VÁNOČNÍ MĚSTEČKO - vystřihovánky
Potřebné ingredience
Papír, nůžky, oboustranná lepící páska, pravítko, řezák a podložka + pár hodin ukradeného spánku a hlavně inspirace od šikulek z MMB:http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=10240 a http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=9525
Postup přípravy
Toto je naše loňská výzdoba. Několik maminek po mně chtělo šablonky, takže jsem se do toho pustila. Omlouvám se, nejsou tak dokonalé, jako domečky od Vocilky, můj malý mi neustále…
Mikuláš a čertisko ošklivé
Potřebné ingredience
Kynuté těsto - třeba na mazanec, ale já mám slané, rohlíkové (3 deci vody, půl deci oleje, 60 deka hladké mouky, trocha cukru, sůl, a kostka droždí se hodí do pekárny), slanina na vestu, hermelín na vousy, hřebíčky na očka, kečup na zbylé příslušenství
Postup přípravy
Postavičky se vytvarují z válečků těsta (viz detailní foto - na Mikuláše patří ještě placička na plášť), chvilku se nechají kynout a šup do trouby. Jsou trošku šišatí, ale snad se…
VYSTŘIHOVÁNKY: Zasněžená vesnička a vláček
Potřebné ingredience
4ks papíru A4, ostrý řezák, trocha trpělivosti
Postup přípravy
Jděte na http://www.uloz.to a vyhledejte:
vanoce01
vanoce02
vanoce03
vanoce04
(Pro jistotu přidávám návod - kliknete na odkaz - kliknete na STÁHNOUT ve žlutém…
TAK KTERÝ LETOS? - adventní věnce úplně bez práce..
Potřebné ingredience
svíčky, baňky, drátek nebo provázek, ovoce, to co nám cvrnkne o klobouk na procházce, talíř, alobal
Postup přípravy
Na talíř postavíme svíčky (pro větší bezpečnost můžeme obalit do alobalu), baňky navlíkneme a obtočíme kolem svíček, dozdobíme lístky, větvičkami, ovoc, bobulkami.. až to uschne,…
Pokud už vám perníkové chaloupky lezou krkem: Vláček,…
Potřebné ingredience
Potřebujeme opět perníkové pláty zn. Dubea (jsou silnější než třeba pláty Tesco - ty by nedržely tvar), spoustu párátek, bílek na potření, kokos na posyp, ostrý řezák, malé žárovečky na osvětlení, trpělivost - a to je vlastně všechno..
Postup přípravy
Konstrukční plány jsou v postupu, snad budou srozumitelné, kdyžtak napište!
A koukněte do mých receptů - jsou tam další vánoční tipy..
Moc dobrá polívka ÚPLNĚ zadarmo (třeba se bude hodit,…
Potřebné ingredience
voda z těstovin (pokud není moc slaná) - asi dva litry, 2-3 lžíce hladké mouky, voda z pytlíku z kysaného zelí, kmín, dvě hrsti sušených hub (půlku jsem nahradila několika podušenými žampiony), nemusí být: lžička sádla, cibule, česnek
Postup přípravy
Tuto polévku jménem Mačanka - jídlo chudých jsem našla na jakémsi slovenském webu - vzbudil tam velkou polemiku, každý v diskuzi psal, že jeho stará mama to dělala jinak - já jsem…
PERNÍKOVÁ CHAJDA - hotová za dvacet minut.. (včetně…
Potřebné ingredience
Kupované perníkové medové pláty zn. DUBEA (2 balení), párátka (hodně), bílek, moučkový cukr, řezák nebo ostrý nůž, co kdo ještě chce.
Postup přípravy
Tyto výborné perníkové pláty obsahují 3ks plátů o rozměrech 17,5x10cm a tloušťce asi 8mm. Stačí vytáhnout, ořezat podle plánku (střecha zůstává tak jak je, stačí jen seříznout…
CUKROVÍČKO - našich loňských 40 druhů (s recepty a…
Potřebné ingredience
Prosím nekamenovat. Mě to prostě baví.. Na hlavním obrázku speciální božíhodová "krabička" pro švagřata.
Postup přípravy
Nejdřív pár všeobecných věcí - všude uvádím pojem "rostlinný tuk" - to proto, že babička nikdy nepekla z másla, na to byla moc spořivá, používala "Smetol" - třeba…
Vegetariánský "PREJT" ;o)
Potřebné ingredience
Pro 2 osoby: Asi 20dkg pohanky (lámanky), olej, voda, sůl, majoránka, pepř, kmín, vejce, cibule nebo pórek, česnek, kus špeku nebo nějaké uzeniny - být nemusí, ale může..
Postup přípravy
Pohanku propereme v horké vodě, necháme okapat na cedníku, opražíme na troše oleje a zalejeme vodou - asi dva cm nad okraj. Vaříme asi 10 - 15 minut (doměkka). Rozmixujeme na…
É Ká Gé - aneb jeden KARDIOLOGICKÝ
Potřebné ingredience
korpus - 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru, 1 (a půl) kypřící prášek do perníku, 1lžíce skořice, 1tvaroh, 4 vejce, 1(necelý) hrnek oleje, 2 - 3 lžíce medu, 2 - 3 lžíce kakaa - zamíchat, upéct ------ krém - karamelový sirup z jednoho hrnku cukru a jednoho hrnku vody - vyšlehat s jednou Herou nebo máslem ----- světlá a tmavá čokopoleva
Postup přípravy
Upečený korpus (je to takový hodně rychlý, primitivní medovníček) prořízneme (podle šikovnosti jednou nebo dvakrát), naplníme krémem, podle chuti pokapeme trochou rumu nebo kávy.…