Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
PANNA COTTA s lesními plody-velice rychlý a výborný dezert......

PANNA COTTA s lesními plody-velice rychlý a výborný…

Potřebné ingredience

250ml smetany ke šlehání(nejlíp čerstvé)200ml mléka,80g cukru,2-2,5plátky želatiny,na zlepšení 1 van.cukr,nebo kousek lusku vanilky.........

Postup přípravy

Smetanu,mléko a cukr dáme ohřát,želatinu si nastříháme na menší kousky a dáme namočit do vody,stačí aby byla potopená v hlubokém talíří a necháme ji nabobtnat asi 10minut,jakmile…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Lasagně (jak se vaří v římě :-)-jednoduchý recept,na co dávat pozor...........

Lasagně (jak se vaří v římě :-)-jednoduchý recept,na…

Potřebné ingredience

lasagně,plechovka rajčat-pelati,sul,pepr,olivovy olej,mozarella(1sacek postaci),1cibule,řapíkatý celer staci kousek-jako mrkve),1mrkve,mleté maso stačí 200g pro 4osoby,bobkový list.........sýr parmezán,nebo grana padano nebo gran moravia(čím vice sýru tím jsou chutnější..) na bešamel:máslo,2lžice mouky(cca)mléko(dávám od oka") ,sůl pepř,muškátový oříšek

Postup přípravy

na oliv.oleji zpěnime na kousky nakrájenou menší cibuli,1 mrkev,kousek celeru,poté přidáme mleté maso,opečeme a přidáme rajčata a bobkový list trochu osolíme a můžeme přidat i…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
PRAžMA na bramborách

PRAžMA na bramborách

Potřebné ingredience

2ČERSTVE pražmy,česnek,petržel,brambory,sůl,oliv olej,citronová štáva,petžel-nať,nebo rozmarýn

Postup přípravy

očištěné ryby omyjeme,osolíme,dovnitř každé dáme plátky omyteho citronu,strouček česneku a celou petželovou nat(kdo má rád může vymenit z arozmarýn)
ryby dáme na plech politý…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
ARTYčOKY po římsku-postup jak je čistit

ARTYčOKY po římsku-postup jak je čistit

Potřebné ingredience

(2osoby)4artyčoky,citron,olej sůl,česnek,oliv olej

Postup přípravy

nejdříve si artyčoky očistíme.......odrthneme nejtvrdší listy,ty co jsou nejblíž u stopky,poté ořežeme tvrdou část listů-tmave zelenou až červenou(voz foto)
získáme tak jen…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
mřížkový koláč,rychlý a výborný-italská crostata alla ricotta

mřížkový koláč,rychlý a výborný-italská crostata alla…

Potřebné ingredience

250g mouky hladké,2žloutky,120g másla,špetka soli,citronová kůra,100g cukru,lžice studené vody náplň:250-300g ricotty(může být i tvaroh,ale ten potom naředíme trochou jogurtu či mléka...)1vejce,cukr,vanil.cukr,lžička rumu

Postup přípravy

do mouky zapracujeme studené máslo,jakmile má konzistenci jako drobenka,přidáme žloutky,cukr,citr. kůru a těsto dáme odpočinout do lednice...pokud by bylo moc tuhé a drobilo se…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
italské Dýňové rizoto (klasický recept s dlouholetou tradicí..)

italské Dýňové rizoto (klasický recept s dlouholetou…

Potřebné ingredience

kousek dýně,asi 300-500g,1 cibule,zel.vývar,1/2 sklenice bílého vína,100g másla,400g rýže,100g strouhaného sýra-parmiggiano nebo grana padano,gran moravia,sůl

Postup přípravy

očistíme dýni a nakrájíme na malé kostky,dáme vařit do zel.vývaru jakmile je dýně uavřená a mekká,rozmixujeme vše v mixeru,na 50g másla osmahneme cibuli,jakmile zesklovatí,přidáme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Dýňová krémová polévka-vynikající

Dýňová krémová polévka-vynikající

Potřebné ingredience

500g dýně,1cibule,200g brambor,2lístky šalvěje,kousek bazalky,kousek rozmarýnu (kdo má rád)neni třeba,zeleninový vývar(nejlip BIO)...sůl,olivový olej

Postup přípravy

dýni oloupeme a omyjeme,na oleji osmahneme cibuli a přidáme dýni,přilijeme asi dvě sklenice vody,přidáme brambory,bylinky, zel. vývar a vaříme do změknutí,asi 25minut na mírném…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Italský babiččin dort-neboli dort s píniovými oříšky

Italský babiččin dort-neboli dort s píniovými oříšky

Potřebné ingredience

300gr di hladké mouky 125gr másla 120gr cukru 2 žloutky 1 celé vejce 1/2 sáčku prášku do pečiva kůra z 1 citronu 2 lžíce piniových oříšku mletý cukr na ozdobu NA KRéM: 500ml mléla 2 žloutky 150gr cukru 2 lžíce mouky vanilkové aroma(nebo vanilkový cukr nebo kousek vanilky bourbon) kůra z 1 citronu

Postup přípravy

Tnto tipický ligurský dort,má dlouholetou tradici,je spojením křehkého těsta a uvnitř ukrytého krému s vůni piniových oříšku..
Nejprve si uděláme těsto,smícháme všechny…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
ragú omáčka,na těstoviny nebo do lasagní -Italský recept

ragú omáčka,na těstoviny nebo do lasagní -Italský…

Potřebné ingredience

500kg mletého masa (nejlíp hovězí),cibule,kousek česneku,mrkev,řapíkatý celer,plechovka rajčat valfruta,oliv. olej, sůl a pepř ( podle chuti bobkový list)

Postup přípravy

Na oliv. oleji dáme nakrájenou menší cibuli,mrkev,celer a půlku stroužku česneku,poté přidáme maso,osolíme je a necháme podusit,až je maso pěkně nazlátlé,poté přidáme plechovku…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
kuřecí salát

kuřecí salát

Potřebné ingredience

500kg kuřecích prs, 200g hlávkový salát,sůl,pepř, majonéza-anebo bílý jogurt,olivový olej

Postup přípravy

Tento recept je velice jedoduchý,rychlý a chutná úžasně!
Kuřecí prsa omyjeme očistíme,nakrájíme na nudličky a dáme povařit do osolené vody doměkka-můžeme je připravit i na…

Zobrazit více...

Kategorie