Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Sladká jídla

Přidat recept
SLADKÁ JÍDLA
Bramborovo-tvarohové knedlíky

Bramborovo-tvarohové knedlíky

Potřebné ingredience

Stejný poměr surovin:250g tvarohu, 250g polohrubé/hrubé mouky,250g uvařených a strouhaných brambor,1 vejce, trochu soli /ovoce:švestky, meruňky...

Postup přípravy

Ze surovin vypracujeme těsto-nehněteme příliš dlouho, uděláme váleček, nakrájíme na plátky. Placičky rozmačkáme do šířky, naplníme vypeckovaným ovocem a vytvarujeme knedlíky.…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Tvarohovo-krupicové knedlíčky s jahodama

Tvarohovo-krupicové knedlíčky s jahodama

Potřebné ingredience

1 tvaroh obyč.,1 vejce, špetka soli, 3 PL krupice

Postup přípravy

Rozmícháme suroviny na těsto a necháme odležet v ledničce. Pak lžičkou nabíráme hmotu a navlhčenýma rukama tvarujeme malé knedlíčky, které poté vhazujeme do vařící osolené vody.…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Lívance s vločkami

Lívance s vločkami

Potřebné ingredience

500ml mléka+2 vejce, 1/2 kostky droždí, 100g pomletých vloček,100g hladké mouky,100g celozrnné/polohrubé mouky, 2 PL cukru.

Postup přípravy

Vše důkladně rozmíchat se špetkou soli a nechat alespoň 1/2 hod. kynout v teple. První dávku smažím na trošce oleje, ostatní už bez. Podáváme s borůvkovým žahourem a tvarohovou…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
ŠVÝCARSKÉ KŘEHOUČKÉ KOLÁČKY

ŠVÝCARSKÉ KŘEHOUČKÉ KOLÁČKY

Potřebné ingredience

350 g hladké mouky, 1 PL krystalového cukru, 3 vejce (střední velikost), 3 PL čerstvé smetany, 1 malá špetka soli, olej na smažení, vanilkový cukr na posypání.

Postup přípravy

Ve větší misce rozšleháme vejce, cukr, smetanu, sůl, po troškách přidáme mouku a vše vyklopíme na pomoučenou pracovní desku, kde ručně vypracujeme hladké a elastické těsto. Velmi…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Lehká a jednoduchá žemlovka

Lehká a jednoduchá žemlovka

Potřebné ingredience

1 balení Chlebíčků rýžových se sójou, 6 jablek, 250 g tvarohu, 2 lžíce krystalového cukru, 2 vejce, 3 lžíce medu, hrst rozinek, 1 lžička mleté skořice, 1 lžička moučkového cukru, šťáva z 1 citronu

Postup přípravy

Jablka očistíme, nastrouháme a smícháme s medem, umytými rozinkami a šťávou z ½ citronu a skořicí. Žloutky vyšleháme s cukrem a promícháme s tvarohem. Do menšího plechu vyskládáme…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Jemné, tvarohové knedlíčky-rychlé

Jemné, tvarohové knedlíčky-rychlé

Potřebné ingredience

2 tvarohy v alobalu, 2 vajíčka, 2 hrsti(větší)strouhanky, 2 lžíce bramborového prášku(bramb.knedlíky)

Postup přípravy

Vše smíchat a vařit 10min v osolené vodě. Cca 20ksrnPodmoučit polohr.moukou..rnKnedlíčky se nerozvařují a jsou krásně jemné.rnDobrou chuť.

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Vdolky

Vdolky

Potřebné ingredience

375ml mléka, kostka čerstvého droždí (42g), 4 PL cukru, 2 PL rumu, 4 PL změklé Hery, 2 vejce, 750g hladké mouky, 1/2 KL soli. Na zdobení marmeláda nebo povidla, zakysaná smetana smíchaná s vanilkovým cukrem.

Postup přípravy

Suroviny vlijeme / vsypeme do domácí pekárny a necháme vykynout na prg Těsto (nebo zaděláme těsto klasicky v míse). Potom po částech vyválíme pláty (vysoké asi 1cm), ze kterých…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Tvarohové knedlíky s borůvkami - jinak

Tvarohové knedlíky s borůvkami - jinak

Potřebné ingredience

250 g tvarohu ve fólii špetka soli 1 žloutek 1 lžíce cukru krupice 1 hrnek polohrubé mouky 1 hrnek zahradních borůvek moučkový cukr na posypání máslo na polití

Postup přípravy

Žloutek s cukrem v míse krátce utřeme. Přidáme sůl, tvaroh a vařečkou zapracujeme větší část mouky.
Těsto přendáme na vál a zapracujeme zbývající mouku.
Z těsta vyválíme 2…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Trhanec

Trhanec

Potřebné ingredience

500ml mléka, sůl, 30g panely (cukru) + 1-2 lžíce na posypání, citrónová kůra, 250g jemné krupičky, 4 vejce, 30g másla. Ovocná omáčka, mascarpone a javorový sirup k podávání.

Postup přípravy

Krupičku smícháme s polovinou mléka, solí a panelou (cukrem). Necháme minimálně hodinu v lednici odležet. Poté vmícháme žloutky a střídavě zbytek mléka a sníh. V pekáčku necháme…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Koláč z kynutého (kvasnicového) těsta s aronií

Koláč z kynutého (kvasnicového) těsta s aronií

Potřebné ingredience

250g polohrubé mouky 12g droždí (kvasnic) 1 žloutek 35g práškového cukru (cukr moučka) 35g tuku (máslo, olej, rostlinný tuk, sádlo) 1,5 dl mléka 1/4 balíčku vanilkového cukru 1/4 ČL soli kůra z 1/2 citronu cca 400 g arónie cca 400g švestek 30g krystalový cukr

Postup přípravy

Do misky dáme kvasnice a rozmícháme je s 1 ČL cukru. Potom přidáme 2 PL mouky
a 2 PL vlahého mléka, promícháme a necháme vykynout. Do misy dáme mouku, přidáme
kvásek, teplé…

Zobrazit více...

Kategorie