Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová plec po chalupářsku-podle Janičky

Vepřová plec po chalupářsku-podle Janičky

Potřebné ingredience

400 g vepřové plece, olej podle potřeby, 100 g šunky (92 % masa,) 1 cibule, 200 g cukety, 1 bílá paprika, 100 g rajčat, trochu grilovacího koření, 2 lžíce kečupu, chilli paprička (nemusí být), 2 dl vody - nebo podle potřeby

Postup přípravy

Maso nakrájíme na větší kostky a orestujeme je na oleji v pečící nádobě vhodné do trouby. Přidáme na kostičky nakrájenou šunku, cibuli, cuketu, paprikový lusk, rajčata. Vše…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Džuveč podle Čiriny

Džuveč podle Čiriny

Potřebné ingredience

40 dkg vepřové plece,2 velké cibule,3 lžíce oleje,1 lžička červené papriky,30 dkg rýže,sůl.pepř,3 větší rajčata,5 zelených paprik, 2 dl šlehačky

Postup přípravy

Na lžíci oleje orestujeme opláchnutou -okapanou rýži ,zalijeme ji vodou-na dva prsty nad rýží, osolíme a dusíme pod pokličkou doměkka. Maso si nakrájíme na malé kostičky. Na dvou…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Naložené  -Písecké kotelty

Naložené -Písecké kotelty

Potřebné ingredience

3/4 kg kotlet ( bez kosti-může být krkovice je šťavnatější),olej, asi 12 dkg nastrouhaného eidamu,13 lžíce sladkého kečupu,1 a 1/2 lžíce plnotučné hořčice,5 vajec,asi4 stroužky česneku, majoránka, pepř, sůl

Postup přípravy

Maso si nakrájíme na plátky, naklepeme ,nařízneme okraje ,osolíme a opepříme. Připravíme si těstíčko : rozšleháme vejce s nastrouhaným sýrem, kečupem, hořčicí , prolisovaným…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Rizoto po srbsku z vepřové plece

Rizoto po srbsku z vepřové plece

Potřebné ingredience

400g vepřové plece,400g rýže ,1 kostku hovězího masoxu , 1 cibule,1 malý rajčatový protlak ,sůl, pepř ,olej, pečenou papriku ( kupuji sterilovanou, nebo můžeme dát kapii), asi lžíce sádla

Postup přípravy

Připravíme si rýži. Do kastrolu dáme olej na něj vsypeme propláchnutou rýži a chvíli za míchání podusíme ,aby se zrníčka obalila , pak zalijeme studenou vodou( 1 hrneček rýže + 1…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
plecko s bramborovým knedlíkem a zelím

plecko s bramborovým knedlíkem a zelím

Potřebné ingredience

500 g vepřového plecka nakrájeného na větší kostky, 2 nadrobno nakrájené cibule, 3 prolisované stroužky česneku, 1/4 kávové lžičky mletého pepře, 1/4 kávové lžičky pálivé papriky, 1/2 kávové lžičky sladké papriky, 1/2 kávové lžičky mletého zázvoru 1 kávová lžička celého kmínu, 2 polévkové lžíce oleje, 200 ml masoxu (rozvařené ve vodě...)Na bramborové knedlíky: - uvařené brambory solamyl hrubá mouka sůl vejce

Postup přípravy

V kastrolu, který je vhodný i na pečení promícháme kostky masa se všemi shora uvedenými surovinami (až na vývar) a dáme do lednice alespoň na hodinu odležet, aby maso hezky…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pečené uzené maso na celeru

Pečené uzené maso na celeru

Potřebné ingredience

Dobré uzené maso ( krkovice ,plec,bok),kousek celeru,1 cibule,2 hřebíčky,3 stroužky česneku,1 lžíce octa,2 lžíce sádla

Postup přípravy

Na pekáč dáme sádlo,asi 6 koleček celeru,cibuli nakrájenou na měsíčky,česnek na plátky,přidáme ocet a hřebíčky.Maso nakrájíme na silnější plátky, vše trochu podlijeme vodou a dáme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zabijačkový pekáček

Zabijačkový pekáček

Potřebné ingredience

4 kotlety bez kosti,2 jitrnice,1 balíček kysaného zelí,krémžská hořčice,grilovací koření,sůl

Postup přípravy

Kotlety nakrájíme na co nejtenčí plátky, naklepe,tochu osolíme,potřeme krémžskou hořčicí,na každou položíme půlku jitrnice(bez špejle) ,zatočíme a sepneme párátkem.Do menšího…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pikantní zabijačkový guláš

Pikantní zabijačkový guláš

Potřebné ingredience

400 g vepřové plece,200g vepřových ledvinek,200g vepřových jater,2 velké cibule,2 lžíce sádla,1 lžička sladké papriky,trochu drceného kmínu,sůl,pepř,majoránka,2 dl piva,krajíc staršího chleba na zahuštění

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky,ledvinky očistíme,odblaníme a nakrájíme.Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na sádle do růžova,přidáme masové kostky a ledvinky,orestujeme ze všech…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Masová směs s bramboráčky nebo hranolky-podle Andrejky

Masová směs s bramboráčky nebo hranolky-podle Andrejky

Potřebné ingredience

1 kg vepřového masa (např. plec), 1 cibuli, 1 červenou papriku, 1 žlutou papriku, 1 chilli papričku, 1 plechovku rajčat (400 g), 200 g žampionů, 1 ma,u cuketu, 2 jarní cibulky, sůl, čerstvě mletý pepř, trochu čínské sójové omáčky, tuk – sádlo nebo olej

Postup přípravy

Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso na malé kostičky a orestujeme. Přidáme ostatní suroviny (zeleninu nakrájíme),žampiony a chvilku podusíme.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Dobrá vepřová pečene podle -Lucky

Dobrá vepřová pečene podle -Lucky

Potřebné ingredience

POTŘEBNÉ PŘÍSADY: Pečeně: •1kg pečeně nebo plecka •5 stroužků česneku •mletý zázvor •kmín •sůl •sádlo •lžíce hladké mouky •voda •cibule

Postup přípravy

POSTUP PŘÍPRAVY:


Na sádle zpěníme cibulku,přidáme zelí,osmahneme,podlijeme troškou vody a dusíme. Přidáme sůl,kmín a podle potřeby podléváme. Měkké zelí zahustíme…

Zobrazit více...

Kategorie