Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Italský babiččin dort-neboli dort s píniovými oříšky

0.0
Italský babiččin dort-neboli dort s píniovými oříšky

Potřebné ingredience

300gr di hladké mouky 125gr másla 120gr cukru 2 žloutky 1 celé vejce 1/2 sáčku prášku do pečiva kůra z 1 citronu 2 lžíce piniových oříšku mletý cukr na ozdobu NA KRéM: 500ml mléla 2 žloutky 150gr cukru 2 lžíce mouky vanilkové aroma(nebo vanilkový cukr nebo kousek vanilky bourbon) kůra z 1 citronu

Postup přípravy

Tnto tipický ligurský dort,má dlouholetou tradici,je spojením křehkého těsta a uvnitř ukrytého krému s vůni piniových oříšku..
Nejprve si uděláme těsto,smícháme všechny ingredience,co nejrychleji.Těsto dlouho nepracujeme a jakmile je hotové,dáme jej odpočinout na 30minut do lednice.
Potom si připravíme krém:
Mléko s kůrou z citronu a vanilkou přivedeme k varu,v mise si našleháme žloutky s cukrem a postupně zašleháme mouku(2lžíce),do žloutků přilijeme horké mléko a promícháme,vrátíme na sporák a znova přivedeme k varu,je důležité neustále míchat,jakmile začne vařit vaříme do zhoustnutí krému,asi 3minuty.poté odstavíme.
Ze 3/4 těsta vyválíme kruh,který vložíme do kulaté formy,spíše nižší,testo máme na výšku 2-3prstu,na testo nalijeme zchladlý krém,posypeme 2lžícemi piníových oříšku,z 1/3 těsta vyválíme kruh,kterým testo a krem přikryjeme,ve spoji přimáčkneme vidličkou a povrch opet posypeme trochou oříšku........
pečeme ve troubě předem vyhřáté na 180C asi 30minut
DOBROU CHUT
vychládlý dort posypeme moučkovým cukrem..........

vyválíme těsto

naplníme krémem

posypeme oříšky

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie