Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Saláty, zálivky

Přidat recept
SALÁTY, ZÁLIVKY
Těstovinový salát s kuřecím masem

Těstovinový salát s kuřecím masem

Potřebné ingredience

Necelá polovina sáčku těstovin - používám vrtulky, 2 kuřecí řízky, 20 dkg eidamu vcelku, 1 červená paprika, 1 oranžová paprika, 1 malá salátová okurka, 1 majolka v sáčku - 100ml, 1 smetanový bílý jogurt, sůl, pepř, salátové koření, lahůdková cibulka na konečné zdobení

Postup přípravy

Nejprve si pokrájíme maso na kostičky, osolíme, opepříme a na oleji osmahneme.
Necháme vychladnout a mezitím si uvaříme těstoviny, které po uvaření propláchneme ve studené…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Těstovinový salát s tuňákem

Těstovinový salát s tuňákem

Potřebné ingredience

1x větší cibule (nebo 2 menší), 5 rajčat, 5 natvrdo vařených vajec, drcený tuňák ve vlastní šťávě, 1 balíček uvařených těstovin ( já dávám vrtule), 250g majolky (nebo 50:50 s bílým jogurtem, aby byl salát lehčí), sůl, pepř

Postup přípravy

Cibuli a rajčata nakrájíme na kostičky, vajíčka proženeme kráječem, přidáme tuňáka i se šťávou, těstoviny, osolíme a opepříme dle chuti, přidáme majolku - samotnou, nebo s…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Fofr majonéza

Fofr majonéza

Potřebné ingredience

2-2,5 dl oleje,
1 celé vejce (i s bílkem),
1 pol.lžíce hořčice,
1 káv.lžička cukru,
1 káv.lžička octa,
sůl,
pepř

Postup přípravy

Vše se dá NAJEDNOU do mixéru. Ponorný je super, začneme odspoda táhnout a je to za pár vteřin.
Tatarku dělám stejně, jen přidám sladkokyselou okurku a cibuli.
Je moc dobrá,…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Dušené červené zelí

Dušené červené zelí

Potřebné ingredience

olej 3 lžíce
cibule 1 ks
brambora 1 ks
sterilované červené zelí 1 balíček


podle chuti:
cukr
sůl
ocet

Postup přípravy

Větší cibuli nakrájíme nadrobno.

V hrnci rozehřejeme olej a cibuli pomalu orestujeme dozlatova. Pak přidáme sterilované červené zelí i s nálevem. Bramboru oloupeme,…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
KUŘECÍ SALÁTEK

KUŘECÍ SALÁTEK

Potřebné ingredience

LEDOVÝ SALÁT, PAPRIKY (KAPIE) OKURKA, RAJČATA, KUŘECÍ MASO, (PRSA), ZAKYSANÁ SMETANA, MAJONEZA, 1-2 STROUŽKY ČESNEKU, KOŘENÍ GYROS, TZAZIKY ...

Postup přípravy

NA KRÁJIM SI MASO NA KOSTIČKY , ZAKÁPNU OLEJEM, A POSYPU GYROSEM , TROŠKU SOLI, PEPŘE, LEDOVY SALÁT NATRHAM ,A ZELENINKU NA KRAJÍM NA KOSTIČKY .. ZÁLIVKA : ZAKYSANOU SMATANU…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Lyonský salát

Lyonský salát

Potřebné ingredience

salát (hlávkový nebo ledový), olej, ocet, cukr, sůl, pepř, hořčice, uvařené vejce a česnek, anglická slanina

Postup přípravy

Uvaříme si vejce. Salát natrháme na kousky.
Uděláme si zálivku: olej (asi 100ml), ocet (dle chuti), cukr, sůl, pepř, hořčice(asi tak dvě lžíce), uvařené vejce nakrájené na…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Celerový salát / pomazánka

Celerový salát / pomazánka

Potřebné ingredience

menší celer (syrový), větší mrkev, 2 natvrdo uvařená vejce, malá cibule, natvrdo nastrouhaný sýr (cca 200g), majolka a bílý jogurt, podle chuti sůl (kdo má rád, vegetu), citronová šťáva.

Postup přípravy

Celer nastrouháme najemno, mrkev, sýr a vejce nahrubo. Promícháme s majonézou a bílým jogurtem, dochutíme. Skvělý v podzimním počasí - má vysoký obsah vitamínu C.

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Vrstvený salát

Vrstvený salát

Potřebné ingredience

1.vrstva : 70 dkg syrového nastrouhaného celeru 2. vrstva : větší plechovka ananasu bez nálevu 3. vrstva : 2 větší syrové mrkve nastrouhat 4. vrstva : 2 - 3 oloupané nastrouhané jablka 5. vrstva : větší plechovka kukuřice bez nálevu 6. vrstva : 1 velký pórek nakrájený na kolečka 7. vrstva : 40 dkg šunkového salámu nakrájeného na kostičky 8. vrstva : 7 - 8 vařených vajíček nakrájených na kostičky 9. vrstva : velká majonéza 10. vrstva : 40 dkg strouhaného sýra 11. vrstva : hrst čerstvé nasekané petrželové nati ( zrovna jsem ji neměla )

Postup přípravy

Salát vynikne v průhledné míse.
Každá vrstva se rovnoměrně rozprostře a utlačí, aby to nakonec zvenčí dělalo viditelné barevné pruhy. Nechá se v chladnu den uležet. Porce…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
omáčky ke grilovanému masu

omáčky ke grilovanému masu

Potřebné ingredience

ČESNEKOVÁ OM. česnek prolisujem asi tak hlavičku podle ostrosti přidáme kys. smetanu a mojonézu trochu kečupu podle chuti a dáme vychladit. TZATZIKY oloupeme salátovou okurku jen z poloviny nastrouháme na struhadle na nudličky vymačkáme přebytečnou š távu kterou pustily přidáme koření od vitany tzaziky přidáma kys. smetanu a mojnézu dáme vychladit. ŠVESTKOVÁ švestková povidla povolíme s trochou teplé vody přidáme lžici kečupu trochu pepře a chilli sladkou omáčku vše zamýcháme a dáme vychladit. HOŘČIČNO MEDOVOU hrubozrná hořčice med kys. smetana a trochu majolky vše zamýchat a vychladit

Postup přípravy

ČESNEKOVÁ OM. česnek prolisujem asi tak hlavičku podle ostrosti přidáme kys. smetanu a mojonézu trochu kečupu podle chuti a dáme vychladit.\r\nTZATZIKY oloupeme salátovou okurku…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Kuskusový salát s lilkem

Kuskusový salát s lilkem

Potřebné ingredience

65g kuskusu,130ml zeleninového vývaru z 1/2 kostičky zel.masoxu,2 lžíce másla,1 středně velký lilek,1 lžíci oleje,3 mrkve,šálek uvařené čočky,1 bílý hustý jogurt(já si dávám řecký)

Postup přípravy

Předvařenou čočku si uvaříme doměka.Lilek si nakrájíme na plátky a osolíme a necháme 15 minut stát-vypotit-pak jej osušíme ubrouskem.Kuskus zalijeme vroucím zel.vývarem a necháme…

Zobrazit více...

Kategorie