Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Pizzy, chleby

Přidat recept
PIZZY, CHLEBY
ŠVÉDSKÉ PLACKY S OVESNÝMI VLOČKAMI.....převzatý recept ..vyzkoušela jsem a je opravdu dobrý..lze použít místo chleba.

ŠVÉDSKÉ PLACKY S OVESNÝMI VLOČKAMI.....převzatý recept…

Potřebné ingredience

130 g ovecných vloček,1 lžíce medu, 2 lžičky soli15 g másla, 600 ml vařící vody, 50 g droždí, 650 g hl. mouky

Postup přípravy

Do mísy dáme vločky, sůl, med, máslo , zalijeme vařící vodou.Zamícháme a necháme schladnout ( aby byla hmota jen vlažná) Přidáme droždí a mouku a vypracujeme těsto.Necháme…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Plněné rohlíky

Plněné rohlíky

Potřebné ingredience

220g vody, 20g olivového oleje, 1 lžička sladového extraktu, 310ghladké špaldové mouky, 100g hrubé mouky, 15g droždí, 7-8g soli. Náplň: 200g šunky, 150-200g strouhaného čedaru. Vejce na potření

Postup přípravy

Vypracujeme těsto a necháme asi hodinu kynout. Rozdělíme na 9 kousků, z každého rozválíme placku (příprava na rohlík) a naplníme šunkou a sýrem. Potřeme vejcem, dvakrát hluboko…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Rohlíky s celozrnnou moukou

Rohlíky s celozrnnou moukou

Potřebné ingredience

300g vody, 40g drceného lněného semínka (nebo 20g lnu a 20g drceného konopného semínka), 2g čerstvého droždí, lžička sladového výtažku, 250g hladké pšeničné mouky, 250g celozrnné pšeničné mouky, 2 lžičky soli, 30g oleje

Postup přípravy

Z droždí, sladěnky, 130g hladké mouky a 100g vody umícháme těstíčko, necháme přikryté kynout asi 10 hodin. Pokud kyne moc rychle, můžeme na dle potřeby zpomalit v lednici. Poté…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Podmáslový chléb z trouby

Podmáslový chléb z trouby

Potřebné ingredience

375 g podmáslí, 10g másla, 1 lžička soli, 1 lžička cukru, 500 g polohrubé mouky, 7 g sušeného droždí

Postup přípravy

Suroviny přidáme do mísy v pořadí, jak uvedeno výše. Hnětačem hněteme 5-10 minut. Přikryjeme a necháme kynout v teple 60-90 minut, poté trochu prohněteme ručně (přidáme trochu…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Tvarohové bagety

Tvarohové bagety

Potřebné ingredience

250h tvarohu, 100 - 110g mléka, 40g olivového oleje, 250g hladké mouky, 50g špaldové mouky, 1 lžička medu, 1 lžička soli, 1/2 droždí. Bílek na potření

Postup přípravy

Vypracujeme těsto, necháme asi hodinu kynout. Poté vytvarujeme bagety, potřeme bílkem (vejcem) a necháme ještě chvíli kynout na plechu. Pečeme ve vyhřáté troubě na 220°C asi 15min.

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Pečivo s podmáslím

Pečivo s podmáslím

Potřebné ingredience

200g vody, 1 lžička sladěnky, 15g droždí, 400g hladké mouky, 60g polohrubé mouky, 100g celozrnné pšeničné mouky, 120g podmáslí, 40g oleje, 10-12g soli

Postup přípravy

Ze 100g vody, sladěnky, 130g hladké mouky a droždí umícháme těsto a necháme asi hodinu kynout. Poté přidáme zbytek surovin a vypracujeme kynuté těsto. Podle hustoty podmáslí ev.…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Staročeský chléb z pravého domácího kvásku

Staročeský chléb z pravého domácího kvásku

Potřebné ingredience

350ml vlažné vody (nejlépe pokojové teploty) + 7-10g soli + 750g jaké mouky chcete (kdo jak má rád např. základní recept - 250g celozrnné pšeničné a 500g hladké pšeničné mouky) + 1-2lzičky kmínu + 300g kvásku, můžete přidat nějaká semínka dle chuti.

Postup přípravy

Suroviny promícháme v hnětacím stroji, poté dáme do velké oválné pečící formy (používám velkou skleněnou zapékací mísu) vyložené pečícím papírem či podložkou na pečení a dáme na…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Pečivo s balzamikem

Pečivo s balzamikem

Potřebné ingredience

50g balzamikového octa, 42g droždí, 350ml piva, 400ml vody, 1kg hladké mouky, 20g soli, dýňová semínka

Postup přípravy

V robotu umícháme pivo, ocet, vodu a mouku na nízký stupeň, poté přidáme droždí a uhněteme na stupeň vyšší. Necháme asi hodinu kynout. Poté vyklopíme na pomoučený vál, rukou…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Calzone se špenátem a sýry

Calzone se špenátem a sýry

Potřebné ingredience

Těsto-50dkg hl.mouky,1 lžička soli,1,5 g droždí,asi 250ml vlažné vody,1 lžíce olivového oleje.Náplň:mražený listový špenát,sůl,pepř,solamyl,tavený sýr,šunka,sýr eidam,česnek.Na potření :olivový olej,kari kečup

Postup přípravy

vypracujeme hladké těsto jako na pizzu a necháme vykynout.Mezitím v kastrůlku rozpustíme špenát,ochutíme solí,pepřem a česnekem a zahustíme solamylem,aby nám netekl z těsta a…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Bramborové bulky

Bramborové bulky

Potřebné ingredience

200g vody, 1 vejce, 200g vařených a nastrouhaných brambor, 50g olivového oleje, 200g hladké mouky, 200g špaldové mouky, 20g droždí, lžička rýžového sirupu, 7-10g soli, vejce na potření.

Postup přípravy

Z vody, sirupu, droždí a lžíce mouky uděláme kvásek, necháme vykynout. Poté zapracujeme ostatní suroviny (nehněteme moc dlouho), vypracujeme lehce lepivé těsto (po vykynutí lepí…

Zobrazit více...

Kategorie