Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 229 návštěvníků)

NEJLEPŠÍ ČESKÉ BUCHTY (NEJEN Z DOMÁCÍ PEKÁRNY)

0.0
NEJLEPŠÍ ČESKÉ BUCHTY (NEJEN Z DOMÁCÍ PEKÁRNY)

Potřebné ingredience

TĚSTO: takto vložíme do DP: 250ml vlažného mléka, 112g rozpuštěné Hery, trochu rumu, 2 vejce, 1 lžička citronového aroma Dr. Oetker, nebo citronová kůra, 600-620g hladké mouky (dala jsem 600g a pak přisypávala, aby těsto nebylo řídké), 1 vanilkový cukr, 112g cukru, 3/4 kostky droždí, lžička soli a špetka muškátovéoh květu. Pokud nemáme domácí pekárnu, zaděláme ve stejném množství klasickým způsobem!!

Postup přípravy

těsto necháme zadělat a vykynout v DP, já mám Moulinex XXL - takže program č.13

pak tvoříme buchty (vysvětleno u obrázkového postupu), do kterých dáváme následující náplně:


TVAROHOVÁ - rozděláme si jeden tvaroh s žloutkem, vanilkovým cukrem a dosladíme ještě cukrem písek dle chuti. Používám vaničkový tvaroh polotučný, ale nepřidávat mléko! Pokud máte klasickou kostku tvarohu, budete muset trochou mléka naředit.


MAKOVÁ - asi 10 dkg máku svaříme s trochou mléka, dochutíme cukrem, citrónovým aroma Dr. Oetker nebo citrónovou kůrou. Můžem do toho přidat i trochu povidel. Moje babička do toho dávala vždy i trochu pravého hořkého kakaa - nevím proč, ale přidejte - je to prostě výborné (asi věděla, proč to takhle dává)

POVIDLOVÁ - to je nejjednodušíí, stačí kupovaná povidla, pokud jsou z lednice, stačí pak kousek lžičkou dát na těsto a zabalit. Jde to nejlépe - nic nevytéká!


PEČEME při 160°C asi 30 minut, ale raději se řiďte zkušenostmi s vlastní troubou!

vykynuté těsto z pekárny

připravíme si tvarohovou, makovou a povidlovou náplň

připravíme si malé kousky těsta (nebo velké, pokud chcete velké i buchty) a dáváme jednotlivé náplně a opatrně zabalíme tak, aby těsto vypadalo jako na dalším obrázku:

takhle připravené je pak dáváme na plech, který je lehce polit olejem, buchty jednotlivě v oleji "obalíme" a řadíme vedle sebe

šikovný pomocník se vždycky hodí:-)

a je hotovo, buchty jsou naskládané na pekáči, všechny se krásně lesknou od oleje. Ale pozor, nesmí v něm plavat! Mělo by to vyjít tak, aby byli jen pěkně potřené celé! Určitě poznáte, které jsou mého syna;-)

vložíme do vyhřáté trouby - já peču na 160°C asi 30 minut, ale rozhodně se řiďte raději zkušenostmi s vlastní troubou!!

už se na nás pěkně smějí z trouby

upečeno

a můžeme servírovat - DOBROU CHUŤ!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Vera N 22. 2. 2016, 19:47
(Y) (Y) (Y)
laskonka333 25. 8. 2013, 20:32
(Y)
Bacilek4 25. 8. 2013, 19:36
Vynikající. Zatím nejlepší recept na kynuté buchtičky do pekárny, co zvládne opravdu každý. Díky za receptík (Y)
Jitulina11 3. 1. 2013, 12:07
Dobrý den.Je to fantastický receptík.Buchty jsou na jedničku s hvězdičkou...a s těstem se výborně pracovalo. (Y) (Y) (F) (L)
DaniMat 29. 11. 2012, 17:49
Super recept na buchty!!! S těstem se výborně pracuje a buchty sou vynikající!!! (clamp)
Mislentilka 7. 11. 2012, 13:36
Děkuji moc za nejlepší recept, opsala jsem si tento Váš recept už před loňskými Vánocemi a jiné buchty už nedělám. Všem strašně moc chutnají :-) (Y)
vset.anna 12. 5. 2012, 17:36
Jedním slovem LAHODA (clamp) a taky úžasné, vynikající, měkkoučké a lehoučké jak pírko (Y) |:o) děkuji Alenko za recept, jiné buchty už nedělám (L)
karmala 30. 10. 2011, 22:13
Vaše vánočka je luxus a toto těsto je další bomba (Y) (clamp) (F)
Johnova 30. 10. 2011, 21:45
(flower)Alenko, Vaši vánočku milujeme,manžel dneska dostal chuť na buchty tak jsem mu dala přísady do pekárny a šla cvičit ,-). Když jsem přišla tak bylo napečeno a buchty jsou super (Y) (zajic)
Kikina07 29. 6. 2011, 15:49
Bezva těsto,bezva chuť (clamp)
Pat123 16. 6. 2011, 8:16
Dobrý den paní Alenko (F) Včera jsem poprvé pekla vaše buchty, manžel říkal, že je měl jako malý rád, jestli bych mu je neudělala. Měla jsem z toho strach ale musím říct že to bylo hrozně jednoduché. (Y) Buchty byly krásně nadýchané a chuťově tak výborné, že ráno mi zbyly jen 2 buchty ke kávě! (L) Dostala jsem pochvalu ... (K) Takže ještě jednou děkuji, jsou opravdu výborné!!! (Y) (Y) (Y)
růžík 26. 5. 2011, 9:07
Tak jsem opět pekla :-) a buchtičky byly naprosto úžasné (child1) (child1) (child1) (child1) (child1) (child1) už jiné dělat nebudu (Y) (Y) (Y)
marcela54 18. 5. 2011, 15:55
Alenko v sobotu jsem je dělala a musím říct,mám již mnoho receptů na buchty ,ale ty Vaše vynikající (Y) |:o) |:o) ^o) ^o) (hello) děkuji za recept Marcela :-)
andreahejlova 15. 5. 2011, 15:29
Dobrý den, minulou neděli jsem dělala buchty podle Vašeho receptu. Tvary budu muset ještě "dopilovat" :-S, ale chuťově, to nemělo chybu!!!!!!!!!!!!!! Byly okamžitě pryč!!! :-o :-o A už se doma ptají, kdy že budu zase péct?? Díky a jen tak dál!!! (clamp) (clamp) Andrea
Svetla35 9. 5. 2011, 15:03
Dobrý den (F)buchty jsou (Y) (Y) (Y)už plech bude prázdný ,-) ,-) ,-)děkuji za receptik (clamp) (clamp) (clamp)
lidare 31. 3. 2011, 9:40
(Y) (Y) (Y)no myslím že se budu taky inspirovat :-) :-) :-)
eisnerka 31. 3. 2011, 8:30
včera jsem hledala nejúžasnější mazanec a u Alči jsem objevila nejlepší buchty,hned jsem zadělala a musím říct,že takové výborné buchty jsem ještě nedělala,mám spoustu receptů a hodně jsem vyzkoušela,ale tyto jsou nej (Y)super recept,dělala jsem také v pekárně a krásné těsto
Oja 19. 2. 2011, 16:52
Dnes jsem buchty vyzkoušela a jsou fantastické. Měla jsem jich velký plech a jsou skoro pryč ještě teplé. (Y) (Y) (Y) Jiné už dělt nebudu (clamp) (clamp) (clamp) (L) (L)
miskabu 21. 5. 2010, 12:19
(Y) (Y) buchty jsou výborný, jsou to moje první a mám z nich velkou radost |:o) |:o), dělala jsem mák a povidla (C)
JaninaC (upraveno) 18. 5. 2010, 12:07
Zítra je vyzkouším...pak napíšu (L)....tak jsem vyzkoušela a jsou fakt VÝÝÝÝÝÝBORNÝÝÝÝÝ....mňamkatý ,-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie