Zobrazit přihlášovací formulář
ZELENINOVÁ JÍDLA
Zapečený fenykl

Zapečený fenykl

Potřebné ingredience

2 - 3 bulvy fenyklu, sůl, pepř, česnek, muškátový oříšek, 1 smetana, 50g parmazánu

Postup přípravy

Fenykl nakrájíme na klínky, uvaříme v osolené vodě asi 5 min. Vyndáme a zchladíme. Přendáme do zapékací mísy, osolíme, opepříme, zalijeme smetanou s česnekem, posypeme parmazánem…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Punčový řez

Punčový řez

Potřebné ingredience

9 vajec, 250g cukru, 375g hladké špaldové mouky, 150g mléka,1 PP, 1/2 lžičky kurkumy, potravinářská barva. Rozvar: 150g rumu, 200g pomerančového džusu, 200g vody, 350g cukru, kůra z 1 citrónu, šťáva z 1 - 2 citrónů. Poleva: 250g cukru krupice, 1/2´lžičky octu, 130g vody. Marmeláda

Postup přípravy

Vejce vyšleháme s cukrem a kurkumou do husté pěny (cca 10min.). Zbylé ingredience- kromě - barvy smícháme, prosejeme k vaječné směsi a RUČNĚ METLOU smícháme. Rozdělíme na 3 části.…

Zobrazit více...
DORTY
Křehký dort tmavý

Křehký dort tmavý

Potřebné ingredience

Linecké těsto tmavé, krém z mascarpone a šlehačky, ovoce (borůvky, víno), rafaelo, živé květiny na dozdobení Křehké linecké těsto: 260 g hladké mouky špetka soli 50 g mandlové mouky (loupané jemně mleté mandle) 200 g másla 100 g moučkového cukru 4 žloutky citronová kůra Pokud chcete těsto tmavé - přidat 2 lžíce kakaa

Postup přípravy

... recept i postup jsem našla zde: http://www.vikendovepeceni.cz/2018/03/dort-z-krehkeho-testa.html

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
rýmovníkový sirup

rýmovníkový sirup

Potřebné ingredience

listy rýmovníku (odhadem 35-40), citrusové ovoce (nejlíp citrony asi 2 kusy, pomeranč, 2-3 mandarinky), 500g třtinového cukru

Postup přípravy

Ovoce můžete dát dle libosti, někdy dělám čistě citronový sirup, jindy tam dám i jiné citrusy. Nakrájím na malé kousky, přidám polámané listy rýmovníku a zaliju vroucí vodu - cca…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
pesto z medvědího česneku

pesto z medvědího česneku

Potřebné ingredience

svazek medvědího česneku, asi 100 g sýru (používám Gran Moravia, popř. parmazán), trochu soli, olivový olej

Postup přípravy

Všechny přísady rozmixuju a dám do lednice, vydrží tam celkem dlouho, vynikající na topinku, na maso, do těstovin...

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Buchty podle Romana Vaňka

Buchty podle Romana Vaňka

Potřebné ingredience

100 - 115g mléka, 15g droždí, 250g hladké mouky, 45g cukru, sůl, muškátový oříšek, citrónová kůra, 50g lehce rozpuštěného másla, 1 žloutek. Náplň dle chuti. Rozehřáté máslo s rumem na potření

Postup přípravy

Vypracujeme kynuté těsto, necháme kynout asi hodinu. Rozdělíme na 9 kousků, do každého dáme náplň a zabalíme. Klademe do máslem vymazaného pekáčku, necháme ještě 10-15 min. kynout…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Těsto z kvasu (podobné plundrovému)

Těsto z kvasu (podobné plundrovému)

Potřebné ingredience

150g kvasu LM (rozkvašeného - může být i z dokrmování), 1/2 lžičky soli, 1/2 lžíce cukru, 150g hladké mouky, 50g celozrnné pšeničné mouky, 110 - 115g vlažné vody. 125g másla

Postup přípravy

Ze všeho, kromě másla, nahrubo zpracujeme přikryjeme a necháme 30min. odpočívat, poté v robotu vyhněteme nelepivé těsto. Necháme v míse nakynout 1- 2 hodiny (můžeme 1 - 2x…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Hovězí na cibuli

Hovězí na cibuli

Potřebné ingredience

500 g hovězího masa, 3 cibule, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce worcestrové omáčky, sůl, pepř, 150 ml vody na podlití

Postup přípravy

Maso nakrájet na kostky a cibuli na kolečka.

Na oleji zpěnit cibuli a nasypat jí do hrnce.
Na pánvi zatáhnout maso a přendat do hrnce.

Osolit, opepřit a přidat…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Jarní závitky

Jarní závitky

Potřebné ingredience

1 velká cibule slunečnicový olej na smažení 1 mrkev 1 sklenička bambusových výhonků 1 hlávky bílého zelí 100–150 g mletého masa (1 : 1 vepřové a hovězí) sůl, pepř 1 čerstvá chilli paprička 1 balení rýžových papírů sladká chilli omáčka nebo chilli-ananasová omáčka k podávání

Postup přípravy

1. Cibuli nakrájejte nadrobno a osmahněte ji v pánvi s vyšším okrajem na lžíci slunečnicového oleje. Přidejte nahrubo nastrouhanou mrkev, okapané a nakrájené bambusové výhonky.…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Testovací recept - Jarní závitky

Testovací recept - Jarní závitky

Potřebné ingredience

1 velká cibule slunečnicový olej na smažení 1 mrkev 1 sklenička bambusových výhonků 1 hlávky bílého zelí 100–150 g mletého masa (1 : 1 vepřové a hovězí) sůl, pepř 1 čerstvá chilli paprička 1 balení rýžových papírů sladká chilli omáčka nebo chilli-ananasová omáčka k podávání

Postup přípravy

1. Cibuli nakrájejte nadrobno a osmahněte ji v pánvi s vyšším okrajem na lžíci slunečnicového oleje. Přidejte nahrubo nastrouhanou mrkev, okapané a nakrájené bambusové výhonky.…

Zobrazit více...

Kategorie