Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Dětské speciality

Přidat recept
DĚTSKÉ SPECIALITY
* KULAJDA PRO DĚTI *

* KULAJDA PRO DĚTI *

Potřebné ingredience

Na 3 porce: 4 menší brambory, 1 lžíce kopru (čerstvého, mraženého), 1 žloutek (nebo 1 celé vejce pro děti starší 1 roku), 1 lžicka citronové šťávy, 8 lžic umělého mléka (my dáváme Nutrilon)

Postup přípravy

Brambory oloupeme, nakrájíme nadrobno a dáme vařit. V momentě uvaření doměkka přidáme kopr, řádně rozkvedlané vejce, citron. šťávu (nebo pomeranč. šťávou - nemám zkušenost).…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
* RYBKA S KUKUŘICÍ A JARNÍ CIBULKOU *

* RYBKA S KUKUŘICÍ A JARNÍ CIBULKOU *

Potřebné ingredience

jakákoliv rybka (my dáváme pangasiuse - množství je na Vás), citronová šťáva, pár kapek sojové omáčky, bylinková sůl, 1 lžíce mražené kukuřice Bonduelle, 1 jarní cibulka (bílá část), 2 plátky obyč. másla

Postup přípravy

Rybku necháme chvíli povolit, pokapeme citron. šťávou, zakápneme sojovou omáčkou a jemně posypeme bylinkovou solí (nemusí být - my také nesolíme a máme 16 měs.) z obou stran.…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Jablková pěna

Jablková pěna

Potřebné ingredience

140g loupaných jablek,1 bílek,2 lžičky kakaa,140g cukru,1 snítka máty peprné a 1 jablko na ozdobení

Postup přípravy

Oloupaná jablka rozvaříme a protlačíme do misky přes sítko.Potom přidáme bílek a cukr a všechny přísady společně utřeme.Hotovou pěnu rozlijeme do ozdobných misek,posypeme kakaem a…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
JABLEČNÝ DORT

JABLEČNÝ DORT

Potřebné ingredience

1kg na kostičky nakrájených jablek, 1 skořicový cukr, 1-3 lžíce krystalového cukru, trochu citronové šťávy, 2 vanilkové pudinky

Postup přípravy

Jablka,skořicový cukr a krystalový cukr, podusíme v trošce vody (asi 300-400ml) doměkka, přidáme trochu citronové šťávy, stáhneme plamen a pak rozšťoucháme (štouchadlem na…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Čertíci k Mikuláši

Čertíci k Mikuláši

Potřebné ingredience

1 měkký tvaroh, 100g hladké mouky, 150g polohrubé mouky, 100g moučkového cukru, 1 změklý tuk, 1/2 prášku do pečiva, špetka soli; na náplň povidla, na ozdobu spařené oloupané mandle, rozinky, vejce na potření.

Postup přípravy

Ze surovin připravíme hladké těsto, které necháme v bochánku cca 1/2 hodiny odpočinout. Vyválíme na asi 0,5cm silný plát, vykrojíme tvořítkem kolečka vždy v páru. Na jedno kolečko…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Rizoto se šunkou a sýrem

Rizoto se šunkou a sýrem

Potřebné ingredience

vařená rýže, máslo, Gervais (Žervé, Lučina), žampióny, kořenová zelenina (mrkev, petržel), hrášek, 6 koleček dětské šunky,2 tyčinky sýru Apetito Kidiboo

Postup přípravy

Na dno kastrůlku dáme 2 plátky másla, na něj rýži, přimícháme nakrájenou šunku, žampióny, 2 lžičky Gerveis a vařenou kořenovou zeleninu s hráškem, zamícháme, nahoru naskládáme…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Mrkvová omáčka

Mrkvová omáčka

Potřebné ingredience

Mrkev (i mražená), špetka soli, Gervais

Postup přípravy

Mrkev uvaříte do měkka, pak odlejte vody tak, aby trocha v mrkvi zbyla. Mrkev rozmixujte s Gervais a hotovo. Můžete podávat s těstovinama, s bramborovým knedlíkem a masem.…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Těstoviny se zeleninou

Těstoviny se zeleninou

Potřebné ingredience

3 polévkové lžíce bezvaječných těstovin, kousek mrkve, 2 růžičky brokolice, lžíce hrášku a lžíce kukuřice, olivový olej.

Postup přípravy

Těstoviny uvaříme ve vodě a scedíme. Zeleninu uvaříme v páře nebo ve vodě. Smíchejte hotovou zeleninu s těstovinami a olivovým olejem a podávejte. Dle potřeby možno rozmixovat.

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Hami brokolicová polévka

Hami brokolicová polévka

Potřebné ingredience

Kousek brokolice, kojenecká voda, Hami rýžová kaše, Hami kojenecké mléko (podle věku mimíska), sůl, jiskřičku másla nebo kapku olivového oleje.

Postup přípravy

Omytou brokolici rozdělím na malé kousky, oddělím košťál (použiji třeba do polévky pro dospělé), v rychlovarce převařím koj. vodu, přeliji ji do hrnce a podle věku malinko osolím …

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Maso nebo ryba na kari s omáčkou

Maso nebo ryba na kari s omáčkou

Potřebné ingredience

Cibule, kari, sůl, mouka, dýně nebo cuketa nebo mrkev - co máte, krůtí nebo kuřecí nebo Pangasius - z toho dělám nějradši. Jablkový džus nebo pomeranč. Olej.

Postup přípravy

Nejdříve si maso nebo rybu nakrájíme na menší kousky nebo nudličky - ne moc malé, nasolíme maso, rybu, obalíme v mouce smíchané s kari a osmažíme. Potom vyndáme a na zbylém tuku…

Zobrazit více...

Kategorie