Zobrazit přihlášovací formulář
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí sulc

Kuřecí sulc

Potřebné ingredience

drůbka nebo menší kuře, přidám pro masitější chuť kostku dobrého hovězího bujónu, polévkové koření, 10-12 kuliček pepře, 2 nové koření 1 bobkový list

Postup přípravy

Tohle dělám asi tak, že dám povařit masitá drůbka nebo menší kuře, přidám pro masitější chuť kostku dobrého hovězího bujónu, polévkové koření, 10-12 kuliček pepře, 2 nové koření 1…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Krémová polévka z krásnoporky žemličky s liškami

Krémová polévka z krásnoporky žemličky s liškami

Potřebné ingredience

Krásnoporky žemličky, lišky, cibule, máslo, brambory, sůl, kmín, polévkové koření, smetana, 2 vejce, libeček (petrželka)

Postup přípravy

Na másle zpěnit nasekanou cibulku, přidat očištěné nakrájené krásnoporky, sůl, kmín, polévkové koření a podusit. Pridat 1/2 nakrájených vařených brambor, zalít vodou a rozmixovat.…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Zelný salát

Zelný salát

Potřebné ingredience

I balíček oblíbeného prostředku k nakládání zeleniny (Deko, Pikant ...), 1 hlávka zelí, 6 velkých mrkví, 8 slovenských paprik, 2 velké salátové okurky, sůl, ocet, cukr, pepř, 1 lžíce oleje.

Postup přípravy

Deko nasypu do 1/4 l vroucí vody a povařím asi 5 min. - zeleninu nastrouhám - okurku před krouháním podílně rozříznu a zbavím jadýrek, zaliju vychlazeným scezeným nálevem, přidám…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Zavařování v mikrovlné troubě

Zavařování v mikrovlné troubě

Potřebné ingredience

Když jsem se o této možnosti prvně dozvěděla, nevěřila jsem vlastním uším. Tak jsem hledala na netu - našla a vyzkoušela :-) a podělím se o příspěvky, které jsem k tomu našla. Skutečně to funguje !!! Jen raději doporučuji používat pouze šroubovací víčka. Přece jen je tlak v MT větší než při klasickém způsobu zavařování.

Postup přípravy

Ivanika:
Dají se sterilovat okurky, kompoty, marmelády, jako normálně v hrnci.
Základní poměr je:
0,7 l sklenice se vlní 6 min na 700W. Když máš víc sklenic, čas násobíš.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Piškotová roláda s lesními  jahodami

Piškotová roláda s lesními jahodami

Potřebné ingredience

klasické piškotové těsto, máslový krém, čerstvé jahody

Postup přípravy

Piškotové těsto potřeme máslovým krémem (l¨trošku jsem nadstavila zbytkem krupicové kaše) a posypeme lesními jahodami, zarolujeme a necháme vychladit.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kotlety s překvapením

Kotlety s překvapením

Potřebné ingredience

Vepřový kotlet, cibule, paprika, vařené brambory, rajčata, strouhaný sýr, koření, sojovka, ostrý kečup, olej

Postup přípravy

Kotlety naklepat, okořenit, lehce orestovat. Na výpeku orestovat cibuli, papriku, pak přidat a kostičky nakrájené vařené brambory a rajčata, lžíci sojové omáčky a kečupu a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Plněné papriky

Plněné papriky

Potřebné ingredience

Papriky, klobásky (šunka, salám), tavený sýr. Jako příloha opékané bramory

Postup přípravy

Papriky seřízneme, vybereme zrníčka, naplníme taveným sýrem umíchaným s nakrájenou klobáskou (nebo dáme taveňák do plátku šunky, nebo zabalíme do salámu) Přiložíme seříznuté…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Tip:  Plněné papriky

Tip: Plněné papriky

Potřebné ingredience

*

Postup přípravy

*

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Borůvkáč

Borůvkáč

Potřebné ingredience

275 ml mléka, 150 ml oleje, 2 vejce, špetka soli, 100 g cukru, 650 g mouky (napůl hladká s polohrubou), 1/2 kostky droždí, borůvky a drobenka

Postup přípravy

Mléko, olej, vejce, cukr a sůl zamíchám a naliju do pekárny, nasypu mouku a přidám kvásek z droždí zamíchaného se lžičkou cukru a několika lžícemi mléka a lžičkou mouky. Program…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí stehýnka pečená na zelí

Kuřecí stehýnka pečená na zelí

Potřebné ingredience

Kuřecí stehna, balíček kysaného zelí, slanina, cibule, sůl, kmín, lžička polévkového koření, brambory

Postup přípravy

Na plech rozprostřu kysané zelí, trošičku podliju vodou, posypu nakrájenou cibulí, lehce posypu polévkovým kořením. Na zelí položím kuřecí stehna, osolím je a posypu kmínem a na…

Zobrazit více...

Kategorie