(recept
si oblíbilo 72 návštěvníků)
PANNA COTTA s lesními plody-velice rychlý a výborný dezert......
![PANNA COTTA s lesními plody-velice rychlý a výborný dezert......](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/10/110301/11/j103921.jpg)
Potřebné ingredience
250ml smetany ke šlehání(nejlíp čerstvé)200ml mléka,80g cukru,2-2,5plátky želatiny,na zlepšení 1 van.cukr,nebo kousek lusku vanilky.........
Postup přípravy
Smetanu,mléko a cukr dáme ohřát,želatinu si nastříháme na menší kousky a dáme namočit do vody,stačí aby byla potopená v hlubokém talíří a necháme ji nabobtnat asi 10minut,jakmile smetana skoro vaří stáhneme ji ze sporáku,rukama želatinu vymačkáme a dáme ji do smetany,důkladně rozmícháme,nejlíp metličkou aby se želatina rovnoměrně spojila se smetanou,můžeme nechat chviličku vychladnout anebo lijeme hned do připravených sklenic,necháme vystydnout a potom dáme ztuhnout do lednice nebo já dávám do mrazáku,tuhnutí trvá dlouho,nekolik hodin...kdežto v mrazáku chvili.............(ale pozor,po pul hodine je třeba vyndat!
Smetana je dost sladká,takže nahoru jakmile ji chceme konzumovat si přidáme "omáčku z lesních plodu,tu si připravíme z mražených jahod,malin atd...které chvili prohřejeme v kastrůlku........
anebo můžeme použít např. čokoládovou či karamelovou polevu..
tatkto připravenou panna cottu" vám nabídnou v každe římské pizerii jako dezert po pizze :-)
no tahle domácí je vskutku lepší :-D
dobrou chuť
Smetana je dost sladká,takže nahoru jakmile ji chceme konzumovat si přidáme "omáčku z lesních plodu,tu si připravíme z mražených jahod,malin atd...které chvili prohřejeme v kastrůlku........
anebo můžeme použít např. čokoládovou či karamelovou polevu..
tatkto připravenou panna cottu" vám nabídnou v každe římské pizerii jako dezert po pizze :-)
no tahle domácí je vskutku lepší :-D
dobrou chuť
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/110301/11/k142405.jpg)
panna cotta bez ovoce a druhá s lesnimi plody,přidala jsem je hned při plnění sklenice.........
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/110301/11/k142406.jpg)
plátková želatina
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
mobydick
(upraveno)
28. 6. 2014, 13:15
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
ELISITA
(upraveno)
7. 9. 2013, 19:39
![(dance)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/81.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/100510/11/b51822-1273482318.jpg)
Lucinka21CL
(upraveno)
6. 3. 2011, 8:23
měla úspěch! Díky
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/080817/13/b39428-1218973210.jpg)
sharpeiaia
(upraveno)
21. 3. 2011, 18:49
@Lucinka21CL
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(hello)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/77.gif)
Hnědovláska
(upraveno)
1. 3. 2011, 17:59
Prosím Vás, Renatko,který cukr používáte?
2 plátky želatiny budou stačit? Ztuhne ta smetana,když je řídká?
Děkuji
![:-$](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/12.gif)
![,-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/18.gif)
![(F)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/9.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/080817/13/b39428-1218973210.jpg)
sharpeiaia
(upraveno)
3. 3. 2011, 10:37
@Hnědovláska
používám většinou krystalový hnědý,potom je smetana trochu tmavší...ano ztuhne,ale trvá to docela dlouho..já to hodím na pul hodinky do mrazáku a pak do ledničky a za asi 2hodiny je to akorát....zkuste dát 2,5plátku, tři si myslím bude moc tuhé, gumové...já dávám 2 a ok
akorát tedy pannu cottu" jíme z misek,do formy a pak vyklopit jsem ji nedávala,přijde mi to nepraktické,takže nevim jak by se vyklopila,v tom případe bych dala plátky 3....zkuste ji udělat a uvidíte,pokud je želatiny moc,je to gumové a chut smetany žádna,kdežto když je tuhost správná,smetana drží a krásně voní...
![(H)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/15.gif)