Zobrazit přihlášovací formulář
DORTY
růže z karamelu

růže z karamelu

Potřebné ingredience

Tohle není moje práce, vkládám jen pro inspiraci, takovou krásu tvoří dcera mé kolegyně.

Postup přípravy

Když jsem viděla tyhle růže poprvé, nechtělo se mi věřit, že jsou k jídlu. Jsou dělané z karamelu, za horka, ve speciálních rukavicích, karamel se nahřívá speciální lampou na…

Zobrazit více...
DORTY
Konvalinkový Sachr

Konvalinkový Sachr

Potřebné ingredience

Dort Sachr, mléčný marcipán podle Marcelky (Ariel), čokoládová poleva a spousta trpělivosti.

Postup přípravy

Další narozeniny v rodině a další Sachr dort. Už jsem se těšila, že si zase vyzkouším krémové růže a nic. Tak jsem se aspoň vyřádila na pořádné kytici konvalinek. Poleva je z…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Velikonoční pečení

Velikonoční pečení

Potřebné ingredience

Tyhle recepty mi dnes přišly mailem, tak se o ně chci s vámi podělit. Do Velikonoc je sice ještě daleko, ale myslím, že je lepší plánovat si pečení dobrot, než koukat z okna na to sněhové nadělení.

Postup přípravy

Sněhový beránek

Ingredience:

3 bílky,200 g krupicového cukru,100 g moučkového cukru,20 g čokoládové polevy.

Příprava:Bílky šleháme 5 minut s polovinou dávky…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
pomerančová bábovka

pomerančová bábovka

Potřebné ingredience

POTŘEBNÉ PŘÍSADY 4 velká vejce, 2 1/2 hrnku 2 dcl polohrubé mouky, 1 hrnek cukru, 1 hrnek pomerančové šťávy nebo džusu, 1 prdopeč, 1 vanilkový cukr, 3/4 hrnku oleje, 1 polévková lžíce kakaa. Na vymazání formy máslo, vysypat kokosem nebo strouhankou.

Postup přípravy

Omlouvám se, fotografie mi nevyšla, tak snad bude stačit postup.
Z bílků ušleháme tuhý sníh a zašleháme do něj vanilkový cukr. Dáme do velké mísy. Potom ušleháme žloutky s…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Rychlá tvarohovo-šlehačková pomazánka

Rychlá tvarohovo-šlehačková pomazánka

Potřebné ingredience

Šlehačka, vaničkový tvaroh, sůl, čerstvá bazalka - s tou je pomazánka nejlepší, nebo kopr, strouhaný křen, česnek, naťová cibulka, zkrátka co je dostupné.

Postup přípravy

Ušleháme šlehačku, zašleháme do ní jeden vaničkový tvaroh. Mírně osolíme podle chuti a zašleháme co je zrovna dostupné, sekaný kopr, nebo trochu strouhaného křenu, nebo nakrájená…

Zobrazit více...
DORTY
Sachr a konvalinky

Sachr a konvalinky

Potřebné ingredience

Náš oblíbený dort Sachr, konvalinky z mléčné potahovací hmoty podle Marcelky (Ariel).

Postup přípravy

Když jsem poprvé uhňácala mléčnou potahovací hmotu podle Marcelky, netušila jsem, jaké tu bude mít následky. Že to bude jako když se upíšu čertu. Že s tím nebudu moct přestat a…

Zobrazit více...
DORTY
srdíčko s krémovými růžemi

srdíčko s krémovými růžemi

Potřebné ingredience

Mramorový korpus podle Dáši, marcipánový potah podle Ariel, kousek čokohmoty na mramorování, máslový krém nastavovaný pudinkem, višňový džem a nervy nadranc.

Postup přípravy

Chtěla jsem vyzkoušet nové trezírovací trubičky a taky jsem se mylně domnívala, že růže z krému budou snadno a rychle. Byly, jenže jinak, než jsem si představovala. Už chápu, proč…

Zobrazit více...
DORTY
První pokus s čokohmotou

První pokus s čokohmotou

Potřebné ingredience

Korpus Sacher, zdobení z bílé marcipánové hmoty dle Ariel, čokohmota

Postup přípravy

Bílá marcipánová hmota se mi moc nepovedla, dala jsem víc vody, lepila se. Čokoládová hmota byla úžasná, připadala jsem si jako malá holka, když jsem modelovala z plastelíny.…

Zobrazit více...

Kategorie