Zobrazit přihlášovací formulář
POLÉVKY
Luštěninová polévka s pohankou - i pro děti

Luštěninová polévka s pohankou - i pro děti

Potřebné ingredience

vařená čočka nebo bílé fazole /možno i obojí/
1 mrkev, 1 petržel, kousek celeru
1 cibule /menší/, olej, 1 polévková lžíce hladké mouky
hrst pohanky /lámanky/
2 menší brambory
voda
pepř, sůl, majoránka

Postup přípravy

Na oleji osmahneme cibulku. přidáme mouku, přilejeme cca 0,5l vody, osolíme, opepříme. Pak přidáváme uvařené luštěniny, nakrájenou kořenovou zeleninu, nakrájené brambory a vaříme…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Italské koláčky k vínu

Italské koláčky k vínu

Potřebné ingredience

listové těsto /používám mražené/, 1 vajíčko, 20dkg sýr Niva. 20dkg šunky, šunkového salámu, ale klidně i gothaj nebo dietní, italské koření /viz. fotka/, olivy, sezamové semínka /nemusí být/

Postup přípravy

Listové těsto vyválíme, potřeme rozšlehanám vajíčkem, posypeme kořením, poklademe šunkou a nastrouhanou nivou, opět pokořeníme, zavineme a ostrým nožem krájíme na cca 1 cm plátky,…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Zapečená zelenina s nivou

Zapečená zelenina s nivou

Potřebné ingredience

Zeleninu k zapékaní - dá se dělat z pórku, cukety, brokolice, květáku, růžičkové kapusty
sůl, pepř, italské koření, černé olivy
20 dkg šunky, 20 dkg nivy
máslo, smetana ke šlehání

Postup přípravy

Zeleninu oblanšírujeme /uvaříme cca 10 minut ve slané vodě, pozor, nerozvařit/, vymažeme si zapékací misku, dolní vrstva bude uvařená zelenina, na zeleninu dáme na kostičky…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Brambory v papiňáku - rychlá úprava a slast v hubě :-))

Brambory v papiňáku - rychlá úprava a slast v hubě :-))

Potřebné ingredience

asi kilo brambor, 100 g másla, větší cibule

Postup přípravy

Brambory klasicky oškrábeme a nakrájíme na plátky. V papiňáku rozpustíme máslo a na něm osmahneme cibulku nakrájenou na kolečka /do růžova/. Pak přidáme brambory, promícháme s…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Rýže na červeno s mrkví a bazalkou - nejen pro děti

Rýže na červeno s mrkví a bazalkou - nejen pro děti

Potřebné ingredience

Dvě hrsti rýže, 1 rajský protlak, 3 kostky cukru, 1 větší mrkev, 1 cibule, máslo, trošku soli, bazalka, 0,3 litry vody

Postup přípravy

Na másle zesklovatíme nakrájenou cibulku, přidáme na malé kostičky nakrájenou mrkev, osmahneme, přisypeme rýži, promícháme, přidáme bazalku a zalejeme vodou a necháme dusit pod…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Kyšková polévka - vhodná i pro děti

Kyšková polévka - vhodná i pro děti

Potřebné ingredience

2 plnotučné kyšky, 3 velké brambory, 3 polévkové lžíce másla, sůl, kmín, pažitka

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, dáme vařit společně se solí a kmínem a vaříme doměkka. Mezitím si uvaříme kyšku - vaříme cca 10 minut na středním plameni a musí se stále…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Rajské kuře s cibulovou rýži

Rajské kuře s cibulovou rýži

Potřebné ingredience

kuřecí čtvrtky, sůl, pepř, mrkev, bobkový list, nové koření, olej, rajský protlak, vývar /klidně masoxový, pokud vaříme i pro děti tak stačí obyčejná voda/, cukr. Na cibulovou rýži potřebujeme určitě rýži:-)), sůl, olej, velká cibule /čím více tím lépe/

Postup přípravy

Kuřecí čtvrtky omyjeme, osolíme opepříme, vložíme do zapékací misky, přidáme bobkový list, nové koření, kolečka mrkve, kuřecí čtvrtky trošku polijeme olejem a dáme do trouby a…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Rybí bagety

Rybí bagety

Potřebné ingredience

Rybí prsty, malé bagety k dopékání, tatarka, rajče, olej

Postup přípravy

Osmažíme si rybí prsty /na 1 bagetu se vejdou dva/ a dopečeme si bagety v troubě. Rozřízneme, obě strany pomažeme tatarkou, vložíme prstíky /ne ty svoje :-))/, obložíme zeleninou …

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Pizza z cukety

Pizza z cukety

Potřebné ingredience

1 menší cuketa, půl hrnku hladké mouky, půl hrnku hrubé mouky, 1-2 vajíčka, půlku prášku do pečiva, sůl, pepř, lisovaný česnek, bazalka.

Postup přípravy

Cuketu nahrubo nastrouháme, necháme "vypotit", přidáme ostatní suroviny a vytvoříme těsto - pokud je příliš řídké, přidáme mouku.

Plech vymažeme olejem, vysypeme hrubou…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Letní zeleninový salát s krevetkami a cottage sýrem

Letní zeleninový salát s krevetkami a cottage sýrem

Potřebné ingredience

1 salátová okurka, 4 rajčata, jogurtový dresing /jogurt, sůl, pepř a lisovaný česnek/. cottage sýr /klidně ale i balkán, mozzarela/ a mražené, obalované krevetky nebo krabí rolky /nebo obalované krabí tyčinky/.

Postup přípravy

Zeleninu nakrájíme na stejnoměrné kousky, rozprostřeme na talíř, polijeme dresingem, poklademe krevetkami a posypeme na kostky nakrájeným sýrem. Můžeme posypat bazalkou nebo si…

Zobrazit více...

Kategorie