novy rok) (silvestr2). Martina
hanys77 31. 12. 2008, 12:49
@martina.in (hello)jojo, taky jsem ráda, že tyto stránky existují. Taky mám odtud spustu rad a inspirace :-). Přeji také tobě i celé rodince samé zdraví a pohodu v novém roce (novy rok) a na tykání (D) :-)snad neurazím, ale tady si už skoro všechny tykají :-$
martina.in 31. 12. 2008, 16:47
@hanys77 Jasně že se neurazím. Takže ještě jednou krásný nový rok 2009 (novy rok) (novy rok) (novy rok)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie