Zobrazit přihlášovací formulář
MLETÉ MASO
"KNEDLÍKY  S  PŘEKVAPENÍM"

"KNEDLÍKY S PŘEKVAPENÍM"

Potřebné ingredience

Bramborové těsto ( rozpis na 15 knedlíků ) 8 středně velkých brambor vařených ve slupce, 2 vejce, sůl, hrubá mouka, krupice, solamyl.
"Překvapení" - uzená rolovaná plec nebo může být i měkký salám, cibule, pepř.

Postup přípravy

Bramborové těsto : brambory uvaříme ve slupce doměkka, oloupeme a necháme úplně vychladnout. Buďto je nastrouháme na hrubém struhadle, nebo umeleme v mlýnku na maso. V "hromádce"…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
KVĚTÁKOVÉ  PLACIČKY - asi nejmilejší jídlo naší Lucky

KVĚTÁKOVÉ PLACIČKY - asi nejmilejší jídlo naší Lucky

Potřebné ingredience

1 květák, 2 vejce, strouhanka, hladká mouka, mléko, muškátový květ, sůl, pepř, pažitka nebo petrželka ( pokud máte ).

Postup přípravy

Květák rozkrájíme na malé kousky a v osolené vodě uvaříme doměkka ( jakmile se začne vařit, oddělejte pokličku, jinak bude mít květák zvláštní pachuť ). Slijeme vodu a mačkadlem…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové řízečky v bramborákovém těstíčku

Vepřové řízečky v bramborákovém těstíčku

Potřebné ingredience

Vepřové maso ( kotleta nebo kýta ).

Bramborákové těsto - brambory, vejce, hladká mouka, česnek, majoránka, sůl, pepř. Olej na smažení. Jako příloha bramborová kaše nebo zeleninový salát.

Postup přípravy

Vepřové řízky naklepeme a trošku osolíme.
Těstíčko - brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme mouku, vejce, prolisovaný nebo utřený česnek, majoránku, sůl a pepř a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
ŽLOUTKOVÉ  VĚNEČKY

ŽLOUTKOVÉ VĚNEČKY

Potřebné ingredience

ODPALOVANÉ TĚSTO - 250ml vody, 15dkg 100% tuku ( omega, ...), 15dkg hladké mouky, 5 vajec.KRÉM - 3/4 L mléka, 3 vanilkové pudingy, cukr moučka, 30dkg Hery nebo másla, 2 žloutky, rum.

Postup přípravy

VĚNEČKY - Ve vodě necháme rozpustit 100% tuk a přidáme hladkou mouku - chvíli "povaříme?". Po zchladnutí postupně zašleháváme vejce ( ručním šlehačem ). POZOR ! - každé vejce je…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
MANDLOVÝ  LIKÉR

MANDLOVÝ LIKÉR

Potřebné ingredience

0,5L mléka, 1 puding s mandlovou příchutí ( Dr. Oetker ), 2 salka, 0,5L rumu, mandlová tresť - trošku, jen pro zvýraznění chuti ( k dostání v drogerii ).

Postup přípravy

Ve vodní lázni vaříme 2 plechovky salka asi 1a1/2 - 2 hodiny - necháme vychladnout. Z mléka a pudingového prášku uvaříme puding. Pomocí ponorného mixéru ( můžeme vše nalít i do…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
SKVĚLÝ  DOMÁCÍ  KEČUP - super pro malé kečupožrouty

SKVĚLÝ DOMÁCÍ KEČUP - super pro malé kečupožrouty

Potřebné ingredience

3kg rajčat, 4 větší cibule, 4 větší jablka, 3 stroužky česneku, 2 lžíce soli, 15 dkg cukru, 10ks cukerínu (sacharinu = umělé sladidlo ), 2 lžíce plnotučné hořčice, 2 dcl octu, 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky kari, 1/2 lžičky skořice, 1/2 lžičky sladké papriky, 1/2 lžičky pálivé papriky, 5-6 hřebíčků, 1a1/2 lžíce nového koření.

Postup přípravy

Rajčata nakrájíme na poloviny, jablka oloupeme a vykrojíme jádřince, cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Dáme do velkého asi 7L hrnce a přidáme ostatní suroviny. Vaříme 1a1/2…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
VYNIKAJÍCÍ PAPRIKOVÁ POMAZÁNKA na toasty, špagety.........móóóóc dobrá :o)

VYNIKAJÍCÍ PAPRIKOVÁ POMAZÁNKA na toasty, špagety.....…

Potřebné ingredience

750g žlutých paprik, 650g červených kapií, 400g rajčat, 300g cibule, 5-6 stroužků česneku, 200g oleje, 2-3 lžíce octa, sůl

Postup přípravy

Papriky a kapie omyjeme, rozpůlíme, odkrojíme stopky, jádřince i vlákna, dáme na 5 minut povařit do osolené vody, necháme okapat a umeleme na masovém strojku nebo rozmixujeme v…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Vynikající dort ze zakysaných smetan - rychlovka

Vynikající dort ze zakysaných smetan - rychlovka

Potřebné ingredience

4-5 zakysaných smetan, balíček piškotů, ovoce dle chuti ( ananas, mandarinky, jahody, broskve, meruňky, ... ), trošku cukru moučka, Granko na posypání,

Postup přípravy

Zakysané smetany si dáme do misky a podle chuti přisladíme. Do dortové formy rozprostřeme piškoty ( kdo má rád, může piškoty pocákat silnou kávou), na to dáme trošku smetany,…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
HOUBOVÁ  ČALAMÁDA na topinky, pod maso  ....

HOUBOVÁ ČALAMÁDA na topinky, pod maso ....

Potřebné ingredience

1,75 kg hub, 0,9kg paprik, 0,6 kg, cibule, 1/4L kečupu ( může být i ostrý ), 1/4L rajčatového protlaku, 1/4L oleje.
NÁLEV : 1/2sáčku mletého pepře, 4dcl octa, 2dcl vody, 6ks nového koření, 6ks bobkového listu, 6ks hřebíčku, 30dkg cukru, 6dkg soli.

Postup přípravy

Uvaříme si nálev a necháme vychladit. Houby povaříme v osolené vodě asi 3-5 minut. Houby, ostatní suroviny i nálev smícháme dohromady. Naplníme skleničky a sterilujeme cca 20…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
JABLKOVÝ  MŘÍŽKOVÝ  KOLÁČ

JABLKOVÝ MŘÍŽKOVÝ KOLÁČ

Potřebné ingredience

500g hladké mouky, 20dkg cukru, 2 vejce, 1 Hera, 1 prášek do pečiva, trošku soli, citr. kůra. Jablka - oloupaná a nastrouhaná na hrubém struhadle, cukr, skořice.

Postup přípravy

Ze všech surovin vypracujeme na vále tuhé těsto. Ze 2/3 vyválíme placku o rozměrech plechu a pomocí válečku přeneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Rozprostřeme nastrouhaná…

Zobrazit více...

Kategorie